Blog

 • Hasnizam Uzir 15 Apr 2019 2194

  Pahang hambat JDT

  Jaringan kemenangan Ze Love ketika bertemu PKNS FC semalam melegakan ketua jurulatih Pahang, Dollah Salleh, kerana dengan kemenangan itu, Pahang terus menghambat dan memberi tekanan kepada juara bertahan Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT), dalam perebutan kejuaraan tahun ini.

 • Hasnizam Uzir 8 Apr 2019 2396

  Kedah kena bangkit

  Daripada empat perlawanan terakhir, Kedah hanya mampu mengutip dua mata sahaja daripada dua keputusan seri.

 • Hasnizam Uzir 25 Mac 2019 8137

  Jeneral Safawi

  Ketiadaan seorang jeneral memimpin diatas padang ketika skuad Malaysia B23 bertemu Laos B23 semalam mengundang kepada permainan yang kurang kemas dan berkualiti dipamirkan anak-anak didik Datuk Ong Kim Swee. 

 • Hasnizam Uzir 21 Mac 2019 2158

  Bangkitlah Malaysia Ku

  Hanya sedikit kealpaan telah memusnahkan harapan Tan Cheng Hoe untuk melihat anak didiknya berhadapan dengan Oman pada perlawanan akhir Piala Air Marine apabila Malaysia tewas 0-1 kepada Singapura.

 • Hasnizam Uzir 13 Mac 2019 12191

  Nazmi kembali menyinar

  Johor Darul Ta’zim (JDT) membuat kejutan kepada peminat-peminat bola sepak tanah air apabila mempamerkan satu aksi yang berkualiti tinggi ketika berhadapan kelab Gyeongnam dari Korea Selatan di Stadium Tan Sri Hassan Yunosuntuk perlawanan kedua Piala Juara-Juara Asia (ACL), malam tadi. 

 • Hasnizam Uzir 6 Mac 2019 19314

  Strategi JDT menjadi

  Kejayaan Johor Darul Ta’zim (JDT) menjadi kelab pertama dari Malaysia menyertai Liga Juara-juara Asia (ACL) merupakan satu sejarah kepada bola sepak Malaysia. Penyertaan itu sudah pasti akan memartabatkan bola sepak negara dan mengharumkan nama Malaysia khususnya.

 • Hasnizam Uzir 27 Feb 2019 4919

  Indonesia juara

  Ketika mengharungi pertarungan di peringkat awal Kumpulan B, pasukan Indonesia tidak diberikan harapan oleh peminat-peminat mereka apabila anak-anak buah Indra Sjafri dikritik media tempatan mereka sehinggakan ada yang mengatakan Indra tidak mempunyai idea dan kreativiti dalam merencana strategi dalam gerakan untuk mencipta kemenangan.

 • Hasnizam Uzir 19 Feb 2019 753

  Skuad B-22 masih ada harapan

  Kekalahan pasukan negara kepada tuan rumah, Kemboja, dalam perlawanan pertama saingan Kumpulan B Kejohanan AFF B-22 sedikit pun tidak menghilangkan keyakinan pengendali kebangsaan, Datuk Ong Kim Swee terhadap kemampuan anak-anak buahnya.

 • Hasnizam Uzir 14 Feb 2019 323

  FAM iktiraf akademi bola sepak komuniti

  Ketika masyarakat bola sepak sedang sibuk memberi tumpuan kepada kerancakan dan kemeriahan liga bola sepak Malaysia di bawah kendalian Liga Bolasepak Malaysia (MFL), Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) pula menangani pelbagai isu yang membabitkan persatuan dan pemain, inilah realiti bola sepak Malaysia ketika ini.

 • Hasnizam Uzir 1 Feb 2019 809

  Program akar umbi tuntut FAM lebih telus

  Sejak memenangi anugerah Konfederasi Bolasepak Asia (AFC) 2018 dalam kategori akar umbi, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) tidak menoleh ke belakang lagi dengan malaksanakan pelbagai program akar umbi bersama khalayak terbanyak.