Jurulatih Felcra United, Roslee Mohd Derus, merancang pendekatan taktikal tanpa penampilan penyerang skuad B-22 tahun negara, N. Thanabalan, bagi menentang Terengganu City dalam aksi suku akhir pertama Piala FAM di Kuala Terengganu, esok.

Firdaus Azizul bakal menjadi taruhan Roslee untuk menggantikan Thanabalan selepas pemain kelahiran Negeri Sembilan itu menjalani penggantungan satu perlawanan.

Roslee tidak berasa ketiadaan Thanabalan akan menjejaskan peluang Felcra untuk meraih kemenangan kerana moral pemain kini di tahap terbaik.

"Memang dalam perlawanan pertama suku akhir, Thanabalan tidak dapat bermain kerana meraih kad merah. Saya sudah buat perancangan, ada pemain (Firdaus) menggantikannya.

"Cara permainan pemain itu sama seperti Thanabalan. Saya fikir ia tiada masalah," katanya.

Dalam pada itu, Roslee berpuas hati dengan prestasi pasukannya dan percaya kapten skuad B-22 negara, Adib Zainudin, akan meneruskan prestasi baiknya selaku tonggak benteng Felcra.

Namun, Roslee sedar mental pemain perlu berada di tahap terbaik dalam usaha meraih keputusan positif.

"Tidak dinafikan pasukan Pantai Timur seperti Terengganu mempunyai semangat tinggi apabila bermain di tempat sendiri, berbanding bermain di luar.

"Perkara ini saya sudah tekankan kepada pasukan. Kami akan mendapat tentangan sengit apabila bermain di Kuala Terengganu nanti," katanya.