Blog

 • Hasnizam Uzir 27 Nov 2019 984

  NFDP: Saad pilihan tepat

  Ketika semua rakyat Malaysia sedang menumpukan perhatian kepada skuad Malaysia B-22 dalam Sukan SEA di Manila, Filipina, ketika ini, sebenarnya ada satu lagi berita penting yang telah dikongsikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, yang juga merupakan pengerusi Jawatankuasa Pemandu tentang perubahan struktur organisasi Prog

 • Hasnizam Uzir 20 Nov 2019 1564

  Garuda diganyang

  Ketiadaan beberapa tongak utama seperti Syafiq Ahmad dan Matthew Davies yang digantung satu perlawanan tidak memberi kesan kepada Harimau Malaya, malah pemain yang diturunkan seperti Syahmi Safari juga menunjukan aksi yang konsisten. 

 • Hasnizam Uzir 7 Nov 2019 97

  Hamidin berfikiran terbuka 

  Hari ini dalam sejarah. Itu yang boleh penulis katakan apabila Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin, dengan rendah hatinya menjemput beberapa orang bekas pemain kebangsaan ke Wisma FAM untuk bersamanya memikirkan cara untuk memajukan bola sepak negara terutama tentang kemajuan skuad senior negara ketika ini.

 • Hasnizam Uzir 4 Nov 2019 3508

  JDT terus luaskan kuasanya

  Ketika segelintir pencinta bola sepak Malaysia mengharapkan Kedah dapat mengaibkan Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan akhir Piala Malaysia, ia langsung tidak memberi kesan kepada skuad kendalian Benjamin Mora itu. Sebaliknya, pemain-pemain JDT lebih berkeyakinan dan menunjukkan kematangan dalam perlawanan.

 • Hasnizam Uzir 28 Okt 2019 1360

  Pahang lemas di Darul Makmur

  Tahniah Kedah, kejayaan yang tidak akan dilupakan oleh seluruh pemain,jurulatih,pengurusan dan peminat-peminat bola sepak Kedah apabila berjaya layak ke perlawanan akhir Piala Malaysia 2019 setelah menewaskan Pahang dengan kelebihan jaringan ditempat lawan.

 • Hasnizam Uzir 20 Okt 2019 2548

  JDT belum selamat

  Tentangan yang diberikan Selangor kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan pertama separuh akhir Piala Malaysia di Stadium Tan Sri Hassan Yunos sungguh baik sekali. 

 • Hasnizam Uzir 19 Okt 2019 7029

  Selangor cabar JDT

  Kegagalan mencipta kemenangan di Stadium Tan Sri Hassan Yunus, Larkin, semenjak 2014 sudah pasti akan menyemarakan lagi semangat pemain-pemain Selangor untuk mencari kemenangan dalam perlawanan pertama separuh akhir Piala Malaysia apabila berhadapan dengan Johor Darul Ta’zim (JDT) juara bertahan Liga Super enam kali berturut-turut.

 • Hasnizam Uzir 15 Okt 2019 862

  Perang bermula!

  Perang psikologi antara empat pasukan yang akan bersaing di peringkat separuh akhir pertama Piala Malaysia hujung minggu ini sudah bermula.

 • Hasnizam Uzir 29 Sept 2019 194

  MPFL: FAM berjaya

  Sepanjang 18 minggu Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) 2019 berlangsung, hari ini ia menutup tirainya.

 • Hasnizam Uzir 22 Sept 2019 652

  Terengganu gagal sekat Diogo

  Kegagalan benteng pertahanan Terengganu mengawal pergerakan Diogo Santo pada minit ke-22 mengundang padah apabila penyerang itu mengawal situasi dengan baik apabila beliau menggunakan pengalamannya untuk memperdayakan lawan dengan ketenangan diri serta keputusan yang pantas dengan melakukan voli dari luar kawasan penalti untuk memperdayakan Wan Azr