Tiada apa untuk diumum -- Neuer

Oleh Ammar Hakim 18 Mei 2020 33
Tiada apa untuk diumum -- Neuer
Manuel Neuer menolak cadangan Karl-Heinz Rummenigge bahawa dia hampir menandatangani kontrak jangka masa panjang bersama Bayern Munich.

Kontrak penjaga gol skuad Jerman, Neuer bakal berakhir penghujung musim hadapan rundingan mengenai pembaharuannya kini telah menjadi tegang.

Penjaga gol berusia 34 tahun bulan lalu menafikan laporan bahawa dia menuntut perjanjian lima tahun bernilai EURO20 juta setiap tahun dan menyatakan kekecewaannya bahawa perincian daripada perbincangan tersebut telah dibocorkan kepada media.

Bayern mempunyai kesepakatan untuk menandatangani Alexander Nubel dari Schalke pada akhir musim ini tetapi Rummenigge tetap yakin syarat baru dengan Neuer akan dipersetujui.

"Saya dengan hati-hati optimis bahawa Manuel akan segera menerima tawaran FC Bayern," kata Rummenigge kepada Sky menjelang kemenangan Bayern 2-0 ke atas Union Berlin pada hari Ahad.

"Neuer mengetahui apa yang dia miliki Bayern dan Bayern tahu kemampuan yang dimiliki Neuer. Oleh itu, hubungan di antara kelab dan pemain dapat dilanjutkan untuk jangka masa panjang." Namun, Neuer memberikan gambaran yang berbeza selepas perlawanan.

Dia menegaskan pengesahan untuk kontrak jangka masa panjang itu tidak akan berlaku tetapi masih yakin kesepakatan dapat dicapai.

"Saya berasakan Rummenigge mengetahui apa yang sedang diusahakan. Tidak ada apa yang akan diumumkan buat masa ini," kata Neuer.

"Kami berdua optimis, namun masih tiada perkara yang dapat dimeterai ketika ini."

 

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen