Blog

 • Hasnizam Uzir 23 Nov 2020 1491

  Lee Tuck punya kualiti tersendiri

  Apabila Terengganu FC tidak menyenaraikan Lee Tuck didalam perancangan mereka pada musim hadapan, ia telah mengundang pelbagai persoalan dan tanda tanya dikalangan penyokong-penyokong Terengganu FC dan pemerhati bola sepak Negara. 

 • Hasnizam Uzir 21 Nov 2020 208

  Liga Juara-Juara Eropah pemburuan Pep Guardiola

  Hampir empat tahun Pep Guardiola berkelana di Manchester City, pelbagai kejuaraan yang dimiliki oleh jurulatih dari Catalonia itu

 • Hasnizam Uzir 18 Nov 2020 509

  CR7 dicabar

  Ketika semua peminat-peminat bola sepak dunia memberi tumpuan pada pasaran perpindahaan pemain-pemain terbaik dunia pada jendela perpindahan yang akan di buka tidak lama lagi, namun dalam pada itu penulis lebih berminat dengan satu kenyataan yang di buat oleh lagenda bola sepak Iran yang pernah berkelana di Eropah bersama sebuah kelab terbaik di Bu

 • Hasnizam Uzir 16 Nov 2020 4942

  Belanja berpada-pada!

  Belum pun sampai seminggu Liga Malaysia menutup tirainya untuk musim ini sudah mula kedengaran dari kalangan pasukan-pasukan yang bersaing dalam Liga Super mula untuk mempersiapkan pasukan bagi menghadapi musim baru. 

 • Hasnizam Uzir 13 Nov 2020 378

  Apakah nasib pemain muda?

  Apabila Majlis Keselamatan Negara (MKN) tidak membenarkan kejohanan bola sepak Piala Malaysia di teruskan ia telah menjadi tanda tanya kepada seluruh peminat-peminat bola sepak negara.

 • Hasnizam Uzir 8 Nov 2020 2880

  Thiago Silva balas kepercayaan Lampard

  Kejayaan menewaskan Sheffield United 1 - 4 di laman sendiri sudah pasti melegakan penggendali Chelsea, Frank Lampard.

 • Hasnizam Uzir 6 Nov 2020 453

  Tugas sukar menanti Terengganu 

  Setelah hampir sebulan Liga Malaysia dihentikan akibat dari Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) di Lembah Klang disebabkan penularan virus COVID-19, kini pencinta-pencinta bola sepak negara kembali menarik nafas lega apabila saingan Piala Malaysia akan bermula pada malam ini.

 • Hasnizam Uzir 31 Okt 2020 660

  Man United cari kemenangan pertama di Old Trafford 

  Retetan dari prestasi yang kurang memberangsangkan di awal musim dari Manchester United dan Arsenal dalam saingan Liga Perdana Inggeris akan terus menjadi perhatian penyokong mereka. Apatah lagi pertemuan dua gergasi bola sepak Inggeris itu pada hujung minggu ini akan terus menguji sejauh mana kemampuan Ole Gunner Solskjaer dan Mikel Arteta dalam m

 • Hasnizam Uzir 29 Okt 2020 221

  Kevin De Bruyne yang pintar

  Melihat sahaja kelibat Kevin De Bruyne di atas padang sudah pasti akan menggerunkan pertahanan lawan. 

 • Hasnizam Uzir 26 Okt 2020 13878

  Hazard ke Borussia Mongchengladbach

  Selepas bergelut dengan masalah kecederaan yang sering berulang sebelum ini akhirnya Eden Hazard telah disahkan pulih dari kecederaannya.