Blog

 • Dayang Zainatull 10 Jan 2020 1335

  Cecah RM 1.1b, biar betul

    Berdasarkan laporan media antarabangsa, kajian telah dilakukan oleh Pemantau Bolasepak CIES yang melakukan penilaian terhadap “harga” seseorang pemain bola sepak profesional.

 • Dayang Zainatull 7 Jan 2020 36

  Zlatan ke Milan, Siapa Untung?!

  Di saat mendengar perkhabaran pemain berpengaruh, Zlatan Ibrahimovich menyertai AC Milan buat kali kedua, bermacam-macam perkara bermain di fikiran Dayang sambil berimaginasi Zlatan kembali memakai jersi Rosseneri.

 • Dayang Zainatull 13 Dis 2019 1792

  Deschamps masyuk...

  Legenda bola sepak Perancis yang juga merupakan ketua jurulatih Les Blues, Didier Deschamps, menerima khabar gembira apabila kontraknya dilanjutkan oleh pihak pengurusan Persekutuan Bola Sepak Perancis (FFF) sehingga 2022. 

 • Dayang Zainatull 8 Dis 2019 1633

  Rashford, Martial, Pengadil buat Guardiola marah

  Pertemuan musuh setempat  di Stadium Etihad di antara Manchester City yang menerima kunjungan Manchester United menyaksikan keputusan perlawanan berpihak kepada The Red Devils.

 • Dayang Zainatull 5 Dis 2019 1251

  Maaf Mourinho...

  Andai Tottenham Hotspur berjaya menumbangkan Manchester United dalam aksi liga di Old Trafford, sudah pasti banyak pihak akan kembali mempertikaikan keputusan pihak pengurusan memecat Jose Mourinho dan menggantinya dengan Ole Gunnar Solskjaer.

 • Dayang Zainatull 2 Dis 2019 7196

  Kalau tak menang, bungkus!

  Gagal mencipta kemenangan ketika berdepan Myanmar dan Filipina dalam acara bola sepak bukanlah sesuatu yang dijangka oleh peminat tanah air. Malah, Dayang percaya Datuk Ong Kim Swee dan anak buahnya juga sea-akan tidak percaya dengan keputusan itu.

 • Dayang Zainatull 26 Nov 2019 1081

  Ayuhlah BBNU, yakinkan dirimu!

  Jika dilihat dari senarai 20 pemain yang dimiliki oleh skuad bawah 23 tahun negara, mereka seharusnya tidak berdepan masalah untuk meraih tiga mata dalam perlawanan pertama acara bola sepak di Sukan Sea Filipina 2019.

 • Dayang Zainatull 22 Nov 2019 1681

  Bosanlah tu sembang depan kamera

  Jose Mourinho yang menjadi pengulas sukan dalam televisyen selepas disingkirkan oleh Manchester United musim lalu akhirnya kembali berkhidmat di atas padang.

 • Dayang Zainatull 14 Nov 2019 156

  Ke mana destinasi seterusnya?

  Zlatan Ibrahimovich. Satu nama yang tak perlu lagi diperkenalkan dalam arena bola sepak dunia.

 • Dayang Zainatull 8 Nov 2019 4431

  Wenger mahu Bayern, Mourinho mahu Arsenal

  Dua pengendali hebat yang kini sedang berehat daripada melatih pasukan, Arsene Wenger dan Jose Mourinho, mula mengorak langkah dan berkira-kira mahu mendapatkan pasukan baru untuk dibimbing.