Blog

 • Burn Thevandran 12 Mac 2018 7427

  Lang Merah dan Gergasi Merah tumbang

  Skuad Lang Merah kendalian Ramon Marcote tewas mengejut dalam perlawanan sengit berdepan The City Boys di laman lawan.

 • Burn Thevandran 5 Mac 2018 3577

  Tinggal lagi sembilan perlawanan!

  Saingan Liga Perdana Inggeris sudah memasuki perlawanan ke-29 dan hanya tinggal sembilan lagi aksi bagi melengkapkan 38 perlawanan liga secara keseluruhan.

 • Burn Thevandran 12 Feb 2018 2120

  Dah lama tak rasa macam ni

  Kejayaan Newcastle United menumpaskan Manchester United ternyata membuat penulis berasa amat teruja. Almaklumlah, penulis memang seorang peminat tegar The Magpies sejak dari kecil lagi.

 • Burn Thevandran 9 Feb 2018 2078

  Conte Masih Kebal

  Rentetan kekalahan demi kekalahan yang dialami The Blues pada tahun 2018 membuatkan banyak pihak beranggapan bahawa jodoh Antonio Conte dan Chelsea akan berakhir dalam masa terdekat.

 • Burn Thevandran 6 Feb 2018 1324

  Aksi The City Boys gamit memori  

  Perlawanan pertama bagi pendatang baru Liga Super 2018 , Kuala Lumpur adalah berdepan “orang lama” iaitu Selangor. Biarpun tewas 0 – 2 di laman sendiri, penulis yang merupakan anak jati Kuala Lumpur amat berbangga melihat penyokong-penyokong kembali berkumpul dan memberikan sokongan padu terhadap pasukan Kuala Lumpur.

 • Burn Thevandran 2 Feb 2018 1366

  Liga Perdana Inggeris rancak jual beli

  Bermula dengan pemergian Philippe Coutinho ke Barcelona, diikuti Alexis Sanchez ke Manchester United yang turut membabitkan Henrikh Mkhitaryan berpindah ke Arsenal, pasukan-pasukan utama di Liga Perdana Inggeris dilihat terus memperkuatkan skuad dengan rancak menguasai pasaran jual beli pemain sebelum jendela perpindahan ditutup.

 • Burn Thevandran 15 Jan 2018 1291

  Los Blancos pincang

  Mengukir kemenangan dan kejayaan tidaklah sesukar untuk mempertahankannya. Itulah yang sedang dilalui Real Madrid yang kini berada pada prestasi buruk dalam saingan La Liga.

 • Burn Thevandran 11 Jan 2018 106

  Tiada Pilih Kasih

  Pengendali Paris Saint Germain, Unai Emery, menegaskan tiada pilih kasih di kelab PSG tidak kira siapa pun status pemain-pemainnya.

 • Burn Thevandran 4 Jan 2018 93

  FAS dan PSSI kawtim!

  Isu mengenai dua pemain Indonesia yang menyertai pasukan Selangor dianggap selesai selepas kedua-dua pihak iaitu Persatuan Bolasepak Selangor (FAS) dan Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) melakukan pertemuan bagi membincangkan isu berbangkit.

 • Burn Thevandran 1 Jan 2018 88

  Saingan EPL Semakin Rancak!

  Aksi liga perdana inggeris sudah pun memasuki fasa kedua dimana kesemua pasukan sudah melalui lebih dari 20 perlawanan liga. Bagi peminat saingan EPL, mereka pastinya tahu bahawa aksi selepas krismas dan tahun baru adalah penentu kedudukan mereka di liga pada akhir musim nanti.