Blog

 • Burn Thevandran 4 Jul 2017 76

  Cukuplah 22 tahun

  Legenda tinju dunia dari Filipina, Manny Pacquiao, disarankan agar segera bersara daripada arena tinju selepas kekalahan memalukan di tangan Jeff Horn dari Australia. 

 • Burn Thevandran 3 Jul 2017 50

  Selamat Berehat Safee!

  Pemain penyerang kebangsaan dan Selangor PKNS , Safee Sali terpaksa berehat panjang selepas mengalami kecederaan retak tulang selangka di dalam perlawanan menentang Melaka United baru-baru ini.

 • Burn Thevandran 21 Jun 2017 65

  Pujian itu perangkap!

  Dihambur pujian daripada pelbagai pihak selepas prestasi memberangsangkan yang dipamer sewaktu siri Jelajah di China, skuad bawah 22 tahun (B-22) negara diingatkan agar tidak mudah dialpakan dek pujian.

 • Burn Thevandran 14 Jun 2017 54

  Perlu lebih kerja keras

  Dengan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 akan membuka tirai lebih kurang dua bulan lagi, skuad bola sepak bawah 22 (B-22) tahun negara pastinya berasa tekanan hebat untuk menggapai ibu segala pingat, iaitu dalam acara bola sepak.

 • Burn Thevandran 7 Jun 2017 61

  Belum ada rezeki Azraai

  Jika pada Mac lalu, nama jurulatih berpengalaman Azraai Khor Abdullah dikaitkan dengan skuad Pulau Pinang, kini nama beliau sekali lagi dikhabarkan berada dalam senarai untuk mengisi jawatan ketua jurulatih pasukan Melaka United.

 • Burn Thevandran 4 Jun 2017 61

  Tiba Masa Untuk Rombakan

  Prestasi tidak memuaskan yang dipamerkan oleh atlet-atlet badminton negara yang beraksi pada Kejohanan Piala Sudirman 2017 di Gold Coast baru-baru ini ternyata mengundang rasa tidak puas hati banyak pihak.

 • Burn Thevandran 19 Mei 2017 57

  Giliran Zinedine Zidane

  Jika sebelum ini kita dapat melihat era kegemilangan beberapa jurulatih seperti Jose Mourinho dan Pep Guardiola mengecapi nikmat menjuarai saingan liga dan Liga Juara-Juara Eropah bersama pasukan yang dikendali, kini tiba masa buat Zinedine Zidane merasai kemanisan yang sama.

 • Burn Thevandran 16 Mei 2017 49

  Harap ada perubahan positif!

  Teka-teki siapa pengendali skuad Harimau Malaya akhirnya terjawab apabila Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) memutuskan untuk melantik jurulatih berusia 64 tahun yang berasal dari Portugal, Eduardo Manuel Martinho Braganza de Vingada.

 • Burn Thevandran 9 Mei 2017 46

  Lima minggu untuk kembali bangkit!

  Lima minggu. Itulah tempoh yang ada buat skuad hoki negara untuk memperbaiki segala kelemahan yang terserlah dalam Piala Sultan Azlan Shah, minggu lalu. 

 • Burn Thevandran 3 Mei 2017 80

  Benitez bagaikan hero filem Hindustan

  Tiada siapa mampu menulis 'skrip' yang lebih manis buat Newcastle United untuk musim 2017.