Terbuka Thailand: Soon Huat-Shevon Lai mandi peluh sebelum raih kemenangan

Oleh Ammar Hakim 12 Januari 2021 3683
Terbuka Thailand: Soon Huat-Shevon Lai mandi peluh sebelum raih kemenangan
Wakil beregu campuran negara, Goh Soon Huat-Shevon Lai Jemie mara ke pusingan kedua Terbuka Thailand selepas merakamkan kemenangan ke atas wakil Perancis, sebentar tadi.

Ini merupakan pertemuan pertama Soon Huat-Shevon Lai dengan pasangan Perancis, Ronan Labar dan Anne Tran, yang baru bertukar portfolio -- daripada beregu wanita ke beregu campuran tahun lalu.

Permainan pantas daripada kedua-dua pasangan yang cukup menghiburkan, namun ketenangan wakil negara memberikan mereka kelebihan untuk menang set pertama 21-16.

Seperti dijangka, saingan menjadi lebih sengit dalam set kedua di mana Soon Huat-Shevon mula merasai tekanan daripada kesilapan berulang, sebelum akur tewas 14-21.

Peluang kedua Soon Huat-Shevon untuk mara ke pusingan kedua, kemudiannya bermula hampa apabila sekali lagi ketinggalan 7-11 dalam set ketiga. 

Namun situasi bertukar selepas rehat -- keengganan Soon Huat-Shevon untuk mengalah awal, memenatkan lawan dari Perancis sehingga Tran juga dilihat terduduk sebelum permainan dinokhtahkan dengan keputusan 21-17.

"Kami mengakui belum berada di tahap terbaik dan berharap untuk memperbaikinya bagi perlawanan akan datang. Ini merupakan perlawanan yang penting bagi kami selepas lama tidak beraksi dalam kejohanan," kata Shevon. 

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen