Pemain tengah Lazio, Luis Alberto, berharap saingan Serie A akan kembali bersambung awal Jun depan untuk memastikan pasukannya terus memburu kejuaraan.

Serie A terpaksa ditangguhkan bulan lalu ekoran wabak coronavirus tatkala Lazio menduduki tangga kedua dan satu mata dibezakan dengan pendahulu, Juventus.

Persoalan mengenai sama ada saingan akan disambung masih belum pasti tetapi Luis Alberto berharap dia dapat beraksi semula Jun nanti.

"Kini, kami percaya terhadap Scudetto. Kami semakin hampir dan tidak boleh menafikan peluang untuk memenanginya," katanya.

"Saya fikir kami boleh bermain awal Jun nanti tetapi sukar untuk menentukan tarikh tepat. Ia bergantung kepada perkembangan virus ini.

"Diharapkan segalanya selesai secepat mungkin. Saya mahu menamatkan saingan. Ia perkara bagus untuk kami yang berada di atas dan mereka yang bergelut dengan penyingkiran. Saya tidak mengatakannya hanya kerana kami menduduki tangga kedua liga."


Bekas pemain Liverpool, Luis Alberto, menyinar bersama Lazio sejak menyertai kelab itu pada 2016.

Dia dikaitkan dengan kepulangan ke Sevilla tetapi pemain tengah itu berkata dia mahu memperbaharui kontrak di Lazio.

"Saya sentiasa katakan bahawa Sevilla adalah rumah saya dan mahu kembali," tambahnya.

"Namun, kini masa depan saya adalah biru dan putih. Kami di landasan terbaik untuk melanjutkan kontrak dan saya percaya ia akan tiba."