NOTTINGHAM FOREST 0 TOTTENHAM HOTSPUR 2

Ketua jurulatih Tottenham, Antonio Conte, yakin Son Heung-min akan menamatkan kemarau jaringannya tidak lama lagi sambil berkata, sikap penyerang itu amat bagus sehingga dia sanggup untuk menjadikannya menantu.

Son musim lalu berkongsi Anugerah Kasut Emas Liga Perdana Inggeris (EPL) bersama pemain Liverpool, Mohamed Salah, tetapi dia masih belum menemui sebarang jaringan bagi musim 2022-23.

Harry Kane, dalam pada itu, bertindak sebagai penyumbang gol utama buat Spurs sepanjang empat perlawanan pertama musim ini dan dua jaringan terbarunya menyaksikan mereka menewaskan Nottingham Forest 2-0 dalam perlawanan EPL di The City Ground lewat malam tadi.

Bagaimanapun, Conte tiada sebarang kegusaran mengenai Son, yang dipercayainya boleh menjadi contoh kepada seluruh pasukannya.

"Sonny benar-benar seorang pemain yang matang. Dia pemain terbaik, seorang yang amat bagus. Jika saya perlu mencari suami untuk anak perempuan saya, saya mahukan seorang sepertinya," kata Conte dalam sidang media.

"Pada ketika ini, mungkin dia amat menderita kerana dia tidak dapat menjaringkan gol tetapi dia perlu terus mempercayai dirinya kerana dia mempunyai peluang untuk menjaringkan gol dalam setiap perlawanan.

"Dia perlu bertenang. Kami mempercayainya. Sudah pasti dia agak kecewa kerana dia tidak menjaringkan gol tetapi ia bukan satu masalah buat saya. Son akan sentiasa menjadi sebahagian daripada visi bola sepak saya," katanya.