Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Razlan pertahan pilih Tuuli jadi pengganti Zulfahmi

   Razlan pertahan pilih Tuuli jadi pengganti Zulfahmi

   Ketua Pegawai Eksekutif Litar Antarabangsa Sepang (SIC), Datuk Razlan Razali, mempertahankan tindakan menamakan pelumba luar, Niki Tuuli sebagai pengganti Zulfahmi Khairrudin dari pasukan SIC Racing bagi membolehkan pasukan itu terus bersaing dalam kancah Moto2.

   15 May 2018
   7770
  • Nazim, Muizz sasarkan kemenangan

   Nazim, Muizz sasarkan kemenangan

   Beberapa pelumba berbakat tempatan kini memburu kemenangan menjelang perlumbaan terakhir Kejohanan Formula Empat Asia Tenggara musim 2017-2018 di Litar Antarabangsa Sepang, hujung minggu ini.

   10 April 2018
   406
  • SIC bakal anjur kejohanan e-sukan

   SIC bakal anjur kejohanan e-sukan

   Seiring dengan perubahan sukan dunia yang kini tertumpu kepada cabang eletronik, buat julung kalinya apabila pihak Litar Antarabangsa Sepang (SIC) mewujudkan kejohanan berbentuk e-sukan untuk dijadikan sebahagian daripada kalendar penganjuran mereka.

   27 March 2018
   948
  • SIC mahu tumpu perkembangan pelumba kereta

   SIC mahu tumpu perkembangan pelumba kereta

   Pihak Litar Antarabangsa Sepang (SIC) komited untuk mengembangkan karier pelumba kereta negara di pentas antarabangsa selepas melihat impak yang mampu dihadirkan oleh wakil tempatan.

   24 March 2018
   1736
  • Shahrol Yuzy bakal gunakan khidmat pelumba muda

   Shahrol Yuzy bakal gunakan khidmat pelumba muda

   Pengurus pasukan Givi Honda Yuzy Racing, Shahrol Yuzy, mengesahkan pelumba sandaran, Muhd Zaqhwan Zaidi tidak lagi akan bersama pasukannya bersaing dalam kejuaraan Cub Prix musim ini sebaliknya mengambil risiko dengan menyenaraikan pelumba muda untuk bersaing dalam kategori perdana CP 150.

   13 March 2018
   2164

  Trending

  • ARRC: Zaqhwan, Azlan pamer aksi positif

   ARRC: Zaqhwan, Azlan pamer aksi positif

   Dua pelumba Supersports 600cc negara, Md Zaqhwan Zaidi dan Azlan Shah Kamaruzaman mempamer aksi positif apabila menduduki kelompok lima pelumba terpantas ketika sesi latihan bebas pada hari pertama Kejuaraan Motosikal Asia Idemitsu (ARRC) yang berlangsung di Litar Antarabangsa Chang, Buriram, Thailand, hari ini.

   2 March 2018
   1555
  • Hafizh perlukan sentuhan Habib

   Hafizh perlukan sentuhan Habib

   "Saya masih memerlukan sentuhan Habib," demikian yang diungkapkan oleh pelumba MotoGP negara, Hafizh Syahrin, yang masih lagi berusaha untuk membawa mekaniknya, Habibtullah Mohamad Fuad ke Perancis meskipun menyedari peluang itu agak tipis.

   24 February 2018
   10416
 • 1