Blog

 • Hasnizam Uzir 16 Apr 2021 1612

  Perak perlu menang

  Kedudukkan tangga ke 8 carta Liga Super ketika ini sudah pasti akan mengundang rasa gelisah di kalangan peminat-peminat Perak FC tentang prestasi pasukan kesayangan mereka itu.

 • Hasnizam Uzir 14 Apr 2021 824

  UCL: Liverpool masih ada harapan

  Kemenangan di saat-saat akhir ketika menentang Aston Villa hujung minggu lalu akan menjadi tonik kepada pemain-pemain Liverpool untuk bangkit berhadapan dengan Real Madrid di Stadium Anfield pada pusingan kedua suku akhir Piala Juara-juara Eropah pada khamis ini.

 • Hasnizam Uzir 11 Apr 2021 12836

  JDT ramai mesin gol

  Ketiadaan Diogo Luis Santo penyerang utama Johor Darul Ta’zim pada musim lalu yang berhijrah ke BG Pathum United di Liga Thailand telah mengundang pelbagai persepsi dikalangan penyokong-penyokong Johor DT sendiri tentang ketajaman bahagian serangan pasukan Harimau Selatan itu.

 • Hasnizam Uzir 7 Apr 2021 2334

  Masa Perak mengubat luka

  Tewas di tangan Penang FC hujung minggu lalu pasti akan memberi sedikit tekanan kepada pemain-pemain Perak FC memandangkan ketika ini Perak FC menduduki tangga kesembilan carta Liga Super.

 • Hasnizam Uzir 29 Mac 2021 9273

  Penang FC jadi tumpuan

  Selepas mencipta kejayaan musim lalu sebagai juara Liga Perdana, Pulau Pinang tidak menoleh ke belakang sebaliknya terus mempersiapkan pasukan untuk menghadapai saingan yang lebih mencabar di Liga Super musim ini.

 • Hasnizam Uzir 27 Mac 2021 1974

  FAM vs pengadil + pemain 

  Ketika Liga Super musim 2021 baru sahaja mencecah lima perlawanan, pelbagai isu mula timbul dan dibangkitkan oleh peminat-peminat bola sepak negara terhadap mutu pengadilan dan tindakan hukuman yang dikenakan oleh Jawatankuasa Pengadil dan Jawatankuasa Tatatertib Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) kepada pengadil dan pemain. 

 • Hasnizam Uzir 22 Mac 2021 3731

  Tuah masih bersama Johor DT.

  Apabila seri di laman sendiri ketika bertemu Selangor FC ia telah memberi sedikit tekanan kepada pemain-pemain Johor DT kerana dengan keputusan itu ia memberi sedikit ruang pada pasukan-pasukan dibawahnya untuk mengekori rapat pungutan mata bagi perebutan tangga teratas Liga Super.

 • Hasnizam Uzir 20 Mac 2021 114

  Aktiviti NFDP kembali aktif

  Apabila kerajaan Malaysia mengistiharkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 13 Mac 2020 akibat dari penularan COVID-19 ia telah menutup semua sektor industri termasuklah industri sukan di Malaysia.

 • Hasnizam Uzir 18 Mac 2021 2160

  Selangor boleh senyum

  Kegagalan Johor DT mencipta kemenangan di laman sendiri sudah pasti akan memberi sedikit ruang pada pasukan-pasukan di bawahnya untuk mengekori rapat dalam memburu kejuaraan liga musim ini. Walaupun mempunyai dua peluang keemasan yang dimiliki Johor DT melalui sepakan penalti yang dijelmakan pemain muda Johor DT, Arif Aiman Hanapi, namun ia gagal d

 • Hasnizam Uzir 16 Mac 2021 2416

  Selangor tidak menjadi?

  Apabila hanya mampu mengutip 4 mata dari 3 perlawnanan yang telah dilalui Selangor FC dalam pusingan awal Liga Super musim ini telah mengundang pelbagai persepsi daripada kalangan peminat-peminat bola sepak negara tentang prestasi dan kemampuan pasukan Selangor FC tahun ini.