Blog

 • Hasnizam Uzir 11 Ogos 2019 354

  Man City gah...

  Juara bertahan Liga Perdana Inggeris, Manchester City, memulakan kempen liga dengan kemenangan besar 5-0 ke atas West Ham United. 

 • Hasnizam Uzir 22 Jul 2019 17592

  FAP bersandiwara?

  Ketika penyokong Pulau Pinang masih lagi meraikan kejayaan pasukan kesayangan mereka layak ke saingan Liga Super selepas menewaskan PDRM (2-1) dalam perlawanan terakhir Liga Perdana di tempat lawan, tiba-tiba keraian itu disentap dengan keputusan pemotongan enam mata daripada Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA).

 • Hasnizam Uzir 16 Jul 2019 249

  FAM tanggungjawab Hamidin

  Setahun menerajui Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sebagai presiden, Datuk Hamidin Mohd Amin sudah melaksanakan pelbagai perancangan dan program dengan jayanya. 

 • Hasnizam Uzir 11 Jul 2019 54

  FAM terus Proaktif

  Demi pembangunan dan kemajuan bola sepak Negara terus bersaing diperingkat tertinggi dimasa hadapan, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sebagai badan induk bola sepak negara yang bertanggungjawab dalam menentukan hala tuju bola sepak Malaysia terus mengorak langkah dalam memyusun strategi dan penyelarasan sistem dalam membentuk corak permainan bola

 • Hasnizam Uzir 10 Jul 2019 2555

  Datuk Peter arkitek kejayaan Sabah

  Dua puluh tiga tahun itulah masa yang dinanti-nantikan oleh peminat-peminat bola sepak Sabah untuk melihat kebangkitan dan kejayaan yang dicipta oleh pasukan kesayangan mereka.

 • Hasnizam Uzir 26 Jun 2019 4764

  Mana Futsal Johor?

  Ketika Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sedang sibuk merencana dan melaksanakan peta hala tuju bola sepak Malaysia (F:30) mengikut fasa yang telah ditetapkan demi kemajuan bola sepak Malaysia, namun masih ada lagi ahli-ahli gabungan FAM yang tidak menyambut baik apa yang telah diusahakan FAM. Salah satunya penyertaan dalam Malaysia Premier Futsal

 • Hasnizam Uzir 24 Jun 2019 2512

  Kedah perlu kreatif

  Kegagalan jentera serangan Kedah menyempurnakan peluang-peluang yang dimiliki ketika bermain di laman sendiri bertemu Felda United dalam perlawanan pertama peringkat separuh akhir Piala FA 2019 mengundang kegelisahan dalam kalangan penyokong mereka setelah hanya mampu membawa bekalan ke Jengka hanya dengan satu jaringan.

 • Hasnizam Uzir 8 Jun 2019 3049

  Harimau Malaya raya sakan

  Kerisauan Tan Cheng Hoe di barisan serangan sebelum pertemuan menentang Timor Leste akhirnya terjawab semalam apabila sentuhan penyudah yang begitu tajam dipamerkan Harimau Malaya dengan jumlah jaringan yang besar (7-1). 

 • Hasnizam Uzir 3 Jun 2019 830

  Harimau Malaya dalam mood terbaik

  Pertemuan menentang Nepal merupakan ujian sebenar kepada Tan Cheng Hoe untuk menguji keserasian dan persefahaman yang mantap selain dapat mempraktikkan strategik dan taktikal yang diterapkan kepada anak buahnya, sebagaimana yang semua maklum terdapat beberapa muka baru disenaraikan oleh pengendali itu seperti Corbin Ong.

 • Hasnizam Uzir 25 Mei 2019 19233

  Tenang Bro!

  Jaringan sendiri pada minit ke-90 oleh ketua pasukan Selangor, K. Sarkunan, memusnahkan rekod tanpa kalah Selangor di tempat lawan apabila kecundang kepada pasukan tuan rumah, Terengganu. Ini sedikit menghalang Selangor untuk terus memburu kedudukan kedua carta Liga Super apabila sekadar mengutip satu mata daripada dua perlawanan terakhir.