Griezmann: Barcelona 'berang' seri dengan Alaves

Oleh Ammar Hakim 1 November 2020 955
Griezmann: Barcelona 'berang' seri dengan Alaves
Antoine Griezmann mengatakan pemain Barcelona marah dengan diri mereka sendiri setelah seri 1-1 dengan Deportivo Alaves dalam saingan LaLiga awal pagi tadi.

Barca gagal mendapatkan gol kemenangan walaupun bermain sebahagian besar separuh masa kedua dengan kelebihan pemain.

Kesalahan penjaga gawang oleh Neto membenarkan Luis Rioja meledak gol buat Alaves sebelum Jota ditunjukkan kuning kedua kerana melakukan terjahan berbahaya  terhadap Gerard Pique.

Penyerang Perancis, Griezmann, menyamakan kedudukan namun The Blaugrana tidak mampu mencari jalan untuk melintasi Fernando Pacheco.

Tujuh kali Pacheco menafikan percubaan lebih daripada mana-mana pemain dalam saingan LaLiga berdepan Barca musim ini."Kami marah, marah kerana kami mahukan tiga mata," kata Griezmann.

"Kami banyak kali gagal di depan gawang, saya yang pertama. Kami mempunyai banyak peluang, tetapi kami hanya menjaringkan satu.

"Kita harus berusaha untuk memperbaiki. Pasukan memerlukan matlamat saya dan saya berusaha meningkatkannya."
   
Keputusan itu menyaksikan Barca kehilangan kedudukan lebih jauh kepada Real Madrid dan kini lapan mata di belakang pendahulu liga dan menghuni tangga ke-12.

Ini juga memastikan mereka menyamai permulaan terburuk mereka sejak LaLiga bertukar kepada tiga mata untuk kemenangan -- Barcelona juga mendapat lapan mata selepas enam perlawanan pada musim 2002-03.

Walaupun Griezmann mengatakan tidak ada seorang pun di kelab yang mula panik.

"Kami mesti memperbaiki diri dan dengan berusaha ke arah itu . Kami perlu tenang kerana musim masih panjang," tambah Griezmann.
 

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen