Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Maldives ujian seterusnya buat Malaysia

   Maldives ujian seterusnya buat Malaysia

   Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin, mengesahkan skuad negara akan berdepan Maldives pada 3 November ini di Stadium Nasional Bukit Jalil.

   17 June 2018
   2700
  • Persaingan Hamidin-Annuar dapat reaksi positif

   Persaingan Hamidin-Annuar dapat reaksi positif

   Pertembungan satu lawan satu bagi merebut jawatan presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) antara Datuk Hamidin Mohd Amin dan Tan Sri Annuar Musa mendapat reaksi positif rata-rata ahli gabungan badan induk itu kecuali Persatuan Bolasepak Melaka (MUSA) yang mahu Annuar menarik diri daripada bertanding.

   17 June 2018
   640
  • Alice tagih pengalaman Sock Khim

   Alice tagih pengalaman Sock Khim

   ​Selain program ditetapkan oleh barisan jurulatih, pemain ping-pong negara, Alice Chang, berhasrat untuk mendapatkan khidmat nasihat bekas pemain negara, Ng Sock Khim, bagi memantapkan lagi persiapannya ke Sukan Olimpik Remaja di Buenos Aires, Oktober nanti.

   17 June 2018
   469
  • Joo Ven harap kekal dalam BAM

   Joo Ven harap kekal dalam BAM

   Perseorangan lelaki negara, Soong Joo Ven, bersedia menghadapi sebarang kemungkinan terhadap masa depan kerjaya tetapi menegaskan akan berjuang mengekalkan status sebagai pemain kebangsaan.

   17 June 2018
   632
  • Joo Ven harap kekal dalam BAM

   Joo Ven harap kekal dalam BAM

   Perseorangan lelaki negara, Soong Joo Ven, bersedia menghadapi sebarang kemungkinan terhadap masa depan kerjaya tetapi menegaskan akan berjuang mengekalkan status sebagai pemain kebangsaan.

   17 June 2018
   632
  • Saya akui bersalah -- Iskandar

   Saya akui bersalah -- Iskandar

   Menerusi perkongsian hati ke hati, perseorangan lelaki negara Iskandar Zulkarnain Zainuddin mendedahkan bahawa dia mengalami ketagihan merokok sambil menegaskan keperluan menjalani program rehabilitasi dia juga bersedia dengan apa jua bentuk hukuman daripada Persatuan Badminton Malaysia (BAM).

   13 June 2018
   15454
  • Gara-gara merokok, elaun bulanan Iskandar dipotong 50%

   Gara-gara merokok, elaun bulanan Iskandar dipotong 50%

   Jawatankuasa Peraturan Disiplin dan Intergriti, Persatuan Badminton Malaysia (BAM) menetapkan hukuman dengan memotong elaun bulanan Iskandar Zulkarnain Zainuddin sebanyak 50 peratus kerana melakukan kesalahan merokok.

   14 June 2018
   11120
  • Undurlah Tok Mat, desak Gerakan Jom Bangkit 

   Undurlah Tok Mat, desak Gerakan Jom Bangkit 

   Menjelang pemilihan exco baru Persatuan Sepaktakraw Malaysia (PSM) 24 Jun depan, barisan bekas pemain kebangsaan membentuk satu gerakan 'Jom Bangkit' bagi tujuan mendesak kepimpinan terdahulu memberi laluan kepada muka baru untuk kelangsungan sepak takraw negara.

   12 June 2018
   8024
  • Arif, Azriyn undur diri daripada BAM

   Arif, Azriyn undur diri daripada BAM

   Beregu badminton negara, Mohamad Arif Abdul Latif dan Nur Mohd Azriyn Ayub, mengambil keputusan untuk kembali sebagai pemain profesional selepas mereka diberi tempoh percubaan selama tiga bulan dalam skuad kebangsaan bermula April lalu.

   12 June 2018
   5181
  • Annuar calon terbaik presiden FAM, kata Nokman

   Annuar calon terbaik presiden FAM, kata Nokman

   Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Kuala Lumpur (KLFA), Nokman Mustaffa, menganggap kredibiliti yang dimiliki bekas presiden Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar Musa, lebih layak jika dibandingkan dengan seorang lagi calon presiden, Datuk Hamidin Mohd Amin.

   12 June 2018
   4634
  • Annuar tanding jawatan presiden FAM

   Annuar tanding jawatan presiden FAM

   Bekas  presiden Persatuan Bolasepak Kelantan (KAFA), Tan Sri Annuar  Musa, mengesahkan menerima pencalonan untuk bertanding jawatan Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) bagi penggal 2018–2021 dalam Kongres FAM Ke-54 pada 14 Julai depan.

   11 June 2018
   4403
  • Ewe Hock perjelas kemerosotan badminton negara

   Ewe Hock perjelas kemerosotan badminton negara

   Bekas perseorangan lelaki nombor satu negara, Ong Ewe Hock, tidak berselindung dalam menyuarakan pandangan peribadi terhadap kemerosotan prestasi skuad kebangsaan.

   15 June 2018
   4327
  • Lebih ramai dijangka digugurkan daripada skuad beregu lelaki

   Lebih ramai dijangka digugurkan daripada skuad beregu lelaki

   Kemelut mula berputik dalam skuad beregu lelaki apabila empat pemain setakat ini digugurkan daripada skuad kebangsaan dan dijangka lebih ramai lagi menerima nasib sama sebelum Sukan Asia Indonesia, Ogos nanti.

   12 June 2018
   3908
  • Peng Soon, Liu Ying juarai Terbuka Amerika Syarikat

   Peng Soon, Liu Ying juarai Terbuka Amerika Syarikat

   Beregu campuran negara, Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying, menampilkan persembahan memukau untuk meraih gelaran kedua musim ini apabila menundukkan pasangan Jerman dengan straight set dalam perlawanan akhir Terbuka Amerika Syarikat, pagi tadi.

   18 June 2018
   3000
  • ISN, rakan sepasukan tekad bantu Iskandar cegah daripada rokok

   ISN, rakan sepasukan tekad bantu Iskandar cegah daripada rokok

   Institut Sukan Negara (ISN) dan rakan sepasukan dalam skuad perseorangan lelaki sedia berganding bahu untuk memberi motivasi dan sokongan moral kepada Iskandar Zulkarnain Zainuddin bagi membantunya berhenti daripada ketagihan merokok.

   14 June 2018
   2976