Blog

 • Hasnizam Uzir 11 Ogos 2020 271

  Ole lega, Johnsson kecewa

  Ketangkasan Karl-Johan Johnsson, penjaga gol Copenhagen FC, menangkis beberapa percubaan berbahaya pemain-pemain hadapan Manchester United pada saingan suku akhir Liga Europa di Stadium Rhein Energies telah mengundang keresahan kepada peminat-peminat Man United pada awalnya. 

 • Hasnizam Uzir 10 Ogos 2020 271

  Swasta cepat, jangan lambat!

  Kewajiban menswastakan setiap persatuan bola sepak di Malaysia yang bertanding dalam saingan liga bola sepak tempatan kendalian Malaysia Football League (MFL) bermula tahun hadapan adalah merupakan satu langkah positif dan perlu dipatuhi oleh setiap persatuan.

 • Hasnizam Uzir 9 Ogos 2020 1580

  Messi buat Napoli menangis

  Persembahan yang tekal yang dipamerkan Lionel Messi sepanjang perlawanan pusingan kedua Liga Juara-juara Eropah (UCL}) bertemu Napoli di Stadium Camp Nou telah memberi impak yang besar atas kejayaan Barcelona menundukan Napoli (agg. 4-2) untuk layak ke peringkat seterusnya. 

 • Hasnizam Uzir 7 Ogos 2020 1288

  Nuno julang Wolves 

  Wolverhamton Wonderes FC merupakan satu jenama yang kurang mendapat perhatian dan sebutan dibibir peminat-peminat bola sepak dunia atau amnya bagi pencinta bola sepak Liga Perdana Inggeris (EPL) di Malaysia. 

 • Hasnizam Uzir 6 Ogos 2020 140

  Gracias Iker Casillas 

  Setelah 21 tahun mengabdikan diri dalam dunia bola sepak professional, akhirnya Iker Casillas, pada usia 39 tahun, mengumumkan persaraannya sebagai pemain bola sepak professional. 

 • Hasnizam Uzir 5 Ogos 2020 206

  Emas milik Akademi JDT

  Apabila Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) melancarkan Piagam SupaRimau hujung tahun lalu bagi tujuan untuk mengiktiraf setiap akademi bola sepak elit atau pun komuniti mengikut kategori yang diberi setelah akademi-akademi itu bertungkus lumus membantu mempromosikan dan membangunkan bola sepak negara.

 • Hasnizam Uzir 4 Ogos 2020 1134

  Kelantan dihujung nyawa?

  Kemelut yang melanda Persatuan Bolasepak Negeri Kelantan (KAFA) ketika ini ibarat “Diluah Mati Emak,Ditelan Mati Bapa” kerana ketika ini KAFA agak sukar menagani masalah kewangan yang mereka hadapi.

 • Hasnizam Uzir 3 Ogos 2020 267

  Didier Drogba bertanding Presiden FIF

  Didier Drogba satu nama besar dalam arena  bola sepak di dunia pada era melinium yang banyak mencipta sejarah secara peribadi dan berpasukan.

 • Hasnizam Uzir 2 Ogos 2020 3583

  Arsenal ke Liga Europa

  Kekuatan bahagian tengah Arsenal dan Chelsea banyak memainkan peranan dalam menterjemahkan perlawanan yang pantas dan menarik walaupun tiada kehadiran penonton dalam perlawanan akhir Piala FA musim 2019-20 akibat daripada pandemik COVID-19. 

 • Hasnizam Uzir 1 Ogos 2020 347

  KJRN, NFDP perkasa ilmu

  Memanggil kesemua 14 orang Ketua Jurulatih Negeri PPBN (NFDP) untuk mengikuti Seminar Memperkasakan Program Pembangunan Bolasepak Negara (NFDP) pada minggu ini, itu merupakan satu inisiatif yang baik dilakukan oleh pengurusan NFDP sebelum semua Akademi Tunas (AT) dan Pusat Latihan Daerah (PLD) di seluruh Negara memulakan latihan tidak lama lagi. De