Werner ke Chelsea? CEO Leipzig tidak terima sebarang tawaran lagi

Oleh Ammar Hakim 7 Jun 2020 199
Werner ke Chelsea? CEO Leipzig tidak terima sebarang tawaran lagi
Ketua Pegawai Eksekutif RB Leipzig, Oliver Mintzlaff, mengatakan bahawa tiada ada perbincangan dengan Chelsea mengenai perpindahan Timo Werner walaupun terdapat laporan mengenai kelab Liga Perdana Inggeris (EPL) itu telah bersetuju dengan perjanjian bagi mendapatkan penyerang itu.

Laporan telah menyatakan bahawa The Blues telah mengaktifkan klausa pelepasan Werner, yang dianggap bernilai GBP54 juta, sekaligus memenangi persaingan untuk mendapatkan tandatangannya.

Bagaimanapun, Mintzlaff tidak akan tertarik dengan cadangan itu semasa bercakap dengan Sky Sport.

Mintzlaff berkata: "Kami menumpukan perhatian fasa akhir saingan liga. Kami mahu ke Liga Juara-Juara(UCL). Itulah satu-satunya perkara yang sedang kami bincangkan dengan Werner.

"Penting bagi kami untuk melanjutkan kontraknya. Kami telah melakukannya musim panas lalu, kerana ia amat penting buat kelab seperti Leipzig agar tiada pemain yang berhijrah secara percuma.

"Kami belum ada sebarang perbincangan [dengan Chelsea]. Sehubungan itu, kami tidak mempunyai apa-apa laporan. Timo Werner adalah pemain RB Leipzig. Dia memberi isyarat beberapa minggu yang lalu bahawa dia sibuk dengan perpindahan. Sekarang tidak lagi."

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen