Andrea Pirlo menyakatan kekalahan 2-0 kepada Inter Januari lalu menjadi sebagai titik perubahan dalam prestasi Juventus ketika mereka membuat persiapan berdepan skuad kendalian Antonio Conte sekali lagi, kali ini dalam saingan Coppa Italia.

Arturo Vidal dan Nicolo Barella menjaringkan gol ketika Inter menang di San Siro bulan lalu, kekalahan yang memarahkan lagi luka buat juara bertahan dalam usaha untuk menjulang gelaran Serie A buat kali ke-10 berturut-turut.

Bagaimanapun, sejak kekalahan itu, Juve empat perlawanan perlawanan berturut-turut tanpa dibolosi. Rentetan kemenangan yang menyaksikan mereka menjulang Supercoppa Italiana mengatasi Napoli, termasuk kemenangan aksi suku akhir Coppa Italia ke atas SPAL.

Dua aksi saingan bertemu Inter dan, menjadi pasukan kedua terbaik dalam pertemuan sebelum ini, Pirlo yakin skuadnya mampu mempelajari pengajaran berguna daripada perlawanan tersebut.

"Saya mahu melihat pasukan menyedari kekuatan mereka," kata Pirlo.

"Ini akan menjadi pusingan pertama, kerana ini adalah permainan 180 minit, jadi esok penting untuk mengaturnya dengan baik.

"erlawanan menentang Inter dalam liga banyak mengajar kami, pertama sekali, ketika kami tidak berada di landasan yang betul, kami bukan diri kami sendiri, tetapi daripada situ kami bermula dengan persembahan yang hebat.”


The Nerazzurri bakal tanpa khidmat Romelu Lukaku awal pagi Rabu ini ekoran penggantungan selepas menerima kad kuning ekoran bertelagah dengan Zlatan Ibrahimovic dalam pusingan terdahulu.