Blog

 • Burn Thevandran 20 Nov 2017 132

  Mana satu ni?

  Saingan liga super untuk musim 2018 belum pun bermula, namun kehangatannya sudah boleh dirasai. Paling dirasai kini tentunya buat pasukan yang berada di utara tanah air, Kedah Darul Aman.

 • Burn Thevandran 13 Nov 2017 88

  Makin tua makin banyak ragam

  Patrice Evra. Nama yang tidak asing lagi di arena bola sepak Eropah. 

 • Burn Thevandran 6 Nov 2017 191

  Why Safiq Why!

  Siapa tidak kenal dengan Safiq Rahim. Antara pemain tengah yang paling berbakat di Malaysia buat masa sekarang. Turut tidak keterlaluan andai dikatakan antara pemain yang paling popular di Malaysia, selain merupakan pencinta kucing. J.

 • Burn Thevandran 1 Nov 2017 133

  Kami Kembali

  The City Boys atau Kuala Lumpur kembali mewarnai saingan Liga Super untuk musim hadapan setelah terlalu lama tidur dan menyepi daripada liga utama di Malaysia.

 • Burn Thevandran 12 Okt 2017 138

  Bagaimana nak mula semula?

  Kalau ikutkan cakap-cakap belakang, memang bermacam yang keluar dari mulut netizen berkenaan prestasi skuad Harimau Malaya.

 • Burn Thevandran 10 Okt 2017 142

  Mario Gomez kembali?

  Bermula daripada orang lama, Mohd Zaki Shaikh Ahmad, kemudian disusuli Ismail Ibrahim, K. Gunalan, Abdul Rahman Ibrahim, Wan Jamak Wan Hassan, E. Elavarasan dan kini Sven Gartung, PKNS FC tidak pernah ketandusan memilih jurulatih berprofil tinggi biarpun keputusan di atas padang tidaklah begitu memberangsangkan.

 • Burn Thevandran 5 Okt 2017 86

  Kane sandaran Southgate

  The Three Lions bakal berdepan Slovenia dalam aksi kelayakan Piala Dunia 2018 di Russia di mana sandaran pastinya terarah kepada penyerang Tottenham Hotspur, Harry Kane.

 • Burn Thevandran 2 Okt 2017 101

  Serangan OK, Pertahanan KO

  Liverpool yang dibimbing Jurgen Klopp terus dikritik oleh peminat bola sepak gara-gara persembahan kurang menyakinkan dalam setiap perlawanan. Kritikan itu hadir atas dasar kurangnya persefahaman di antara pemain terutama sekali di jentera pertahanan.

 • Burn Thevandran 17 Sept 2017 81

  Petanda Positif buat Bola Sepak Malaysia

  Pemain-pemain skuad B-22 tahun negara yang mempamerkan aksi cemerlang dalam saingan Sukan Sea Kuala Lumpur 2017 dikhabarkan kini mula dipancing oleh beberapa pasukan tempatan.

 • Burn Thevandran 13 Sept 2017 81

  Lang Merah turut bersedih

  Tanpa berselindung, kemangkatan Sultan Kedah, Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah Al-Haj ibni Almarhum Sultan Badlishah, kelmarin satu kehilangan besar buat seluruh penyokong bola sepak Kedah dan warga Kedah keseluruhannya.