Berita

 • Terkini
 • Trending
  • Hodak sedar Myanmar akan penat

   Hodak sedar Myanmar akan penat

   Jurulatih skuad bawah 19 tahun negara, Bojan Hodak, seolah-olah dapat membaca tahap kecergasan skuad Myanmar sehingga mampu bangkit untuk menewaskan lawan di final, selain turut menegaskan perancangan taktikal banyak membantu kelemahan pasukan walaupun tidak melalui persediaan rapi ketika menghadapi saingan Kejohanan AFF 2018.

   15 July 2018
   15111
  • Nik Akif: Ini hadiah terakhir

   Nik Akif: Ini hadiah terakhir

   Pemain tengah skuad bawah 19 tahun negara, Nik Akif Syahiran Nik Mat, menyifatkan kemenangan ke atas Myanmar di final adalah hadiah terakhir yang mampu dijelmakan buat Malaysia sehingga mampu menjelmakan status juara buat pertama kali di Kejohanan AFF. 

   15 July 2018
   10151
  • Senyuman iringi skuad negara

   Senyuman iringi skuad negara

   Skuad bola sepak bawah 19 tahun negara pulang ke tanah air bersama piala buat pertama kali pada hari ini, berbekalkan senyuman susulan kejayaan menundukkan Myanmar di final Kejohanan AFF, semalam.

   15 July 2018
   1455
  • Sathianathan: Jangan besar kepala

   Sathianathan: Jangan besar kepala

   Bekas jurulatih negara, B. Sathianathan, mengingatkan pemain skuad bawah 19 tahun kebangsaan agar tidak lupa diri dan besar kepala dengan kejayaan memenangi Kejohanan AFF di Surabaya, Indonesia.

   15 July 2018
   3179
  • Stuart dilantik setiausaha agung FAM yang baru

   Stuart dilantik setiausaha agung FAM yang baru

   Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) mengumumkan pelantikan Stuart Michael Ramalingam sebagai Setiausaha Agung FAM yang baru, bermula hari ini.

   15 July 2018
   4451
  • Malaysia bangkit untuk muncul juara Kejohanan AFF B-19

   Malaysia bangkit untuk muncul juara Kejohanan AFF B-19

   Malaysia menebus kekecewaan tewas 2-0 di tangan Thailand dalam aksi final edisi tahun lalu, apabila menewaskan Myanmar 4-3 di pentas akhir Kejohanan AFF Bawah 19 Tahun di Gelora Delta Sidoarjo, sebentar tadi.

   14 July 2018
   28075
  • Pemilihan Hamidin raih sokongan padu

   Pemilihan Hamidin raih sokongan padu

   Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin, memberi jaminan bahawa dia tidak akan jadi pemimpin boneka apabila muncul individu pertama yang bukan daripada kerabat diraja atau ahli politik yang mengetuai badan sukan paling berpengaruh di negara ini.

   14 July 2018
   640
  • PBNP belum buat keputusan mengenai rayuan

   PBNP belum buat keputusan mengenai rayuan

   Pengurus pasukan Pahang, Datuk Mohammed Suffian Awang, ketika ditemui di Kongres Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) Ke-54 menuntut kesabaran daripada semua pihak agar memberi ruang kepada Persatuan Bolasepak Negeri Pahang (PBNP).

   14 July 2018
   1975
  • Kim Swee yakin kredibiliti pasukan keselamatan di Indonesia

   Kim Swee yakin kredibiliti pasukan keselamatan di Indonesia

   Ketua jurulatih skuad bawah 23 tahun negara, Datuk Ong Kim Swee, tidak bimbang dengan keselamatan pasukannya di Indonesia pada Ogos depan, sambil menegaskan diri dia sudah bersedia dengan segala risiko yang bakal dihadapi menjelang Sukan Asia 2018.

   14 July 2018
   1016
  • Hodak pertaruh sembilan muka sama dalam final

   Hodak pertaruh sembilan muka sama dalam final

   Sembilan orang pemain daripada kesebelasan utama skuad negara ketika aksi separuh akhir bertemu Indonesia dikekalkan, menjelang aksi final Kejohanan AFF Bawah 19 Tahun menentang Myanmar di Gelora Delta Sidoarjo, malam ini.

   14 July 2018
   3087
  • Sukan Asia: Tiada perubahan dalam perancangan Kim Swee

   Sukan Asia: Tiada perubahan dalam perancangan Kim Swee

   Jurulatih skuad B-23 negara, Datuk Ong Kim Swee menegaskan beliau kekal dengan perancangan membabitkan aksi persahabatan dengan China dan Arab Saudi -- walau apa keputusan INASGOC, OCA dan AFC.

   20 July 2018
   952
  • Stuart gembira kembali ke FAM

   Stuart gembira kembali ke FAM

   Setiausaha Agung Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Stuart Ramalingam, percaya pengalamannya dalam bidang korporat mampu memberi nilai tambahan kepadanya untuk membawa perubahan positif dalam pengurusan pentadbiran badan induk itu untuk kemajuan bola sepak negara.

   16 July 2018
   906
  • AJFC: Latihan sebenar bermula hari ini

   AJFC: Latihan sebenar bermula hari ini

   Sepuluh orang peserta remaja kebangsaan yang sudah berada di kem Krungtep Thonburi, Bangkok kini menjalani sesi latihan pertama Kem Bolasepak Remaja Allianz, bermula hari ini.

   17 July 2018
   826
  • AJFC: Daniel, Kumaran bakal berlatih di Munich

   AJFC: Daniel, Kumaran bakal berlatih di Munich

   Daniel Phoon Chun Tuck dan Kumaran Raman telah terpilih untuk menjalani latihan di Munich, Jerman selepas tamat Kem Bolasepak Allianz Asia (AJFC), di Bangkok, Thailand, hari ini.

   19 July 2018
   308
  • Bola sepak: Undian keseluruhan dijalankan semula

   Bola sepak: Undian keseluruhan dijalankan semula

   Isu undian semula acara bola sepak dalam Sukan Asia akan menyaksikan perubahan kumpulan secara keseluruhan yang bakal diisi pasukan negara, apabila ia akan berlangsung menerusi undian terbuka, selewat-lewatnya minggu hadapan.

   21 July 2018
   88