Blog

 • Burn Thevandran 20 Mac 2019 6715
 • Burn Thevandran 14 Mac 2019 3711

  Adakah juara UCL dari Liga Perdana Inggeris?  

  Saingan Liga Juara-Juara Eropah sudah memasuki peringkat suku akhir dimana lapan pasukan terbaik berjaya melayakkan diri dan akan diundi semula untuk menentukan lawan masing-masing. Paling mengejutkan pada pusingan 16, beberapa nama besar seperti Real Madrid, PSG, Bayern Munich dan Borussia Dortmund tersingkir kepada lawan mereka.

 • Burn Thevandran 6 Mac 2019 213

  Inilah masanya buat Cheng Hoe, Kim Swee

  Piala AirMarine 2019 yang akan berlangsung pada 20 dan 23 Mac ini akan menjadi medan terbaik buat skuad bola sepak senior negara untuk memperbaiki ranking FIFA selain masa paling tepat buat jurulatih negara, Tan Cheng Hoe, mengumpul semula pemain-pemain terbaik di liga tempatan untuk mewakili negara.

 • Burn Thevandran 27 Feb 2019 2690

  Pengorbanan seorang yang berketurunan raja

  Tular di media sosial baru-baru ini mengenai sebuah coretan dari pemilik pasukan di selatan tanah air dimana ianya berbunyi seolah-olah Tunku Mahkota Johor (TMJ) adalah masalah terbesar di dalam pasukan JDT. Namun setelah membaca secara keseluruhan, isinya ternyata berbeza. Atau mungkin JDT lah yang berada dalam masalah besar andai tiadanya TMJ.

 • Burn Thevandran 21 Feb 2019 461

  Dua tonggak pertahanan kecewakan Juventus

  Saingan Liga Juara Juara Eropah di antara Atletico Madrid dan Juventus menyaksikan kejutan berlaku apabila skuad bimbingan Massimiliano Allegri  tewas mengejut 2- 0 dalam perlawanan yang berlangsung di Madrid. Ironiya, dua gol buat Atletico Madrid hadir dari dua tonggak pertahanan utama Atletico Madrid, Jose Gimenez dan Diego Godin yang juga merupa

 • Burn Thevandran 12 Feb 2019 309

  Sampai bila pun tak akan selesai

  Setiap kali ada panggilan untuk mewakili skuad kebangsaan di saat liga sedang berlangsung sama ada untuk skuad senior atau belia, pasti timbul isu di mana pasukan negeri atau kelab tidak melepaskan pemain kerana khidmat mereka diperlukan untuk mengharungi saingan kompetitif tempatan.

 • Burn Thevandran 10 Feb 2019 1139

  Antara Guardiola, Klopp

  Jurgen Klopp akan menjadi antara individu penting di Anfield andai mampu menghadiahkan kejuaraan liga selepas The Reds melalui satu penantian yang cukup-cukup lama. 

 • Burn Thevandran 15 Jan 2019 3052

  OGS bukti kemampuan

  Tidak dapat dinafikan, kemasukan Ole Gunnar Solskjaer (OGS) ke kem Manchester United memberikan nafas segar dan keharmonian dalam pasukan itu. Jika dahulu, hendak menang dengan tiga atau lebih jaringan memang sukar, jika mahu mencatatkan kemenangan konsisten juga tidak mudah, tetapi segalanya kini berubah 360 darjah.

 • Burn Thevandran 10 Jan 2019 3811

  Perpindahan Pemain: Tempatan dan Antarabangsa

  Saingan liga tempatan akan membuka tirainya pada 1 Februari nanti dan kini pasukan-pasukan yang bertanding sudah mula memperkuatkan pasukan dengan kemasukan pemain-pemain baru.

 • Burn Thevandran 8 Jan 2019 9485

  Siapa Pulak Lepas Ni ?

  Real Madrid dilihat begitu terkesan dengan pemergian Cristiano Ronaldo dan pengendali mereka, Zinedine Zidane apabila  bergelut untuk mengekalkan prestasi terbaik di La Liga.