Blog

 • Adam Zamri 1 Feb 2018 413

  Selamat tinggal penyerang terbaik dunia!

  Membesar sebagai peminat Arsenal, secara jujur tidak banyak pemain penyerang yang berjaya mencipta impak di Gunners, hanyalah beberapa nama, seperti Dennis Bergkamp, Thierry Henry, Nwankwo Kanu, Nicholas Anelka, dan mungkin Marc Overmars yang berjaya tersemat di hati dan boleh digelar legenda sepanjang zaman. Yang lain gagal menyerlah ataupun dihan

 • Adam Zamri 28 Jan 2018 1389

  Perang jersi sudah bermula!

  Musim demam bola sepak adalah ibarat skrip pementasan yang diulang semula musim demi musim, namun peminat tetap menanti dengan penuh debar tanpa sebarang jemu.

 • Adam Zamri 6 Jan 2018 426

  Oh Malaysia, tolonglah layak ke Piala Thomas !

  “Boleh tak kita jangan fikirkan soal itu dahulu, sebaliknya fokus terhadap persiapan kita” ujar Datuk Seri Norza Zakaria dengan tegas dalam mesyuarat Kejurulatihan dan Latihan (C&T) Persatuan Badminton Malaysia (BAM) Khamis lalu , sementara hadirin yang lain tertawa seketika.

 • Adam Zamri 5 Jan 2018 159

  Antara Limburg & Kuala Lumpur

  Banyak perkara menarik berlaku di Stadium Hoki Nasional 2, Bukit Jalil tempohari ketika perlawanan antara Terengganu Hockey Team (THT) dan UiTM. 

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 475

  Duke cedera, peluang Malaysia di Kejohanan Ragbi Asia bakal terjejas !

  Kecederaan adalah satu sub plot kecil yang kurang digemari dalam perjalanan bergelar seorang atlit. Baik yang serius mahupun cedera ringan, terlantar di atas katil lebih dari 3 hari sudah cukup untuk membuat segala otot mereka tidak berada dalam keadaan yang terbaik, bahasa mudahnya kendur.

 • Adam Zamri 30 Dis 2017 788

  Ke mana Ahmad Fazli Sham untuk musim 2018?

  Orang kebiasaan mungkin kurang mengenali nama Ahmad Fazli Sham Walat, namun tidak kelompok individu yang dambakan bau minyak tuti dan bahang kepanasan di litar lumba.

 • Adam Zamri 28 Dis 2017 242

  Fazila kini boleh sarung jersi Malaysia semula!

  Tiada yang lagi gembira buat seorang jurulatih apabila berjaya mendapatkan seorang tonggak penting kembali memperkuatkan pasukan.

 • Adam Zamri 18 Dis 2017 184

  Ujian perit buat S. Kumar

  Ia hari yang menyedihkan buat sukan negara apabila penjaga gol pasukan hoki kebangsaan, S.Kumar, didapati positif doping bahan terlarang, sibutramine, ketika kempen skuad negara dalam Kejohanan Hoki Piala Asia di Dhaka, Bangladesh Oktober lalu.

 • Adam Zamri 6 Dis 2017 1580

  Skuad "baru" sepak takraw Malaysia

  Sama seperti senario bola sepak tempatan, perkembangan sepak takraw sering menjadi tumpuan peminat khususnya di laman Facebook Astro Arena. Tenang, kerana skuad kebangsaan kali ini punyai cabaran terakhir untuk musim 2017, Piala Raja Thai kali ke-32 yang akan berlangsung di Bangkok. Thailand.

 • Adam Zamri 29 Nov 2017 184

  Mendidik rakyat bersukan menerusi maraton

  Saban tahun kita dapat lihat sambutan rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dalam acara-acara larian semakin meningkat, ditambah penganjuran acara ini semakin bercambah di Malaysia.