Skip to main content

Sepak Takraw

Sukan Asia Hangzhou: Sepak takraw berpasukan Indonesia nyaris sentap permulaan negara

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

sepak-takraw.jpg
Skuad regu berpasukan sepak takraw mengelak daripada dikejutkan Indonesia biarpun pada awalnya Azlan Alias, Amirul Zazwan dan Syahir Rosdi gagal menggalas cabaran awal. 

Taruhan pertama negara itu diberi cabaran bertubi-tubi hingga ketinggalan 8-14. Malaysia cuba mengubah strategi tetapi sudah terlambat untuk tewas 15-21.

Indonesia terus agresif untuk memacu set kedua 6-3 sebelum mengesahkan kemenangan 21-19.

Regu kedua kemudian menyelamatkan maruah Malaysia dengan kelibat Afifudin Razali, Aidil Aiman dan Hairul Hazizi pula menjadi sandaran.

Perlawanan berlangsung seimbang pada awalnya tetapi pihak lawan akhirnya menang tipis 22-20.

Malaysia kembali diberi cabaran sengit tetapi kali ini mampu mengatur set penentuan dengan keputusan 21-17 dan melalui ranjau berliku sebelum memuktamadkan 23-21.





Muhammad Noraizat, Adam Farhan Muhammad Haziq Hairul Nizam selaku regu ketiga turut tidak menghampakan apabila mudah mengawal gelanggang di Pusat Sukan Jinhua itu melalui keberkesanan strategi untuk menang 21-10.

Mereka tiada masalah untuk mengekalkan momentum cemerlang itu demgam langkah positif 21-12.

Skuad kendalian Ahmad Jais Baharun itu akan berdepan Korea Selatan pula pada sebelah pagi esok. 
 

Advertisement

Must Watch Video