Anthony Martial akan bermain bagi baki musim 2021-22 secara pinjaman di LaLiga bersama Sevilla selepas tidak mendapatkan tempat di Manchester United.

Pemain antarabangsa Perancis Martial dilaporkan telah mengambil potongan gaji untuk menyertai kelab Andalusia itu, yang dikatakan akan membayar EURO6 juta untuk gaji dan yuran pinjaman digabungkan.

Bos sementara United Ralf Rangnick mendedahkan bulan lalu bahawa Martial telah meminta untuk meninggalkan kelab itu pada Januari selepas bergelut untuk bola sepak pasukan utama berikutan kembali daripada kecederaan.

Rangnick kemudian mendakwa selepas keputusan seri 2-2 United dengan Aston Villa dalam Liga Perdana Inggeris bahawa Martial tidak bersama skuad itu kerana dia 'tidak mahu' terlibat -- penyerang itu menyangkal dakwaan itu.

Ketika United menghadapi situasi mengenai Martial, Rangnick turut membayangkan kelab sedang dalam perbincangan dengan beberapa pemain bagi memperkuatkan jentera serangan.

Sevilla yang menghuni tangga kedua LaLiga telah dikaitkan dengan Martial sejak bulan lalu, namun laporan mendedahkan kelab tidak dapat membayar tuntutan gaji pemain tersebut, dan United nampaknya tidak mahu merendahkan tuntutan mereka sendiri.

Tetapi satu kejayaan dalam rundingan telah menyaksikan kelab-kelab mencapai persetujuan yang diharapkan Sevilla akan meningkatkan peluang mereka dengan ketara dalam perebutan kejuaraan LaLiga.

Selepas 22 perlawanan, Sevilla hanya empat mata di belakang pendahulu Real Madrid.