Portugal tidak akan terganggu dengan kekecohan yang menyelubungi Cristiano Ronaldo ketika mereka ingin mendapatkan kemenangan dalam aksi pertama Piala Dunia, kata Ruben Dias.

Temu bual hangat Ronaldo dengan Piers Morgan telah menjadi topik hangat menjelang perlawanan pembukaan Kumpulan H Portugal di Qatar menentang Ghana di Stadium 974.

Kapten Portugal itu menegaskan tiada sebarang masalah timbul dalam skuad, walaupun apa yang kelihatan seperti suasana dingin dengan bekas rakan sepasukannya di Manchester United, Bruno Fernandes pada ketibaannya ke kem latihan pasukan.

Bek tengah Dias, bagaimanapun, mengabaikan sebarang peluang situasi Ronaldo terbukti menjadi gangguan.

"Saya tidak fikir isu Cristiano telah menjejaskan apa yang kami cuba capai di sini, jadi saya tidak mempunyai banyak perkara untuk diperkatakan mengenainya," kata Dias.

"Saya rasa kami sudah cukup bercakap tentang perkara ini, tidak banyak yang perlu ditambah. Sebagai sebuah pasukan kami akan memberi tumpuan kepada Piala Dunia sekarang dan bukan isu lain.

"Kami memberi tumpuan untuk menang menentang Ghana. Cara terbaik untuk menang adalah fokus pada satu perlawanan pada satu masa dan itulah cara terbaik untuk mempunyai laluan yang berjaya di hadapan kami."