Luka Modric berkemungkinan mengikut jejak langkah Zlatan Ibrahimovic yang menyertai Liga Bolasepak Utama Amerika Syarikat (MLS) jika gagal menamatkan kerjayanya bersama Real Madrid.

Pemain antarabangsa Croatia berusia 32 tahun itu kini hampir ke penghujung musim keenamnya dalam LaLiga selepas menyertai daripada Tottenham pada 2012.

Seperti ramai pemain, dia juga tertarik dengan perpindahan Ibrahimovic ke LA Galaxy baru-baru ini dan tidak menolak akan mengikut langkah sama.

Bekas penyerang Barcelona itu menjaringkan tiga gol dalam banyak perlawanan sejak tiba dari Manchester United dan Modric mengakui dia cuba terus mengikuti perkembangan penyerang misteri itu.

"Sukar untuk (menonton kerana zon masa). Kadang-kadang saya menonton perlawanan apabila ia awal di Eropah," kata Modric kepada SVT Sport.

"(Ibrahimovic) adalah pemain besar di Eropah dalam tempoh 10 hingga 20 tahun lalu. Saya mahu dia bermain bola sepak lebih lama, untuk menontonnya, untuk melihat magisnya seperti dilakukan beberapa tahun lalu.

"Kamu tidak tahu apa yang boleh berlaku.

"Saya masih mempunyai dua tahun lagi dalam kontrak saya dengan Real Madrid. Seperti selalu saya katakan, jika boleh saya mahu menamatkan kerjaya di Madrid.

"Tetapi jika tidak, mungkin saya dapat melihat diri saya juga (di Amerika)," katanya.