Blog

 • Hasnizam Uzir 20 Okt 2019 2548

  JDT belum selamat

  Tentangan yang diberikan Selangor kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan pertama separuh akhir Piala Malaysia di Stadium Tan Sri Hassan Yunos sungguh baik sekali. 

 • Hasnizam Uzir 19 Okt 2019 7031

  Selangor cabar JDT

  Kegagalan mencipta kemenangan di Stadium Tan Sri Hassan Yunus, Larkin, semenjak 2014 sudah pasti akan menyemarakan lagi semangat pemain-pemain Selangor untuk mencari kemenangan dalam perlawanan pertama separuh akhir Piala Malaysia apabila berhadapan dengan Johor Darul Ta’zim (JDT) juara bertahan Liga Super enam kali berturut-turut.

 • Hasnizam Uzir 15 Okt 2019 863

  Perang bermula!

  Perang psikologi antara empat pasukan yang akan bersaing di peringkat separuh akhir pertama Piala Malaysia hujung minggu ini sudah bermula.

 • Hasnizam Uzir 29 Sept 2019 195

  MPFL: FAM berjaya

  Sepanjang 18 minggu Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) 2019 berlangsung, hari ini ia menutup tirainya.

 • Hasnizam Uzir 22 Sept 2019 652

  Terengganu gagal sekat Diogo

  Kegagalan benteng pertahanan Terengganu mengawal pergerakan Diogo Santo pada minit ke-22 mengundang padah apabila penyerang itu mengawal situasi dengan baik apabila beliau menggunakan pengalamannya untuk memperdayakan lawan dengan ketenangan diri serta keputusan yang pantas dengan melakukan voli dari luar kawasan penalti untuk memperdayakan Wan Azr

 • Hasnizam Uzir 16 Sept 2019 654

  MPFL: Selangor menang bergaya

  Kemenangan menentang Terengganu (5-1) sudah pasti melegakan skuad Selangor kerana dengan kemenangan itu akan mengekalkan kedudukan mereka di tangga teratas carta Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) dengan meninggalkan Pahang ditangga ke dua dengan jurang mata yang agak besar. Walaupun kelebihan perlawanan memihak kepada Pahang, namun agak sukar kep

 • Hasnizam Uzir 14 Sept 2019 34582

  Benjamin Mora pening kepala

  Ketiadaan Diogo Santo dalam skuad Johor Darul Ta’zim ketika menentang PJ City semalam di peringkat Kumpulan B saingan Piala Malaysia tidak menjadi halangan kepada JDT untuk mencipta kemenangan ditempat lawan kerana JDT masih lagi ada penyerang yang mampu mengalas tugas itu.

 • Hasnizam Uzir 28 Ogos 2019 342

  FAM, JFA jalin kerjasama

  Selepas empat bulan Perjanjian Persefahaman (MOU) dicapai di antara Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Persatuan Bolasepak Jepun (JFA) di Pejabat Perdana Menteri Malaysia yang disaksikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, serta Presiden FIFA, Gianni Infantino, kini ia sudah menampakkan hubungan dua hala semakin baik da

 • Hasnizam Uzir 22 Ogos 2019 446

  Selangor tertekan

  Keputusan seri 2-2 ketika menentang Polis DiRaja Malaysia (PDRM) malam tadi kembali memberi tekanan kepada Selangor untuk memastikan tempat ke suku akhir kerana semakin mencabar. 

 • Hasnizam Uzir 15 Ogos 2019 1316

  #saveLTK atau #savebolasepakmalaysia?

  Sejak disiarkan berita bahawa kontrak Lim Teong Kim sebagai pengarah teknikal Akademi Mokhtar Dahari (AMD) tidak akan dilanjutkan, netizen menyambutnya dengan negatif.