Blog

  • Hafizal Hamad 1 Mac 2017 113

    Pi Mai Pi Mai Tang Tu

    Perjalanan Liga Malaysia 2017 belum sampai ke pertengahan liga tapi macam biasa apabila pasukan jadi kelam kabut semua mengambil sikap tunggu dan lihat.

  • Hafizal Hamad 22 Feb 2017 156

    Ate Mehmet Durakovic la kite

    Selamat datang ke Ipoh.

  • Hafizal Hamad 20 Feb 2017 442

    Kembali terjalin… Sathia, Shukor Adan

    Umpama lirik lagu nyanyian kumpulan Slam, "Kembali Terjalin...itu senario terkini dalam kem pasukan Felda United apabila sah menamakan bekas jurulatih kebangsaan, B. Sathianathan, selaku pengendali baru mereka.

  • Hafizal Hamad 2 Feb 2017 271

    Asyik, asyik, asyik… Asyik kena tipu saja

    Tirai Liga Malaysia 2017 telah pun disingkap. Masih terlalu awal untuk kita meletakkan pasukan mana yang berhak dilabel selaku pilihan.

  • Hafizal Hamad 27 Jan 2017 155

    Terima kasih ‘Black’

    Namanya Izuwan Arifin. Anak kelahiran Kuantan, Pahang. Pernah main bola tapi kerap kali jugak bertongkat. Dah dipesan jangan, nak main jugak. Itulah Black nama glamour di Kajian Sains Sukan dan Rekreasi ITM pada ketika itu hinggalah bertukar kepada UiTM.

  • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 112

    Tu dia… Faiz menang wei!

    Alhamdulilah. Itu saja yang dapat dizahirkan selepas nama Faiz Subri diumumkan selaku pemenang Anugerah Puskas 2016. Nak kata apa lagi… ia satu kejayaan luar biasa buat bola sepak negara.

  • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 93

    Bekas pemain, mereka juga punya suara

    Di kala seluruh negara memberikan tumpuan kepada Faiz Subri, penulis mahu mengalihkan sedikit fokus kepada elemen positif yang telah diambil oleh persatuan bola sepak negeri yang mahu untuk terus menghargai peranan dan sumbangan serta suara yang boleh dizahirkan oleh bekas pemain bola sepak yang cemerlang di peringkat kebangsaan mahupun negeri di p

  • Hafizal Hamad 4 Jan 2017 101

    Awalnya cari glamor wahai politikus…

    Sedar atau tidak, saingan Liga Malaysia musim 2017 bakal membuka cerita baru tidak lama lagi.

  • Hafizal Hamad 19 Sept 2016 131

    Terima kasih coach Affizam Amdan

    Mungkin cerita ini tidak mendapat reaksi ramai tapi bagi penulis individu ini juga selayaknya turut diangkat selaku Wira yang turut perlu diberikan kredit.

  • Hafizal Hamad 19 Sept 2016 103

    Air mata negara, air mata keinsafan

    Tanggal 11 September 2016 mungkin tak mahu diingati dunia, terutamanya Amerika Syarikat yang terus meratapi tragedi ranapnya bangunan ikonik berkembarnya, World Trade Centre di New York.