Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Daniel bimbang masa depan terjejas

   Daniel bimbang masa depan terjejas

   Pemain muda Felda United, Daniel Amier Norhisham, buntu memikirkan perancangan pasukannya musim depan, sehingga ke saat ini masih belum ada perbincangan rasmi di antara pihak pengurusan dan juga pemain.

   21 October 2018
   7648
  • Sathianathan tinggalkan Felda United

   Sathianathan tinggalkan Felda United

   Pengendali berpengalaman, B. Sathianathan memilih untuk mengutamakan kepentingan dirinya selepas tiada jodoh bersama Felda United serta mengakui dirisik dua pasukan daripada Liga Super bagi saingan musim depan.

   20 October 2018
   1843
  • Tengku Amir mahu kembalikan kegemilangan bola sepak Selangor

   Tengku Amir mahu kembalikan kegemilangan bola sepak Selangor

   Presiden Persatuan Bolasepak Selangor (FAS), Tengku Amir Shah Sultan Sharafuddin Idris Shah, masih jelas dengan visi dan harapan baginda untuk mengembalikan kecemerlangan bola sepak Selangor meskipun kini berdepan desakan segelintir ahli gabungan persatuan itu yang mahu Mesyuarat Agung Luar Biasa (EGM) diadakan bagi memilih pucuk pimpinan baru.

   20 October 2018
   2188
  • Sathianathan tidak selesa kompromi soal gaji 

   Sathianathan tidak selesa kompromi soal gaji 

   Jurulatih Felda United, B. Sathianathan, memberi bayangan jelas untuk tidak meneruskan khidmat bersama pasukan itu jika dia terpaksa melewati pemotongan gaji yang terlalu tinggi musim depan.

   19 October 2018
   4409
  • Status Felcra ditentukan 15 November

   Status Felcra ditentukan 15 November

   Ketua Pengarah Operasi Liga Bolasepak Malaysia (MFL), Mohd Shazli Shaik Mohd, masih menganggap status Felcra FC kekal dalam Liga Super musim depan tetapi segalanya tertakluk kepada keputusan akhir bagi tempoh sehingga 15 November depan.

   19 October 2018
   814

  Trending

  • Nasib tonggak Felcra FC terumbang-ambing

   Nasib tonggak Felcra FC terumbang-ambing

   Ketua pasukan Felcra FC, Shahrom Kalam, mengharapkan pihak pengurusan Felcra dapat mempertimbangkan semula keputusan untuk tidak langsung memberi sokongan kewangan kepada pasukan itu dalam mengharungi musim pertama dalam Liga Super musim depan.

   18 October 2018
   3430
  • Tonggak muda bakal jadi sandaran Semut Merah 

   Tonggak muda bakal jadi sandaran Semut Merah 

   Pengurus PKNS FC, Mahfizul Rashid, mengesahkan perancangan 2019 tertumpu kepada kelibat pemain muda yang secara tidak langsung memungkinkan nama-nama besar seperti Safee Sali tiada dalam perancangan selain hanya seorang import sahaja yang akan dikekalkan, iaitu Romel Morales.

   18 October 2018
   5663
  • Felcra ada dana untuk saingan Liga Super 

   Felcra ada dana untuk saingan Liga Super 

   "Felcra FC tidak tarik diri." Itu kenyataan tepat untuk menggambarkan situasi terkini naib juara Liga Perdana 2018, Felcra FC, sungguhpun khabar angin bertiup kencang melibatkan penyertaan mereka dalam Liga Super musim depan tidak akan berlaku.

   14 October 2018
   3221
  • Isu pelesenan: KAFA jumpa FAM Isnin

   Isu pelesenan: KAFA jumpa FAM Isnin

   Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) bercadang mengemukakan rayuan sambil mengadakan perbincangan bersemuka dengan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) bagi menyelesaikan isu kegagalan mendapatkan lesen kebangsaan dan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC).

   13 October 2018
   1573
  • Kemelut dalaman rugikan FAS, kata Asmawi 

   Kemelut dalaman rugikan FAS, kata Asmawi 

   Bekas pemain Selangor, Asmawi Bakiri, menyelar tindakan invidu yang cuba mewujudkan kekacauan dalam pentadbiran Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) sehingga ada usaha untuk menjatuhkan Presiden, Raja Muda Selangor (RMS), Tengku Amir Shah Sultan Sharafuddin Idris Shah.

   13 October 2018
   1058