Pengendali Selangor, Datuk Tan Cheng Hoe, tetap berbangga dengan persembahan Selangor FC di sebalik kekalahan 2-1 kepada Johor Darul Ta'zim (JDT) dalam aksi final Piala Malaysia, sebentar tadi.

Cheng Hoe hadir sebagai ketua jurulatih Selangor yang baharu, menghadirkan aura yang cukup berbeza kepada pasukan apabila berjaya melangkah ke pentas final sementara memiliki rekod yang cemerlang setiap kali turun ke gelanggang.

Beraksi di Stadium Nasional Bukit Jalil, Selangor berjaya mengejutkan JDT apabila mendahului menerusi sepakan penalti yang disempurnakan Herlison Caion pada minit ke-45.

Pengalaman menjadi bekalan JDT apabila kerap kali turun ke pentas final, bangkit dengan dua jaringan daripada Bergson da Silva dan Fernando Forestieri sekaligus melengkapkan empat kejuaraan bagi musim ini.

Walaupun tewas, Cheng Hoe menjelaskan Selangor telah menghadirkan peningkatan daripada segi corak permainan dan berbangga dengan apa yang telah mereka pamerkan dalam perlawanan ini.

"Kami tewas kepada JDT berdasarkan pengalaman yang mereka miliki," kata Cheng Hoe.

"Kami tidak dibolosi jaringan pada separuh masa kedua dan menjejaskan momentum pasukan.

"Selangor telah bermain sebaik mungkin. Saya sangat berbangga dan jika diberikan peluang, kami mampu bermain dengan lebih baik."

"Jika kami berjaya tidak dibolosi di separuh masa pertama, mungkin keputusan mampu memihak kami. Namun selepas satu kesilapan yang dilakukan, kelebihan memihak pasukan lawan."