Blog

 • Burn Thevandran 6 Jul 2020 913

  Jualan borong Los Blancos

  Kelab bola sepak mewah, Real Madrid dikhabarkan turut terkesan dengan pandemik covid -19 sehingga mereka dilaporkan bersedia melakukan penjualan pemain beramai-ramai demi menjaga kewangan kelab yang kian meruncing.

 • Burn Thevandran 30 Jun 2020 2016

  Piala FA pun jadilah

  Umum sudah mengetahui bahawa Liverpool sudah pun mengesahkan takhta kejuaraan liga selepas pasukan di tangga kedua, Manchester City, tumbang kepada Chelsea di Stamford Bridge.  Dengan termeterainya The Reds menjadi juara, sedikit-sebanyak kehangatan liga semakin pudar kerana pemenang sudah diketahui awal.

 • Burn Thevandran 26 Jun 2020 3309

  Fokus UCL pulak

  Liverpool sudah mengesahkan kejuaraan liga musim 2019/2020 selepas pasukan di tangga kedua, Manchester City tumbang kepada Chelsea di Stamford Bridge. Penulis percaya penangguhan liga kerana covid -19 adalah satu tempoh masa singkat andai dibandingkan dengan 30 tahun kemarau kejuaraan liga.

 • Burn Thevandran 8 Jun 2020 330

  Klopp dah mula berangan

  Pengendali Liverpool, Jurgen Klopp, pastinya individu paling gembira dengan pengumuman pihak pengurusan Liga Perdana Inggeris mengenai penyambungan perlawanan liga bermula 17 Jun ini.

 • Burn Thevandran 1 Jun 2020 222

  Jadon Sancho Mengganas!

  Pemain England yang berkelana di Jerman, Jadon Sancho dilihat terus mengekalkan prestasi cemerlangnya selepas membantu Borussia Dortmund mencatatkan kemenangan besar  6-1 ke atas pasukan Paderborn.

 • Burn Thevandran 29 Mei 2020 112

  Lepas Bundesliga, EPL, kini giliran Serie A

  Selepas liga-liga utama Eropah seperti Bundesliga dan Liga Perdana Inggeris kembali menyambung baki perlawanan liga / menetapkan tarikh penyambungan liga, kini giliran Serie A pula menetapkan tarikh bila saingan liga akan bermula semula.

 • Burn Thevandran 22 Mei 2020 750

  Bundesliga steady! K-League buat hal!

  Saingan Bundesliga yang terhenti pada Mac lalu akibat penularan wabak Covid-19 telah pun kembali berlangsung semula pada pertengahan bulan ini yang secara tidak langsung mengubat sedikit kerinduan peminat bola sepak.

 • Burn Thevandran 11 Mei 2020 4038

  Tiba-tiba pula nak tunai janji

  Los Blancos di bawah bimbingan Zinedine Zidane dilihat sudah mula memikirkan persiapan bagi  musim hadapan. Mana tidaknya, pihak pengurusan di Santiago Bernabeu dikhabarkan sudah memulakan usaha untuk mendapatkan penyerang sensasi Arsenal, Pierre Emerick Aubameyang.

 • Burn Thevandran 8 Mei 2020 409

  Bila nak jadi kenyataan ni?

  Secara luarannya, segala urusan pertukaran pemilik kelab Newcastle United yang baru dilihat hampir pasti menjadi kenyataan.

 • Burn Thevandran 29 Apr 2020 15426

  Sabar Pak Arab, anytime je ni...

  Kelab Liga Perdana Inggeris, Newcastle United, dikhabarkan sudah semakin hampir bertukar hak milik selepas 13 tahun dipengerusikan Mike Ashley. Berdasarkan laporan media sukan antarabangsa, wang deposit pemilikan kelab sudah pun dibayar iaitu sejumlah hampir RM 1 billion dan baki selebihnya akan dibayar selepas segala urusan dokumentasi dimuktamadk