Piala AFF: Safawi tidak sabar berdepan Kemboja

Oleh Penulis Jemputan 8 November 2018 563
Piala AFF: Safawi tidak sabar berdepan Kemboja
Pemain paling bernilai Anugerah Bolasepak Kebangsaan (ABK) 2018, Safawi Rasid, memberi jaminan dia dan rakan sepasukan bersedia mengerah segala kudrat dalam memastikan kemenangan dalam aksi pertama Piala AFF berdepan Kemboja, malam ini.

Bagi Safawi, persefahaman dan motivasi pemain dalam pasukan kini di tahap terbaik, dengan setiap pemain menyedari tugasan mereka dalam perlawanan di Stadium Olimpik Phonm Penh.

"Kami menyasarkan kemenangan dalam perlawanan ini, ia bakal menentukan hala tuju cabaran Malaysia dalam Piala AFF kali ini," katanya.

Dengan statusnya selaku pemain paling bernilai ABK 2018, ramai yang mungkin tidak menyedari ini adalah saingan Piala AFF pertama buat Safawi.

Dua tahun lalu, Safawi digugurkan daripada skuad negara ke Piala AFF, namun selepas dua tahun, pemain Johor Darul Ta'zim (JDT) itu cepat mencapai kematangan dan peningkatan dalam permainannya.

Dia juga merupakan tonggak skuad B-23 negara dalam Sukan Asia 2018, Kejohanan AFC B-23 dan Sukan SEA Kuala Lumpur tahun lalu.

"Saya mahu mengucapkan terima kasih kepada individu yang tidak putus membantu saya dalam meningkatkan mutu permainan sehingga ke hari ini."

Tentang Penulis

Penulis Jemputan

Komen