Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Stuart cari jalan imbangi jadual liga, skuad negara 

   Stuart cari jalan imbangi jadual liga, skuad negara 

   Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Stuart Ramalingam, diberi mandat membantu merealisasikan perubahan yang dirancang presiden, Datuk Hamidin Mohd Amin, dalam tempoh tiga tahun serta memikirkan penyelesaian kepada masalah seperti pelepasan pemain bagi tugasan kebangsaan.

   23 July 2018
   1322
  • Ramos pemain terbaik Liga Perdana bulan Jun

   Ramos pemain terbaik Liga Perdana bulan Jun

   Kejayaan melayakkan diri dalam kempen Piala Malaysia musim ini menjadi lebih manis buat Sabah apabila penyerang import mereka, Hector Omar Ramos, terpilih sebagai penerima Anugerah Pemain Terbaik Liga Perdana Persatuan Pemain Bola Sepak Profesional Malaysia (PFAM)-asiana.my bagi bulan Jun.

   23 July 2018
   1251
  • Jelius gembira Sabah kembali ke Piala Malaysia

   Jelius gembira Sabah kembali ke Piala Malaysia

   Selepas hampir tujuh tahun, Sabah akhirnya kembali ke kancah Piala Malaysia dan pencapaian itu ternyata membuatkan ketua jurulatih pasukan berkenaan, Jelius Ating, gembira serta menganggap ia satu kejayaan yang sangat membanggakan.

   23 July 2018
   4232
  • Satu lagi slot Liga Super ditentukan dalam aksi terakhir 

   Satu lagi slot Liga Super ditentukan dalam aksi terakhir 

   SABAH 3 FELCRA 0 Satu lagi slot ke Liga Super terpaksa ditentukan dalam aksi terakhir Liga Perdana selepas Felcra FC kecundang 0-3 kepada Sabah di Stadium Likas, Kota Kinabalu, sebentar tadi. 

   22 July 2018
   11863
  • Biarlah orang berkelayakan, punya cukup masa terajui SAFA -- Shafie

   Biarlah orang berkelayakan, punya cukup masa terajui SAFA -- Shafie

   Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Shafie Apdal, berpendapat jawatan presiden Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA) perlu dipegang oleh individu yang bukan sahaja berkelayakan, malah mempunyai masa yang cukup untuk memberi tumpuan terhadap kemajuan bola sepak negeri.

   22 July 2018
   1093

  Trending

  • Ogawa terlepas aksi bertemu Felcra FC

   Ogawa terlepas aksi bertemu Felcra FC

   Sabah akan merehatkan pemain import dari Jepun, Keisuke Ogawa, dalam aksi Liga Perdana bertemu Felcra FC di Stadium Likas, di sini, malam ini.

   22 July 2018
   1021
  • Pugliese enggan tekan butang panik

   Pugliese enggan tekan butang panik

   Ketua jurulatih Felcra FC, Tarcisio Pugliese, tidak panik dengan kedudukan Liga Perdana bagi memastikan slot ke Liga Super musim depan walaupun tewas 2-1 kepada Johor Darul Ta'zim (JDT) II) dengan misi wajib menang dalam dua perlawanan akhir akan datang.

   19 July 2018
   754
  • Juil harap Shafie pertimbang jawatan presiden, selamatkan SAFA

   Juil harap Shafie pertimbang jawatan presiden, selamatkan SAFA

   Pengurus Sabah, Datuk Juil Nuatim, berharap Datuk Seri Shafie Apdal akan mempertimbangkan bagi menerajui Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) seterusnya 'menyelamatkan' persatuan berkenaan yang kini dianggap kritikal.

   19 July 2018
   1176
  • Masalah dalaman tidak jejas semangat pemain - Jelius

   Masalah dalaman tidak jejas semangat pemain - Jelius

   Pengendali Sabah, Jelius Ating, tetap berpuas hati dengan persembahan anak buahnya ketika mencatat keputusan seri tanpa jaringan dengan Pulau Pinang di Stadium Likas, Kota Kinabalu, malam tadi.

   19 July 2018
   1029
  • Felcra terlepas sahkan slot Liga Super lebih awal

   Felcra terlepas sahkan slot Liga Super lebih awal

   Johor Darul Ta’zim II (JDT II) menangguhkan hasrat awal Felcra FC untuk mengesahkan slot ke Liga Super pada musim depan, selepas menewaskan pasukan bimbingan Tarcisio Pugliese itu di depan penyokong sendiri buat kali pertama dalam saingan Liga Perdana, semalam.

   19 July 2018
   5633
5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018