Paulo Dybala akan terlepas pertembungan Serie A Juventus dengan Spezia ekoran kecederaan, jurulatih, Massimiliano Allegri mengesahkan, manakala Dusan Vlahovic nampaknya akan memulakan permainan di bangku simpanan.

Penyerang Bianconeri, Dybala telah menjadi pemain terbaik liga kelab sepanjang kempen, walaupun sinarnya boleh dikatakan telah dicuri dengan kedatangan rakan sepasukan barunya dari Fiorentina, Vlahovic.

Kontrak pemain Argentina itu di Turin akan tamat pada penghujung Jun, dan percubaan untuk memujuknya untuk menandatangani lanjutan setakat ini terbukti tidak berjaya di Stadium Allianz.

Bercakap menjelang pertembungan penting pasukannya dengan pencabar penyingkiran Spezia hari ini, Allegri mengesahkan Dybala akan terlepas perlawanan, dan enggan dibayangai mengenai masa depan pemain itu.

"Dybala meninggalkan latihan lebih awal semalam," kata Allegri. "Dia mempunyai masalah dengan lenturnya dan dia tidak merasakan kakinya bebas, jadi dia masih di luar. Jika anda mahu saya akan memanggilnya, tetapi dia tidak boleh bermain."

Ditanya mengenai masalah kecederaan penyerang itu dan keputusan kontrak, ketua jurulatih itu menambah: "Jika kami tahu, kami akan menyelesaikannya. Kami sedang menilai semua yang telah dilakukan untuk memahami.

"Kemudian ada aspek kontrak, tetapi ia tidak bergantung kepada saya. Ia akan menjadi rundingan antara kelab dan Paulo. Dia telah berada di sini selama lapan tahun dan pada peringkat teknikal, [sumbangannya] tidak boleh dipertikaikan."