Blog

 • Adam Zamri 6 Dis 2017 762

  Skuad "baru" sepak takraw Malaysia

  Sama seperti senario bola sepak tempatan, perkembangan sepak takraw sering menjadi tumpuan peminat khususnya di laman Facebook Astro Arena. Tenang, kerana skuad kebangsaan kali ini punyai cabaran terakhir untuk musim 2017, Piala Raja Thai kali ke-32 yang akan berlangsung di Bangkok. Thailand.

 • Adam Zamri 29 Nov 2017 109

  Mendidik rakyat bersukan menerusi maraton

  Saban tahun kita dapat lihat sambutan rakyat Malaysia untuk melibatkan diri dalam acara-acara larian semakin meningkat, ditambah penganjuran acara ini semakin bercambah di Malaysia.

 • Adam Zamri 10 Okt 2017 677

  Awas, Kento Momota kini kembali!

  Kento Momota kembali mewarnai sukan badminton dunia selepas tragedi hitam yang menimpanya setahun yang lalu.

 • Adam Zamri 10 Okt 2017 217

  Benarkah wujud formasi 4-6-0 dalam bola sepak?

  Mungkin ia kedengaran agak janggal apabila pasukan Malaysia dikhabarkan akan menggunakan formasi 4-6-0 menentang Hong Kong dalam perlawanan kelayakan Piala Asia 2018 berbanding formasi konvensional yang sering diguna pakai oleh skuad kebangsaan iaitu 4-4-2.

 • Adam Zamri 6 Okt 2017 86

  Inspirasi golf bersama Gavin Kyle Green

  Saya kurang pasti ini kali berapa saya bertemu dengan Gavin Kyle Green, individu yang kini menjadi bualan orang-orang yang terlibat dalam sukan golf.

 • Adam Zamri 2 Okt 2017 92

  Impak kemerdekaan Catalunia terhadap bola sepak Sepanyol?

  Buat anda yang menonton perlawanan La Liga antara Barcelona dan Las Palmas pada 1 Oktober 2017, seperti yang terpapar di skrin, stadium Nou Camp lengang tanpa sebarang penyokong. Ini kerana di luar stadium berlaku ketegangan ekoran undian referendum kemerdekaan yang dituntut oleh masyarakat Catalan terhadap kerajaan Sepanyol.

 • Adam Zamri 25 Sept 2017 110

  Kebangkitan menakjubkan Valentino Rossi! 

  Siri kecederaan yang menimpa ahli sukan bukanlah sesuatu yang baru, boleh dikatakan ia adalah sesuatu yang biasa menghiasi sisipan berita sukan mengenai status kesihatan fizikal atlet.

 • Adam Zamri 10 Sept 2017 133

  Hafizh ketepikan segala kemelut di luar litar

  Beberapa hari sebelum bermulanya saingan GP San Marino, beberapa akhbar tempatan memainkan berita mengenai masa depan pelumba kebanggaan Malaysia, Hafizh Syahrin yang beraksi dalam saingan Moto2.

 • Adam Zamri 29 Ogos 2017 260

  Tuah wartawan baru

  16 tahun lalu, saya langsung tidak pernah terfikir yang saya akan jadi sebahagian daripada warga pewarta sukan, kerana ketika itu kehidupan saya berkisarkan kartun dan juga hal-hal picisan seorang kanak-kanak yang naif. Namun ketika itu saya tahu bahawa Malaysia sedang menganjurkan Sukan SEA di ibu kota, ramai orang begitu kecewa selepas Malaysia t

 • Adam Zamri 23 Ogos 2017 119

  Lindswell Kwok, si cantik dalam sukan wushu

  Wushu menutup tirai pada Selasa dengan kejayaan buat Malaysia, 6 emas, 5 perak dan 3 gangsa, prestasi yang jauh lebih baik ketika beraksi di Sukan SEA Singapura 2015, yang hanya membawa pulang 2 emas, 3 perak dan 4 gangsa.