Thomas Tuchel tidak nampak sebab untuk meninggalkan Chelsea ke Manchester United walaupun keadaan tidak menentu berterusan di Stamford Bridge.

Sekatan yang dikenakan ke atas pemilik Chelsea Roman Abramovich -- ahli perniagaan Russia yang didakwa mempunyai kaitan dengan Vladimir Putin -- sebagai tindak balas terhadap pencerobohan Russia ke atas Ukraine telah menjejaskan operasi harian kelab itu.

Semasa mereka menunggu jualan kelab, The Blues tidak boleh terlibat dalam rundingan kontrak atau menjual tiket atau barangan, manakala perbelanjaan mereka dalam bidang utama seperti perjalanan dihadkan.

Sementara itu, United -- salah satu kelab terkaya dalam bola sepak dunia -- sedang mencari pengurus baharu untuk musim depan, mendorong perbincangan Tuchel boleh menjadi sasaran.

Tetapi jurulatih Chelsea, yang mengesahkan pasukannya akan dapat terbang ke Middlesbrough untuk suku akhir Piala FA Sabtu ini, menolak cadangan itu.

Ditanya reaksinya terhadap laporan itu, Tuchel berkata: "Tiada reaksi sama sekali.

"Adakah anda rasa saya kurang komited dengan kelab? Kurang terlibat dalam kelab dalam situasi saya? Saya rasa sama sekali tidak.

"Saya telah berkata berkali-kali bahawa saya suka berada di sini dan saya suka bekerja untuk Chelsea, dan kelab ini mempunyai segala-galanya yang diperlukan untuk menggembirakan saya. Itulah sebabnya tidak ada keperluan.

"Kami mempunyai banyak sebab untuk kekal pada masa ini di sini, dan itulah yang kami lakukan."