Baddrol elak beri tumpuan kepada Liridon

Oleh Ammar Hakim 27 Februari 2020 36
Baddrol elak beri tumpuan kepada Liridon
Kapten Kedah, Baddrol Bakhtiar, tiada memiliki sebarang masalah dengan berperanan sebagai seteru kepada bekas bintang skuad Lang Merah, Liridon Krasniqi, yang dijangka membuat kemunculan sulung bersama Johor Darul Ta'zim (JDT) yang berhasrat untuk bermula dengan langkah kanan di Stadium Sultan Ibrahim dalam aksi Piala Sumbangsih, esok.

Baddrol turut meramalkan perebutan Piala Sumbangsih kali ini adalah seimbang walaupun di atas kertas JDT dilihat sebagai pasukan pilihan.

Baddrol juga ghairah mahu menambah kejayaan selepas gagal mempertahankan Piala Sumbangsih 2018 ketika mengulangi pertemuan dengan JDT pada tahun berikutnya yang merupakan aksi terakhir dia dan pasukan, selain mengelak fokus diberikan kepada Krasniqi.

"Kami akan fokus kepada taktikal dan cara bermain sebagai sepasukan dalam stadium baru JDT ini. Kami tidak akan memberikan tumpuan kepada Krasniqi sebaliknya cuba melihat kepada seluruh pasukan lawan," kata Baddrol.

Sementara itu, kapten JDT, Hariss Harun, berpandangan kejayaan menjulang Piala Sumbangsih mampu menjadi hadiah terbaik buat seluruh peminat skuad Harimau Selatan di mana dia turut membarisi skuad yang menang empat gelaran sebelum ini.

Pemain kelahiran Singapura itu mengakui dia dan rakan sepasukan sudah tidak sabar untuk memulakan kempen musim 2020 dan tiga mata di gelanggang keramat terbaru JDT amat penting dalam meletakkan permulaan segar dalam misi mempertahankan kejuaraan Liga Super buat kali ketujuh.

"Kami memiliki tanggungjawab untuk memberikan yang terbaik dalam perlawanan esok. Kami akan berusaha untuk memastikan Piala Sumbangsih kekal bersama JDT sebagai permulaan cemerlang bagi musim 2020," kata Hariss.
 

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen