Blog

 • Nur Amira Ibrahim 5 Dis 2016 75

  "Lama sangat tunggu, sabar je la!"

  Itu yang boleh saya simpulkan buat ketika ini mengenai penganjuran oleh tuan rumah Indonesia di Kejohanan Pencak Silat Dunia edisi ke 17 ini.

 • Nur Amira Ibrahim 21 Sept 2016 63

  Rakyat Malaysia, anda juga wajar diberi pujian

  Tidak perlu saya terangkan satu persatu bagaimana sokongan yang ditunjukkan oleh hampir seluruh rakyat Malaysia, terhadap atlet-atlet Paralimpik negara, yang telah berjuang di Rio, Brazil, tempoh hari. Cukup hebat, cukup memberangsangkan !

 • Nur Amira Ibrahim 29 Jul 2016 93

  "Lain macam atlet muda ni!"

  Ini merupakan kali pertama saya membuat liputan untuk Sukan Malaysia, SUKMA di Sarawak edisi kali ini. Persoalan pertama yang muncul di fikiran saya adalah hebat sangat ke atlet-atlet muda di SUKMA ni?

 • Nur Amira Ibrahim 14 Jul 2016 87

  "Memori Kelantan, 14 Julai"

  Tarikh yang sama, tahun yang berbeza. 4 tahun lalu, 14 Julai 2012, The Red Warriors julang trofi Liga Super dengan penuh bergaya selepas menewaskan Sarawak 3-1 di Stadium Sultan Muhammad IV.

 • Nur Amira Ibrahim 16 Mei 2016 77

  Mat Saleh pun semakin pandai bersilat

  Gembira betul pesilat negara kita, Mohd Al Jufferi Jamari ini apabila dapat pamerkan silat yang cukup hebat di negara Eropa

 • Nur Amira Ibrahim 13 Mei 2016 64

  Selamat tinggal K.Devan, Selamat datang Velizar Popov

  Nampaknya hasrat sesetengah penyokong setia Kelantan yang mahu K.Devan berundur tercapai. Apa tidaknya, saban hari saya melihat kritikan yang hebat daripada penyokong terhadap jurulatih berkenaan selepas setiap perlawanan melibatkan pasukan kesayangan mereka itu berakhir.

 • Nur Amira Ibrahim 1 Mei 2016 101

  KAFA VS QU PUTEH?

  Belum habis lagi nampaknya isu yang dibangkitkan mengenai Persatuan Bola Sepak Kelantan, KAFA dan juga penaja besar The Red Warriors, Qu Puteh.

 • Nur Amira Ibrahim 14 Feb 2016 301

  "Cita-cita saya nak jadi jurutera berjaya!"

  Johnathan Wong. Siapa yang tak kenal dengan Johnathan Wong? Atau mungkin sekarang baru ramai yang mula memberi perhatian terhadap anak muda ini? 

 • Nur Amira Ibrahim 18 Jan 2016 182

  Pilih Kasih?

  Benarkan ada isu pilih kasih dalam pemilihan atlit untuk digelar status elit? Dan kenapa harus ada isu diturunkan kembali status kepada atlit pelapis sedangkan atlit tersebut boleh dikatakan telah menunjukkan prestasi memberangsangkan? 

 • Nur Amira Ibrahim 10 Jan 2016 89

  Penangan Qu Puteh!

  Sebelum ini viral di laman sosial selepas umum mengetahui dua syarat yang diminta oleh pengasas terkenal produk kecantikan Qu Puteh, Datuk Seri Dr Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Vida. 

5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018