Blog

  • Hafizal Hamad 20 Feb 2017 350

    Kembali terjalin… Sathia, Shukor Adan

    Umpama lirik lagu nyanyian kumpulan Slam, "Kembali Terjalin...itu senario terkini dalam kem pasukan Felda United apabila sah menamakan bekas jurulatih kebangsaan, B. Sathianathan, selaku pengendali baru mereka.

  • Hafizal Hamad 2 Feb 2017 225

    Asyik, asyik, asyik… Asyik kena tipu saja

    Tirai Liga Malaysia 2017 telah pun disingkap. Masih terlalu awal untuk kita meletakkan pasukan mana yang berhak dilabel selaku pilihan.

  • Hafizal Hamad 27 Jan 2017 132

    Terima kasih ‘Black’

    Namanya Izuwan Arifin. Anak kelahiran Kuantan, Pahang. Pernah main bola tapi kerap kali jugak bertongkat. Dah dipesan jangan, nak main jugak. Itulah Black nama glamour di Kajian Sains Sukan dan Rekreasi ITM pada ketika itu hinggalah bertukar kepada UiTM.

  • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 99

    Tu dia… Faiz menang wei!

    Alhamdulilah. Itu saja yang dapat dizahirkan selepas nama Faiz Subri diumumkan selaku pemenang Anugerah Puskas 2016. Nak kata apa lagi… ia satu kejayaan luar biasa buat bola sepak negara.

  • Hafizal Hamad 9 Jan 2017 85

    Bekas pemain, mereka juga punya suara

    Di kala seluruh negara memberikan tumpuan kepada Faiz Subri, penulis mahu mengalihkan sedikit fokus kepada elemen positif yang telah diambil oleh persatuan bola sepak negeri yang mahu untuk terus menghargai peranan dan sumbangan serta suara yang boleh dizahirkan oleh bekas pemain bola sepak yang cemerlang di peringkat kebangsaan mahupun negeri di p

  • Hafizal Hamad 4 Jan 2017 84

    Awalnya cari glamor wahai politikus…

    Sedar atau tidak, saingan Liga Malaysia musim 2017 bakal membuka cerita baru tidak lama lagi.

  • Hafizal Hamad 19 Sept 2016 107

    Terima kasih coach Affizam Amdan

    Mungkin cerita ini tidak mendapat reaksi ramai tapi bagi penulis individu ini juga selayaknya turut diangkat selaku Wira yang turut perlu diberikan kredit.

  • Hafizal Hamad 19 Sept 2016 87

    Air mata negara, air mata keinsafan

    Tanggal 11 September 2016 mungkin tak mahu diingati dunia, terutamanya Amerika Syarikat yang terus meratapi tragedi ranapnya bangunan ikonik berkembarnya, World Trade Centre di New York.

  • Hafizal Hamad 7 Sept 2016 93

    Tulis salah! Tak tulis serba salah! Tulis je lah...

    Kesian Bolasepak Malaysia.Tak pernah sunyi dengan cerita yang tak ada kesudahan.Baru dalam proses nak perbetul walaupun dah lama tunggu sebenarnya tapi tetap sabar.

  • Hafizal Hamad 13 Ogos 2016 128

    Memanah hampa, persatuan hampa pun teruk

    Skuad memanah dipalit dengan aksi cukup mengecewakan pada penampilan di Sukan Olimpik Rio kali ini. Disaat kegagalan tiga anak muda diketua Haziq Kamarudin, Khairul Anuar Mohamad dan Akmal Nor Hasin, di Rio, suram juga di ​tanahair dek kelam kabut persatuan yang ​memayungi tiga anak muda ini.