Blog

 • Burn Thevandran 1 Jun 2020 218

  Jadon Sancho Mengganas!

  Pemain England yang berkelana di Jerman, Jadon Sancho dilihat terus mengekalkan prestasi cemerlangnya selepas membantu Borussia Dortmund mencatatkan kemenangan besar  6-1 ke atas pasukan Paderborn.

 • Burn Thevandran 29 Mei 2020 109

  Lepas Bundesliga, EPL, kini giliran Serie A

  Selepas liga-liga utama Eropah seperti Bundesliga dan Liga Perdana Inggeris kembali menyambung baki perlawanan liga / menetapkan tarikh penyambungan liga, kini giliran Serie A pula menetapkan tarikh bila saingan liga akan bermula semula.

 • Burn Thevandran 22 Mei 2020 750

  Bundesliga steady! K-League buat hal!

  Saingan Bundesliga yang terhenti pada Mac lalu akibat penularan wabak Covid-19 telah pun kembali berlangsung semula pada pertengahan bulan ini yang secara tidak langsung mengubat sedikit kerinduan peminat bola sepak.

 • Burn Thevandran 11 Mei 2020 4038

  Tiba-tiba pula nak tunai janji

  Los Blancos di bawah bimbingan Zinedine Zidane dilihat sudah mula memikirkan persiapan bagi  musim hadapan. Mana tidaknya, pihak pengurusan di Santiago Bernabeu dikhabarkan sudah memulakan usaha untuk mendapatkan penyerang sensasi Arsenal, Pierre Emerick Aubameyang.

 • Burn Thevandran 8 Mei 2020 409

  Bila nak jadi kenyataan ni?

  Secara luarannya, segala urusan pertukaran pemilik kelab Newcastle United yang baru dilihat hampir pasti menjadi kenyataan.

 • Burn Thevandran 29 Apr 2020 15425

  Sabar Pak Arab, anytime je ni...

  Kelab Liga Perdana Inggeris, Newcastle United, dikhabarkan sudah semakin hampir bertukar hak milik selepas 13 tahun dipengerusikan Mike Ashley. Berdasarkan laporan media sukan antarabangsa, wang deposit pemilikan kelab sudah pun dibayar iaitu sejumlah hampir RM 1 billion dan baki selebihnya akan dibayar selepas segala urusan dokumentasi dimuktamadk

 • Burn Thevandran 18 Apr 2020 1737

  Inilah masanya Kane!

  Pemain sandaran yang juga merupakan ketua pasukan Totteham Hotspur, Harry Kane akan mengharungi satu fasa paling penting dalam kariernya dimana musim 2019/2020 adalah masa getir yang menentukan hala tuju beliau dalam karier bola sepak.

 • Burn Thevandran 10 Apr 2020 100

  Nak menang Ballon d'Or? Mane kena sertai Los Blancos

  Penyerang Liverpool, Sadio Mane, menduduki tangga keempat anugerah Ballon d'Or pada tahun 2019.  Ia merupakan satu pencapaian hebat buat pemain dari benua Afrika. Namun, menduduki tangga  keempat bukanlah sesuatu yang diinginkan memandangkan Mane mampu meraih gelaran tersebut di tangga pertama andai beraksi dengan cemerlang dan bersama dengan pasuk

 • Burn Thevandran 6 Apr 2020 9

  FIFA Kena Payung Laaa

  Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) dilihat perlu memainkan peranan yang amat-amat penting disaat satu dunia bergoncang disebabkan penularan wabak covid-19.

 • Burn Thevandran 28 Mac 2020 91

  2021 masa Hazard menyinar

  Penyerang antarabangsa Belgium, Eden Hazard, yang melalui satu musim penuh kesenduan bersama Real Madrid, percaya tahun depan 2021 adalah masa paling sesuai untuk kualiti dirinya dinilai oleh pengkritik bola sepak. Musim pertama bersama Los Blancos dilihat lebih kepada masa penyesuaian selepas hampir sedekad (tujuh musim) berkelana di Stamford Brid