Blog

 • Hasnizam Uzir 8 Mei 2021 601

  Peluang Penang balas dendam

  Kekalahan 0-2 Penang FC dalam pusingan pertama saingan Liga Super kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Sultan Ibrahim pasti akan menjadi iguan kepada anak-anak didik Tomas Trucha apabila tewas pada minit-minit akhir perlawanan.

 • Hasnizam Uzir 5 Mei 2021 3751

  JDT masih steady

  Selepas kehilangan 5 mata dari dua perlawanan terdahulu telah memberi pengajaran yang cukup bermakna untuk pemain-pemain Johor Darul Ta’zim. Kehilangan mata itu disebabkan tewas di tangan Terengganu dan seri bersama Kuala Lumpur ia telah memberi ruang pada pasukan Kedah Darul Aman FC, Penang FC dan Terengganu FC merapatkan jurang pungutqn mata dan

 • Hasnizam Uzir 28 Apr 2021 2740

  UCL: Kelebihan milik Chelsea

  Apabila berjaya mengikat Real Madrid 1-1 di Stadium Alfredo Di Stefano milik tuan rumah dalam pusingan pertama separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah (UCL) malam tadi, ia telah memberi kelegaan kepada pengendali Chelsea, Thomas Tuchel. 

 • Hasnizam Uzir 25 Apr 2021 19463

  Terengganu ajar Benjamin Mora

  “Terengganu pencabar JDT musim ini.” Itulah yang pernah dinyatakan oleh penulis dalam penulisan pada bulan Mac lalu di mana dalam penulisan itu penulis ada menyatakan apakah faktor-faktor yang menyebabkan Terengganu FC merupakan pencabar Johor Darul Ta’zim musim ini, salah satu sebabnya Terengganu mempunyai seorang jurulatih tempatan yang memempuny

 • Hasnizam Uzir 22 Apr 2021 2027

  Negeri Sembilan semakin mencabar

  Kehadiran Mohd Zaquan Adha Andul Radzak di dalam skuad Negeri Sembilan FC kendalian K Devan yang beraksi di saingan Liga Perdana pada musim ini telah mula membawa satu perubahan yang ketara dari segi prestasi skuad Hobin Jang Hobin itu ketika ini. Dengan menguasai persada Liga Perdana pada ketika ini, itu mengambarkan bahawa Negeri Sembilan sudah b

 • Hasnizam Uzir 18 Apr 2021 1042

  Sri Pahang belum berseri

  Kekalahan di tangan Johor Darul Ta’zim kelmarin telah menambah lagi luka dan penderitaan skuad Sri Pahang FC yang pada ketika ini menghuni tangga kedua terbawah carta Liga Super musim ini. Segala perubahan yang dilakukan ketika ini oleh Dollah Salleh sebagai pengendali sementara Sri Pahang nampak tidak menjadi buat masa ini setelah mengambil alih p

 • Hasnizam Uzir 16 Apr 2021 2178

  Perak perlu menang

  Kedudukkan tangga ke 8 carta Liga Super ketika ini sudah pasti akan mengundang rasa gelisah di kalangan peminat-peminat Perak FC tentang prestasi pasukan kesayangan mereka itu.

 • Hasnizam Uzir 14 Apr 2021 891

  UCL: Liverpool masih ada harapan

  Kemenangan di saat-saat akhir ketika menentang Aston Villa hujung minggu lalu akan menjadi tonik kepada pemain-pemain Liverpool untuk bangkit berhadapan dengan Real Madrid di Stadium Anfield pada pusingan kedua suku akhir Piala Juara-juara Eropah pada khamis ini.

 • Hasnizam Uzir 11 Apr 2021 12846

  JDT ramai mesin gol

  Ketiadaan Diogo Luis Santo penyerang utama Johor Darul Ta’zim pada musim lalu yang berhijrah ke BG Pathum United di Liga Thailand telah mengundang pelbagai persepsi dikalangan penyokong-penyokong Johor DT sendiri tentang ketajaman bahagian serangan pasukan Harimau Selatan itu.

 • Hasnizam Uzir 7 Apr 2021 2339

  Masa Perak mengubat luka

  Tewas di tangan Penang FC hujung minggu lalu pasti akan memberi sedikit tekanan kepada pemain-pemain Perak FC memandangkan ketika ini Perak FC menduduki tangga kesembilan carta Liga Super.