Blog

 • Adam Zamri 31 Mac 2020 3188

  Menanti kepulangan tekong emas

  Tanggal 26 Mac lalu, tamat tempoh sembilan bulan penggantungan yang dikenakan oleh Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM) terhadap dua tekong negara, Mohd Syahir Rosdi dan Zulkifli Abdul Razak.

 • Adam Zamri 31 Mac 2020 7965

  Peluang kedua buat Lin Dan!

  Andai ditanya sebulan yang lalu, mampukah pemenang dua kali pingat emas Sukan Olimpik, Lin Dan, membuat penampilan kelimanya di Tokyo, Julai depan, jawapannya sukar.

 • Adam Zamri 16 Mac 2020 16

  Beregu Jepun punyai kunci tundukkan Marcus-Kevin

  Banyak yang boleh diperkatakan mengenai kejohanan Seluruh England yang berakhir, namun antara yang turut mencuri perhatian adalah kejayaan pasangan beregu lelaki Jepun, Yuta Watanabe/ Hiroyuki Endo menjulang kejuaraan, sekali gus menjadi pasangan beregu Jepun pertama raih gelaran di Birmingham.

 • Adam Zamri 16 Mac 2020 1656

  Lawan Covid-19 guna cara Pogba 

  Umum ketahui Liga Perdana Inggeris ketika ini dihentikan seketika sehingga April depan bagi mengekang wabak Covid-19 yang semakin menular di Eropah.

 • Adam Zamri 20 Feb 2020 1125

  Terima kasih S. Kumar!

  Sukan negara menerima satu lagi perkhabaran sedih apabila tonggak penjaga gol hoki negara, S.Kumar, mengumumkan persaraan setelah 20 tahun menabur bakti.

 • Adam Zamri 19 Feb 2020 6599

  Bolehkah Lin Dan layak ke Sukan Olimpik Tokyo 2020?

  Jika dibaca dan mengambil kira reputasi Lin Dan sebagai dua kali pemenang pingat emas Sukan Olimpik, ia tampak tidak menjadi masalah diletakkan sekali gelaran seperti juara dunia, Seluruh England dan pelbagai lagi kejuaraan antarabangsa dalam resume pemain China ini.

 • Adam Zamri 15 Okt 2019 19638

  Kento Momota kebal yang ulung!

  Ada satu pepatah dalam kamus masyarakat Jepun, bunyinya seperti ini,

 • Adam Zamri 2 Sept 2019 37375

  Saya doa Malaysia kalah di Filipina -- Suhaimi

  Itu kenyataan yang berani diucap oleh Suhaimi, nama yang bukan asing dalam dunia sepak takraw negara, sering dilabel watak pemberontak (antagonis) memandangkan dalam kalangan bekas dan pegawai sepak takraw, dia adalah antara individu yang paling konsisten mengkritik Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM) dan prestasi merosot skuad kebangsaan.

 • Adam Zamri 3 Jul 2019 22677

  Paluan gendang ganggu tumpuan pemain Sabah!

  Bola sepak Malaysia tidak pernah lekang dengan pelbagai kisah mencuit hati, dan terbaru menerusi satu temu bual oleh pengurus pasukan Sabah, Henry Soimpon, bersama stesen radio tempatan Atukoi FM.

 • Adam Zamri 28 Mei 2019 10613

  China tanpa Lin Dan, Malaysia tanpa Chong Wei

  Malaysia dan China kini berdepan situasi yang sama dalam saingan badminton, namun meniti perjalanan yang berbeza, masing-masing punyai legenda badminton yang kini sedang bertarung dengan faktor usia dan semakin tua.