Blog

 • Suzana Basri 14 Feb 2019 1941

  Son 'game changer' terbaik Spurs

  Apa yang diperlukan sesebuah pasukan untuk bangkit dari ketinggalan mahu pun memecah kebuntuan gol adalah seorang pemain yang mampu mengubah corak permainan kepada situasi yang memihak mereka.

 • Bazly Azmi 14 Feb 2019 773

  LTdL : Jangan cakap kosong 

  Persiapan Le Tour de Langkawi (LTdL) 2019 tidak lancar. Itu hakikat yang perlu kita terima apabila membabitkan soal pemilihan penganjur dan tarikh perlumbaan.

 • Zulhelmi Zainal Azam 14 Feb 2019 7425

  Pertembungan dua sahabat dan dua bekas jurulatih kebangsaan

  Kehangatan perlawanan ketiga Liga Super minggu ini tetap dirasai walaupun pertemuan Kuala Lumpur menentang Perak yang dijadual berlangsung pada Jumaat terpaksa dipinda ke hari lain yang akan diumumkan kemudian.

 • Bazly Azmi 14 Feb 2019 239

  CEO ISN: Bila nak umum?  

  Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Institut Sukan Negara kosong sejak Dr Mohd Khairi Zawi meninggalkan Bukit Jalil, 30 November tahun lalu.

 • Hasnizam Uzir 14 Feb 2019 242

  FAM iktiraf akademi bola sepak komuniti

  Ketika masyarakat bola sepak sedang sibuk memberi tumpuan kepada kerancakan dan kemeriahan liga bola sepak Malaysia di bawah kendalian Liga Bolasepak Malaysia (MFL), Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) pula menangani pelbagai isu yang membabitkan persatuan dan pemain, inilah realiti bola sepak Malaysia ketika ini.

 • Shaiful Shamsudin 13 Feb 2019 349

  Kelab atau pasukan kebangsaan?

  Agenda nasional atau kelab?

 • Ammar Hakim 13 Feb 2019 2920

  Dari Sarri-ball ke Sarri-bala

  Chelsea dikejutkan dan diaibkan ketika mengalami kekalahan terbesar buat kali pertama sejak tewas 7-0 kepada Nottingham Forest pada April 1991. Barisan pemain seakan-akan bingung di atas padang sementara Maurizio Sarri kelihatan tidak mampu untuk melakukan apa-apa ketika tewas 6-0 kepada Manchester City kelmarin.

 • Dayang Zainatull 13 Feb 2019 8936

  Giliran Scholes pula

  Selepas seorang demi seorang bekas pemain bintang di Liga Perdana Inggeris yang sudah bersara menceburi bidang kejurulatihan, akhirnya bekas pemain Manchester United dan England, Paul Scholes, menjawat jawatan selaku ketua jurulatih bagi pasukan Oldham Athletic.

 • Burn Thevandran 12 Feb 2019 580

  Sampai bila pun tak akan selesai

  Setiap kali ada panggilan untuk mewakili skuad kebangsaan di saat liga sedang berlangsung sama ada untuk skuad senior atau belia, pasti timbul isu di mana pasukan negeri atau kelab tidak melepaskan pemain kerana khidmat mereka diperlukan untuk mengharungi saingan kompetitif tempatan.

 • Hafizal Hamad 12 Feb 2019 6215

  Pahang, JDT, Melaka pamer belang awal musim

  Saingan bola sepak Liga Malaysia 2019 membuka tirainya 1 Februari lalu sambil dibayangi isu tunggakan gaji segelintir pasukan yang bertanding. Namun, saya bukan ingin membincangkan dengan panjang lebar isu tersebut, sebaliknya ingin mengalihkan tumpuan kepada saingan liga yang menyaksikan penguasaan dua pasukan gergasi bola sepak tanah air, iaitu j