Blog

 • Hasnizam Uzir 11 Jan 2020 270

  Nidzam Jamil punya misi

  Kedudukan ke-10 dalam Liga Super 2019 memberi sedikit kesan dan tekanan kepada pengendali muda pasukan Felda United FC, Mohd Nidzam Jamil, untuk memastikan pasukan kendaliannya dapat berada di kedudukan yang lebih baik musim ini.

 • Hasnizam Uzir 25 Dis 2019 32

  NFDP ada hak

  Selepas Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Ahmad Shapawi Ismail mengeluarkan kenyataan yang setiap pelatih Akademi Mokhtar Dahari (AMD) akan diletakan tanda harga bagi tujuan pembangunan berterusan dapat dilakukan oleh kerajaan untuk melahirkan pemain-pemain berbakat serta kualiti tinggi di Malaysia secara berterusan melalui Program Pem

 • Hasnizam Uzir 21 Dis 2019 1213

  NFDP Cougars dan NFDP Panthers ke final Supermokh B12

  Kejayaan dua pasukan NFDP Malaysia bawah 12 tahun, iaitu Cougars dan Panthers, ke perlawanan akhir Kejohanan Supermokh ‘Asean Series’ 2019 di Gambang, Pahang mengukir satu kegembiraan kepada pengurusan NFDP. 

 • Hasnizam Uzir 16 Dis 2019 518

  Supermokh 2019 berlangsung di AMD Gambang

  Sejak kejohanan Supermokh diperkenalkan oleh Majlis Sukan Negara (MSN) di bawah Program Pembangunan Bolasepak Negara (NFDP) pada 2014, ia telah berjaya menarik perhatian peminat bola sepak negara untuk mengikuti perkembangan pelatih-pelatih Akademi Mokhtar Dahari (AMD). 

 • Hasnizam Uzir 11 Dis 2019 7225

  Vietnam bukan 'biase-biase'

  Kecederaan yang dialami Evan Dimas dalam separuh masa pertama memusnahkan harapan Indonesia untuk memberi saingan kepada Vietnam dalam merebut pingat emas Sukan SEA 2019.

 • Hasnizam Uzir 27 Nov 2019 986

  NFDP: Saad pilihan tepat

  Ketika semua rakyat Malaysia sedang menumpukan perhatian kepada skuad Malaysia B-22 dalam Sukan SEA di Manila, Filipina, ketika ini, sebenarnya ada satu lagi berita penting yang telah dikongsikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, yang juga merupakan pengerusi Jawatankuasa Pemandu tentang perubahan struktur organisasi Prog

 • Hasnizam Uzir 20 Nov 2019 1566

  Garuda diganyang

  Ketiadaan beberapa tongak utama seperti Syafiq Ahmad dan Matthew Davies yang digantung satu perlawanan tidak memberi kesan kepada Harimau Malaya, malah pemain yang diturunkan seperti Syahmi Safari juga menunjukan aksi yang konsisten. 

 • Hasnizam Uzir 7 Nov 2019 99

  Hamidin berfikiran terbuka 

  Hari ini dalam sejarah. Itu yang boleh penulis katakan apabila Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin, dengan rendah hatinya menjemput beberapa orang bekas pemain kebangsaan ke Wisma FAM untuk bersamanya memikirkan cara untuk memajukan bola sepak negara terutama tentang kemajuan skuad senior negara ketika ini.

 • Hasnizam Uzir 4 Nov 2019 3508

  JDT terus luaskan kuasanya

  Ketika segelintir pencinta bola sepak Malaysia mengharapkan Kedah dapat mengaibkan Johor Darul Ta’zim (JDT) dalam perlawanan akhir Piala Malaysia, ia langsung tidak memberi kesan kepada skuad kendalian Benjamin Mora itu. Sebaliknya, pemain-pemain JDT lebih berkeyakinan dan menunjukkan kematangan dalam perlawanan.

 • Hasnizam Uzir 28 Okt 2019 1360

  Pahang lemas di Darul Makmur

  Tahniah Kedah, kejayaan yang tidak akan dilupakan oleh seluruh pemain,jurulatih,pengurusan dan peminat-peminat bola sepak Kedah apabila berjaya layak ke perlawanan akhir Piala Malaysia 2019 setelah menewaskan Pahang dengan kelebihan jaringan ditempat lawan.