Blog

 • Bazly Azmi 25 Jan 2019 62

  Belajar dengan Adiq

  Saya kagum dengan persiapan bekas pelumba lebuhraya negara, Adiq Husainie Othman menghadapi persaraan pada usia 28 tahun.

 • Hafiz Azwany Taher 25 Jan 2019 1073

  Menanti WWE Royal Rumble dengan penuh debaran

  Acara WWE Royal Rumble merupakan sebuah acara tahunan yang sememangnya amat dinantikan oleh seluruh peminat gusti seantero dunia. Tidak keterlaluan untuk dikatakan, ia ibarat “hari raya” buat pencinta sukan hiburan ini kerana saban tahun, ia terus mencipta kejutan demi kejutan dan mencipta sejarahnya yang tersendiri.

 • Shaukei Kahar 25 Jan 2019 5032

  Bagilah muka sikit kat Mourinho

  Sebulan – atau lebih sedikit – sudah berlalu sejak Jose Mourinho dipecat daripada Manchester United. Namun, ternyata sukar untuk memadamkan terus bayangan kelibat bekas pengurus itu daripada kelab berkenaan.

 • Intan Nor Saina 25 Jan 2019 1366

  Cuba lagi lain kali Serena. Eh? Hello Osaka

  Nampaknya Serena Williams gagal meneruskan misi merangkul kejuaraannya yang kelapan dalam Grand Slam Terbuka Australia. Selepas melahirkan anak pada September 2017, Serena belum mencapai sebarang gelaran kejohanan utama. Dan harapannya untuk kali ini tersadai apabila terpaksa berpuas hati, perjuangannya hanya di suku akhir

 • Nafis Abdullah 25 Jan 2019 1653

  Impian Camp Nou De Jong

  "Tiga tahun lalu, saya dan kamu hadir ke Camp Nou sebagai peminat tetapi hari ini anda boleh khabarkan kepada dunia bahawa anda bakal beraksi buat kelab idaman."

 • Shaukei Kahar 25 Jan 2019 16728

  Sala: Impiannya bersemadi di mahligai syahdu

  Emiliano Sala bukan pun seorang pemain ternama. Tidak juga perpindahannya daripada Nantes ke Cardiff City dengan rekod yuran perpindahan kelab menjulang namanya kecuali nahas pesawat ringan yang membuat dia dikenali dalam sekelip mata.

 • Shaukei Kahar 24 Jan 2019 8718

  Sala seakan-akan sudah terasa pengakhirannya

  “Jika dalam satu setengah jam, anda tidak tidak mendengar apa-apa daripada saya, saya tak tahulah jika mereka akan menghantar seseorang untuk mencari saya, kerana mereka tidak akan menemui saya…”

 • Hasnizam Uzir 24 Jan 2019 19368

  Bojan sindir FAM?

  Setiap kali memanggil pemain-pemain B-19 tahun untuk diuji dalam sesi pemilihan pertama Skuad Kebangsaan akan terdengarlah kenyataan-kenyataan yang bernada sinis dikeluarkan oleh ketua jurulatih bawah 19 tahun negara Bojan Hodak terhadap kualiti pemain yang tidak mencapai tahap yang diinginkan.

 • Shahrazad Sani 23 Jan 2019 5853

  Mahu jadi apa sukan Malaysia 

  Terpinga dan penuh kebingungan melihat kepada apa yang sedang melanda sukan Malaysia waktu ini.

 • Intan Nor Saina 23 Jan 2019 1684

  Di manakah kamu Emiliano?

  Kelab Cardiff City kini menerima perkhabaran yang membimbangkan apabila pemain yang baru sahaja dibeli, Emiliano Sala, dikhuatiri terkorban selepas pesawat ringan dinaikinya hilang daripada radar ketika merentasi Selat Inggeris.