Blog

 • Hasnizam Uzir 29 Okt 2020 199

  Kevin De Bruyne yang pintar

  Melihat sahaja kelibat Kevin De Bruyne di atas padang sudah pasti akan menggerunkan pertahanan lawan. 

 • Hasnizam Uzir 26 Okt 2020 13874

  Hazard ke Borussia Mongchengladbach

  Selepas bergelut dengan masalah kecederaan yang sering berulang sebelum ini akhirnya Eden Hazard telah disahkan pulih dari kecederaannya. 

 • Hasnizam Uzir 23 Okt 2020 56672

  LTK bikin panas?

  Setelah setahun Lim Teong Kim meninggalkan Malaysia akhirnya beliau mendedahkan perkara sebenar apa yang berlaku didalam pengurusan Program Pembangunan Bolasepak Negara (NFDP) semasa beliau menjawat jawatan selaku Pengarah Projek NFDP didalam satu program bual bicara secara online yang dikendalikan oleh peminat tempatan. Dimana beliau menyatakan se

 • Hasnizam Uzir 18 Okt 2020 242

  Barcelona, Real Madrid cuba pancing Bruno Fernandes

  Apabila spekulasi berita hubungan yang dingin di antara Bruno Fernandes dan Ole Gunnar Solskjaer selepas perlawanan menentang Tottenham Hotspur minggu lalu ia telah menarik perhatian beberapa kelab besar di La Liga untuk melihat sejauh mana perkembangan berita itu. 

 • Hasnizam Uzir 16 Okt 2020 2036

  Jalan sukar menanti Liverpool di Goodison Park

  Apabila tewas dengan jaringan yang besar ke atas Aston Villa minggu lalu sudah pasti akan meninggalkan kesan yang mendalam kepada semua pemain-pemain Liverpool. Sudah tentulah apabila berhadapan dengan dengan Everton sebagai pasukan pendahulu liga ketika ini di Goodison Park ia merupakan masa terbaik untuk anak-anak buah Jurgen Klopp bangkit untuk

 • Hasnizam Uzir 13 Okt 2020 1560

  Manchester United cari Pochettino

  Permulaan prestasi yang kurang memberansangkan dipamirkan Manchester United pada awal musim 2020-2021 ini telah mengundang keresahan dan kebimbangan dikalangan peminat-peminat Man United. 

 • Hasnizam Uzir 10 Okt 2020 27092

  Ancelotti bikin Everton panas

  Mencipta kemenangan empat perlawanan berturut-turut Everton di awal musim 2020-2021 Liga Perdana Inggeris telah melayakkan Carlo Ancelotti pengendali Everton itu dinobatkan sebagai jurulatih pilihan bulan September Liga Perdana Inggeris. 

 • Hasnizam Uzir 28 Sept 2020 112

  Reezal Merican lancar klinik bola sepak NFDP di Kota Belud 

  Setelah Majlis Keselamatan Negara (MKN) membenarkan aktiviti bola sepak dijalankan, pengurusan Program Pembangunan Bola Sepak Negara (NFDP) tidak menunggu lama untuk menggerakkan semula aktiviti-aktiviti yang telah NFDP rancangkan. Hampir enam bulan segala aktiviti NFDP terganggu disebabkan pandemik COVID-19, namun kini semua program NFDP telah pun

 • Hasnizam Uzir 24 Sept 2020 161

  Musim 2020-21, musim kebangkitan

  Dalam dunia bola sepak serba pantas ini, bergelar pemain professional bukan tugas mudah. 

 • Hasnizam Uzir 23 Sept 2020 810

  Ibrahimovic dan Sains Sukan

  Beraksi ketika usia mencecah 39 tahun dalam saingan liga utama dunia bukan sesuatu yang mudah. Pengorbanan dan disiplin yang tinggi serta komitmen dalam latihan amat ditagih untuk memastikan kecerdasan minda dan kekuatan fizikal dalam perlawanan dapat digunakan. Ini yang dilalui Zlatan Ibrahimovic penyerang prolifik dari Sweden itu.