Blog

 • Hasnizam Uzir 13 Jan 2021 1363

  Ini baru Manchester United 

  Setelah sekian lama tidak berada di puncak Liga Perdana Inggeris akhirnya apa yang diinginkan oleh semua penyokong Manchester United itu menjadi kenyataan apabila Man United berjaya menewaskan Burnley di Stadium Turf Moor pagi tadi. Dengan kedudukan tangga teratas Liga Perdana Inggeris itu sudah pasti akan meningkatkan motivasi dan keyakinan anak-a

 • Hasnizam Uzir 6 Jan 2021 342

  Tugas berat menanti Kim Swee 

  Desas desus yang mengatakan Datuk Ong Kim Swee yang akan memgambil alih peranan Peter De Roo sebagai Pengarah Teknikal, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sebelum ini akhirnya terjawab apabila FAM telah menggesahkan jawatan itu dimiliki Kim Swee.

 • Hasnizam Uzir 4 Jan 2021 3148

  Liverpool belum goyang

  Perebutan tangga teratas Liga Perdana Inggeris musim ini semakin hebat persaingannya, di mana juara musim lalu Liverpool kini mula dicabar oleh beberapa pasukan pesaingnya yang sedang meningkat naik prestasinya dari segi permainan sebagaimana Manchester United dan Manchester City yang kini menggekalkan momentum kemenangan pada setiap perlawanan.

 • Hasnizam Uzir 31 Dis 2020 5423

  Manchester United: Apa tunggu lagi...

  Kegagalan Liverpool mengutip tiga  mata ketika perlawanan penutup tirai tahun 2020 menentang Newcastle United di St. James Park telah mencuri tumpuan semua peminat-peminat seteru utama Liverpool, terutamanya bagi peminat-peminat Manchester United. 

 • Hasnizam Uzir 29 Dis 2020 4013

  Chelsea semakin hanyut

  Dengan hanya mengutip satu mata pada pertemuan dengan Aston Villa semalam telah meletakkan Chelsea di tangga ke enam carta liga. Dari kedudukan itu sudah pasti akan meresahkan pengendali Chelsea, Frank Lampard tentang prestasi anak-anak buahnya yang kurang konsisten pada setiap perlawanan terutama pada lima perlawanan terakhir. Lihat sahaja dari ju

 • Hasnizam Uzir 27 Dis 2020 3271

  Manchester United mula pasang impian 

  Kejayaan mengutip satu mata ketika menentang Leicester City di Stadium King Power semalam telah mengekalkan kedudukkan Manchester United dalm kelompok lima teratas carta liga. 

 • Hasnizam Uzir 24 Dis 2020 20867

  Liverpool tolak semua pasukan ke bawah

  Dalam masa tiga hari sahaja Liverpool telah berjaya menolak pasukan yang berada pada kedudukan teratas sebelum-sebelum ini dibawahnya. Ini menunjukkan segala masalah yang dihadapi Liverpool telah selesai terutama kecederaan yang dialami pemain-pemainnya sebelum ini dan ia bukanlah satu halangan untuk Liverpool terus bangkit untuk memburu kejuaraan

 • Hasnizam Uzir 19 Dis 2020 89

  JDT sumber inspirasi

  Bermula 2012 Johor Darul Ta’zim tidak menoleh ke belakang sebaliknya terus menggorak langkah kehadapan dalam merealisasikan perancangan dan impian yang telah di atur dalam menjenamakan kelab bola sepak Johor Darul Ta’zim ke serata dunia untuk membina empayarnya tersendiri.

 • Hasnizam Uzir 15 Dis 2020 8412

  Manchester United bakar line

  Dengan memperolehi empat kemenangan dan satu seri pada lima perlawanan terakhir telah membina keyakinan Ole Gunnar Solskjaer dan Bruno Fernandes bahawa Manchester United boleh menjadi juara Liga Perdana musim ini. Keyakinan itu disuarakan  Ole Gunnar Solskjaer selepas Manchester United berjaya menunjukkan aksi yang konsisten dan semakin meningkat p

 • Hasnizam Uzir 11 Dis 2020 19141

  Terengganu FC diam-diam ubi berisi

  Setelah melepaskan beberapa orang pemain-pemain utama musim lalu ramai peminat-peminat rasakan Terengganu FC bakal hilang sengatnya dalam saingan Liga Super musim baru nanti, apatah lagi akan bersaing di peringkat Asia pada musim depan.