Blog

 • Ammar Hakim 30 Sept 2019 15888

  Hazard tidak 'bahaya' dalam LaLiga

  Eden Hazard tidak diragui merupakan salah seorang pemain terbaik Liga Perdana Inggeris (EPL) ketika meninggalkan Chelsea untuk bersama Real Madrid dengan harapan menghadirkan impak buat gergasi Sepanyol itu. 

 • Ammar Hakim 29 Sept 2019 628

  VVD vs Cannavaro

  Virgil van Dijk diangkat sebagai pemain terbaik aksi final Liga Juara-Juara (UCL) ketika Liverpool mengatasi Tottenham Hotspur 2-0 untuk bergelar juara Eropah buat kali keenam. Selepas bergelar Pemain Terbaik PFA, dia turut dipilih sebagai Pemain Terbaik UEFA mengatasi Cristiano Ronaldo dan Lionel Messi.

 • Ammar Hakim 29 Sept 2019 1270

  Hanya satu pembaziran

  Tiada jawapan untuk menegakkan dirinya, atlet karate negara, Syakilla Salni Jefry Krisnan, mengambil keputusan untuk berundur daripada skuad kebangsaan.

 • Ammar Hakim 17 Ogos 2019 615

  FPL: Sabar, baru satu perlawanan

  Minggu pertama Liga Perdana Fantasi (FPL) telah berakhir. Gergasi utama saingan bola sepak Inggeris mula menampilkan taring sementara beberapa keputusan mengejut dan beberapa perkara yang harus dibincangkan.

 • Ammar Hakim 8 Ogos 2019 16571

  AWB pembelian terbaik United setakat ini

  Selepas beberapa siri perbincangan di antara Crystal Palace dan Manchester United, Aaron Wan-Bissaka, ia akhirnya melengkapkan perpindahannya ke Old Trafford dengan yuran GBP50 juta (RM255 juta).

 • Ammar Hakim 8 Ogos 2019 13571

  Permata England di bumi Jerman

  Siapa yang boleh bergelar pakar helah? Seseorang yang mahir seni untuk menjerat pemain lawan dengan kemahiran menggelecek bola digelar pakar helah. 

 • Ammar Hakim 8 Ogos 2019 711

  FPL: Tips buat setiap pengurus fantasi!

  Ketika saingan Liga Perdana Inggeris (EPL) bakal membuka tirai esok, sebilangan besar pengurus fantasi sudah mula membuat aturan bagi menghadapi Liga Perdana Fantasi (FPL).

 • Ammar Hakim 31 Jul 2019 407

  Ke Napoli ke Rodriguez?

  Setiap empat tahun, Piala Dunia FIFA bukan sahaja menampilkan kenangan-kenangan istimewa kepada barisan penyokong di serata dunia tetapi turut menjadi pelantar pemain bola sepak untuk menyerlah, sekali gus memahat nama mereka di mata dunia.

 • Ammar Hakim 29 Jul 2019 2871

  Lembaran baru Liga Malaysia

  Pada 13 Julai lalu, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) mengesahkan pengadil dan pegawai perlawanan dari Jepun dipilih untuk mengadili perlawanan akhir Piala FA 2019 di antara Kedah dan Perak.

 • Ammar Hakim 24 Jul 2019 338

  Ndombele perkuat jentera tengah Spurs

  Selepas terlepas kejuaran Eropah kepada Real Madrid, Jurgen Klopp berazam untuk menebus kekecewaan tersebut dan kembali ke jendela perpindahan yang berjaya mengubah nasib kelab kendaliannya.