Blog

 • Hasnizam Uzir 27 Mac 2021 1981

  FAM vs pengadil + pemain 

  Ketika Liga Super musim 2021 baru sahaja mencecah lima perlawanan, pelbagai isu mula timbul dan dibangkitkan oleh peminat-peminat bola sepak negara terhadap mutu pengadilan dan tindakan hukuman yang dikenakan oleh Jawatankuasa Pengadil dan Jawatankuasa Tatatertib Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) kepada pengadil dan pemain. 

 • Hasnizam Uzir 22 Mac 2021 3734

  Tuah masih bersama Johor DT.

  Apabila seri di laman sendiri ketika bertemu Selangor FC ia telah memberi sedikit tekanan kepada pemain-pemain Johor DT kerana dengan keputusan itu ia memberi sedikit ruang pada pasukan-pasukan dibawahnya untuk mengekori rapat pungutan mata bagi perebutan tangga teratas Liga Super.

 • Hasnizam Uzir 20 Mac 2021 116

  Aktiviti NFDP kembali aktif

  Apabila kerajaan Malaysia mengistiharkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 13 Mac 2020 akibat dari penularan COVID-19 ia telah menutup semua sektor industri termasuklah industri sukan di Malaysia.

 • Hasnizam Uzir 18 Mac 2021 2161

  Selangor boleh senyum

  Kegagalan Johor DT mencipta kemenangan di laman sendiri sudah pasti akan memberi sedikit ruang pada pasukan-pasukan di bawahnya untuk mengekori rapat dalam memburu kejuaraan liga musim ini. Walaupun mempunyai dua peluang keemasan yang dimiliki Johor DT melalui sepakan penalti yang dijelmakan pemain muda Johor DT, Arif Aiman Hanapi, namun ia gagal d

 • Hasnizam Uzir 16 Mac 2021 2417

  Selangor tidak menjadi?

  Apabila hanya mampu mengutip 4 mata dari 3 perlawnanan yang telah dilalui Selangor FC dalam pusingan awal Liga Super musim ini telah mengundang pelbagai persepsi daripada kalangan peminat-peminat bola sepak negara tentang prestasi dan kemampuan pasukan Selangor FC tahun ini.

 • Hasnizam Uzir 12 Mac 2021 8600

  Terengganu pencabar JDT musim ini

  Selepas mengharungi 2 perlawanan bagi setiap pasukan dalam saingan Liga Super musim ini, ramai penyokong-penyokong dan permerhati bola sepak tempatan mula membuat perhitungan dan congakkan untuk melihat pasukan manakah yang mampu mencabar dan memberi saingan kepada Johor Darul Ta’zim yang juga merupakan juara bertahan 7 kali berturut-turut Liga Sup

 • Hasnizam Uzir 7 Mac 2021 8233

  Permainan Johor DT penuh bergaya

  Bermain dilaman sendiri menentang Kedah pada perlawanan pembukaan Liga Super serta merebut Piala Sultan Hj Ahmad Shah (Piala Sumbangsih) tempoh hari telah banyak memberi kelebihan pada Johor Darul Ta’zim (JDT). 

 • Hasnizam Uzir 27 Feb 2021 1287

  Ujian sebenar Thomas Tuchel dengan Man United

  Pertemuan di antara Chelsea dan Manchester United di Stamford Bridge adalah merupakan ujian sebenar pengurus Chelsea Thomas Tuchel.

 • Hasnizam Uzir 26 Feb 2021 10857

  Mampukah Benjamin Mora tanpa Lucho di JDT?

  Kemeriahan dan kehangatan saingan Liga Super musim 2021 semakin dirasai, hanya tinggal 7 hari sahaja lagi saingan Liga Malaysia akan dimulakan. Pelbagai promosi dan aktiviti dilakukan setiap pasukan terutama terutama di media sosial masing-masing yang bertujuan untuk menarik perhatian penyokong-penyokong masing-masing selain persiapan yang dilakuka

 • Hasnizam Uzir 22 Feb 2021 1070

  Liverpool terus malang

  Ketika tiga pasukan teratas Liga Perdana Inggeris iaitu Manchester City, Manchester United dan Leicester City terus bersaing untuk mencari tempat yang terbaik bagi pasukan mereka namun sedikit malang bagi juara bertahan musim lalu Liverpool apabila tewas di Anfield untuk kali keempat berturut-turut pada musim ini selepas tewas di tangan Everton.