Zidane gesa Real usah ‘jadi gila' disebabkan kehambaran

Oleh Staff Writer 3 Oktober 2016 0
Zidane gesa Real usah ‘jadi gila' disebabkan kehambaran

Zinedine Zidane menggesa pemain-pemain Real Madrid agar tidak “jadi gila” selepas meraih keputusan seri keempat berturut-turut merentasi semua pertandingan, ketika berdepan Eibar pada Ahad.

Gol awal Fran Rico mencetuskan bahaya buat pasukan tuan rumah itu di Santiago Bernabeu dan walaupun Gareth Bale menyamakan kedudukan tidak lama kemudian, Real gagal bangkit sepenuhnya dan tidak kelihatan mampu menang ke atas lawan dari Basque itu.

Keputusan terbaru itu menambah kepada keputusan seri dengan Villarreal dan Las Palmas dalam La Liga dan Borussia Dortmund dalam Liga Juara-Juara tetapi Zidane menolak sebarang tanggapan pasukannya sedang berdepan krisis.

“Saya bertanggungjawab sebagai jurulatih pasukan ini, saya perlu mencari penyelesaiannya,” katanya. “Kami perlu mengubah ini.

“Ini bukannya satu krisis, kita baru dalam bulan Oktober. Kami tidak boleh jadi gila kerananya.

“Tetapi pastinya ada sesuatu yang tidak kena; tiga keputusan seri berturut-turut dalam La Liga. Kami akan menganalisisnya semula dan apabila kembali dari waktu rehat antarabangsa nanti, kami perlu berubah. Kami tidak boleh terus seperti ini.

"Kami tidak bermain dalam separuh masa pertama; sebaliknya Eibar yang bermain. Separuh masa kedua adalah lebih baik, sesuatu yang kerap kami katakan akhir-akhir ini.

"Saya percaya dengan kerja keras dan kualiti pasukan ini. Jika kami bekerja keras, maka kualitinya akan terserlah.”

Tambah memburukkan keadaan buat Zidane, dua pemain utama mungkin perlu berehat lama kerana kecederaan apabila Karim Benzema dan Raphael Varane dikeluarkan ketika rehat separuh masa.

“Kedua-dua pertukaran disebabkan kecederaan,” kata jurulatih berbangsa Perancis itu.

"Karim berasa tidak selesa di lututnya manakala Varane menerima hentakan.”

Tentang Penulis

Staff Writer

Komen