Blog

 • Hasnizam Uzir 8 Jun 2019 4423

  Harimau Malaya raya sakan

  Kerisauan Tan Cheng Hoe di barisan serangan sebelum pertemuan menentang Timor Leste akhirnya terjawab semalam apabila sentuhan penyudah yang begitu tajam dipamerkan Harimau Malaya dengan jumlah jaringan yang besar (7-1). 

 • Hasnizam Uzir 3 Jun 2019 1379

  Harimau Malaya dalam mood terbaik

  Pertemuan menentang Nepal merupakan ujian sebenar kepada Tan Cheng Hoe untuk menguji keserasian dan persefahaman yang mantap selain dapat mempraktikkan strategik dan taktikal yang diterapkan kepada anak buahnya, sebagaimana yang semua maklum terdapat beberapa muka baru disenaraikan oleh pengendali itu seperti Corbin Ong.

 • Hasnizam Uzir 25 Mei 2019 25587

  Tenang Bro!

  Jaringan sendiri pada minit ke-90 oleh ketua pasukan Selangor, K. Sarkunan, memusnahkan rekod tanpa kalah Selangor di tempat lawan apabila kecundang kepada pasukan tuan rumah, Terengganu. Ini sedikit menghalang Selangor untuk terus memburu kedudukan kedua carta Liga Super apabila sekadar mengutip satu mata daripada dua perlawanan terakhir.

 • Hasnizam Uzir 13 Mei 2019 636

  Guardiola penuh karisma

  Pelbagai rintangan dan halangan dihadapi Manchester City di awal musim 2018-2019 sebelum berjaya memintas Liverpool di pusingan kedua Liga Perdana Inggeris. 

 • Hasnizam Uzir 9 Mei 2019 14823

  Falsafah Ajax makan diri

  Kejutan demi kejutan yang berlaku dalam arena bola sepak eropah minggu ini apabila pasukan yang disangkakan sudah tidak mampu layak ke perlawanan akhir Piala Juara-juara Eropah akhirnya berjaya bangkit mencipta kemenangan.

 • Hasnizam Uzir 6 Mei 2019 266

  Suparimau FAM iktiraf akademi komuniti akar umbi

  4 Mei 2019 adalah hari yang penuh bersejarah kepada akademi-akademi bola sepak komuniti akar umbi di seluruh Malaysia apabila Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah melancarkan satu piagam untuk akademi komuniti akar umbi ini yang diberi nama “Piagam Suparimau FAM”.

 • Hasnizam Uzir 27 Apr 2019 201

  Projek ACE FAM terbaik

  Kegagalan mengurus tadbir dengan baik serta menghormati syarat-syarat yang ditetapkan oleh pengendali Liga Malaysia (Liga-M), Liga Bolasepak Malaysia (MFL) dalam kalangan pengurusan kelab dan persatuan negeri telah mengakibatkan kelab dan persatuan negeri itu dikenakan tindakan oleh pengendali Liga-M. 

 • Hasnizam Uzir 23 Apr 2019 108

  Belajar dari Dani Alves

  Sebagai seorang pemain bola sepak professional sudah pastilah ia mempunyai impian untuk mencipta kejayaan bersama pasukan yang diwakili selain meningkatkan nilai komersial diri sendiri. Ini yang diterjemahkan oleh kebanyakan pemain-pemain professional bertaraf dunia seperti apa yang dilakukan oleh Dani Alves.

 • Hasnizam Uzir 15 Apr 2019 2249

  Pahang hambat JDT

  Jaringan kemenangan Ze Love ketika bertemu PKNS FC semalam melegakan ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh, kerana dengan kemenangan itu, Pahang terus menghambat dan memberi tekanan kepada juara bertahan Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT), dalam perebutan kejuaraan tahun ini.

 • Hasnizam Uzir 8 Apr 2019 2442

  Kedah kena bangkit

  Daripada empat perlawanan terakhir, Kedah hanya mampu mengutip dua mata sahaja daripada dua keputusan seri.