Lucas Digne kelihatan menyasarkan kritikan kepada bos Everton, Rafael Benitez sebelum perpindahannya ke Aston Villa, dengan menyatakan 'kadang-kadang ia hanya memerlukan seorang dari luar untuk memusnahkan hubungan cinta yang indah'.

Digne sedang dalam perjalanan keluar dari The Toffees untuk menyertai saingan Liga Perdana Inggeris (EPL), Villa dalam perjanjian yang dilaporkan bernilai sehingga GBP25 juta.

Bek kiri Perancis itu tidak disenangi sejak Benitez tiba di Goodison Park dan pengurus Everton minggu lalu menuduh Digne mendahulukan kepentingannya sendiri berbanding pasukan.

Benitez berkata, "Saya telah mengadakan beberapa perbualan dengannya, dia memberitahu saya apa yang dia fikirkan. Apakah yang anda harapkan pengurus lakukan apabila pemain memberitahu pengurus dia tidak mahu berada di sini?

"Saya rasa dia sangat jelas. Saya ingin bertanya soalan kepada mana-mana peminat atau bekas pemain, apakah [bekas pemain Everton] Peter Reid akan katakan jika pemain tidak mahu berada di sini? Dia memberitahu saya apa yang dia fikirkan, jadi apa yang anda harapkan pengurus lakukan?

"Saya tidak mempunyai penjelasan. Kami profesional, kami dibayar wang yang besar untuk melakukan kerja kami. Dalam bola sepak moden, mungkin keutamaan telah berubah dan orang ramai memikirkan diri mereka di hadapan pasukan."

Digne melalui Instagram semalam untuk menyatakan rasa terima kasihnya kepada peminat Everton dan menjelaskan dia tidak lagi boleh bekerja dengan bekas pengurus Liverpool , Benitez.

A post shared by Lucas Digne (@lucasdigne)