Blog

 • Suzana Basri 14 Feb 2018 3382

  Kenapa asyik Balotelli

  Sampai bila isu perkauman akan membelenggu dunia sukan? Persoalan yang sebenarnya masih belum terjawab, walaupun kita dikatakan berada dalam dunia serba moden dan memiliki mentaliti kelas A.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 302

  Permulaan baik Liverpool sayang...

  Ringkas status sosial media salah seorang rakan baik saya pagi ini. Cukup untuk menjelaskan betapa dia senang dengan kejayaan kelab kesayangannya yang membuktikan nilai sepasukan lebih berharga berbanding individu, walaupun mempunyai pasaran beratus juta pound.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 227

  Tenis Terbuka Australia dibuka dengan panas

  Apa kriteria yang membolehkan seseorang atlet itu menerima penghormatan dengan dinamakan sesebuah stadium atau gelanggang itu sempena namanya? 

 • Suzana Basri 14 Jan 2018 695

  Akhyar bawa Malaysia "on fire"

  Saya memilih Muhammad Akhyar Rashid sebagai pemain terbaik untuk aksi kedua Skuad B23 negara,menentang Jordan di Stadium Changsu bagi saingan Kejohanan AFC, semalam dan saya yakin anda juga akan bersetuju dengan huraian lanjut dibawah.

 • Suzana Basri 11 Jan 2018 154

  Klise pun tidak mengapa Liverpool...

  Liverpool perlu melupakan kisah berkaitan Philippe Coutinho. Seperti melupakan bekas kekasih yang sudah menjalinkan ikatan bersama pasangan baru. Lagi cepat lagi bagus. Biar cerita sang pengganti pula meniti daripada bibir ke bibir.

 • Suzana Basri 16 Dis 2017 157

  Bagaimana Formula 1 tanpa Malaysia

  Peminat Formula 1 pastinya tidak akan melupakan detik manis dan kenangan yang terpahat pada penganjuran terakhir Malaysia pada 1 Oktober lalu dimana rata-rata pengunjung tempatan yang hadir ke Sepang merasa puas dan bangga dengan keseluruhan penganjuran kali ini. 

 • Suzana Basri 16 Dis 2017 163

  Ranking tidak bebani Serena Williams ​

  Siapa tidak kenal Serena Williams. Pemain tenis legenda yang masih aktif mencetak kejayaan demi kejayaan.

 • Suzana Basri 14 Dis 2017 155

  Teknologi video ganggu kerancakan Piala Dunia Kelab

  Tahniah Real Madrid, sekali lagi melangkah ke pentas akhir Piala Dunia Kelab dengan kali ini mempertahankan kejuaraan 2016.

 • Suzana Basri 27 Nov 2017 159

  Chong Wei yang "on point" dan beri "starstruck"

  Aksi Datuk Lee Chong Wei di pentas akhir Siri Super Terbuka Hong Kong umpama solekan "on point" yang dalam kiasan tular masyarakat kini merujuk kepada hasil sentuhan sempurna jurusolek.

 • Suzana Basri 15 Nov 2017 155

  Christian Eriksen, si hero Denmark

  Siapa yang tidak gembira jika berpeluang menjadi pencetus kepada kejayaan negara tercinta. Tidak kira apa jua bidang yang diceburi, tidak kisah di mana sahaja kita mencari rezeki, sikap patriotik dan sayangkan negara pastinya tetap sebati di dalam jiwa. Demikian perasaan yang dialami Christian Eriksen sebaik diberi peluang sekali lagi menyarung jer