Blog

 • Burn Thevandran 20 Apr 2019 1274

  Separuh akhir UCL, siapa layak ke final? (Bahagian 2)

  Di bahagian satu, penulis memilih pasukan Barcelona yang bakal layak ke final berbanding pasukan Liverpool.

 • Burn Thevandran 19 Apr 2019 2721

  Separuh akhir UCL, siapa layak ke final? (Bahagian 1)

  Tottenham Hotspur, Ajax Amsterdam, Barcelona dan Liverpool.

 • Burn Thevandran 1 Apr 2019 30375

  Kasi salin terus Zidane!

  Karim Benzema pemain yang mungkin meninggalkan Real Madrid musim hadapan, dia muncul wira apabila gol pada minit ke-89 perlawanan untuk mengesahkan tiga mata menjadi milik mereka di Santiago Bernabeu.

 • Burn Thevandran 30 Mac 2019 965

  Tiga faktor untuk tiga tahun Ole!

  Tahniah diucapkan kepada Ole Gunnar Solskjaer apabila dilantik secara rasmi selaku pengurus tetap Manchester United dengan kontrak selama tiga tahun. Penulis merasakan itu adalah keputusan paling tepat yang dibuat pihak pengurusan selepas prestasi luar biasa dibawah bimbingan OGS.

 • Burn Thevandran 20 Mac 2019 8207
 • Burn Thevandran 14 Mac 2019 4979

  Adakah juara UCL dari Liga Perdana Inggeris?  

  Saingan Liga Juara-Juara Eropah sudah memasuki peringkat suku akhir dimana lapan pasukan terbaik berjaya melayakkan diri dan akan diundi semula untuk menentukan lawan masing-masing. Paling mengejutkan pada pusingan 16, beberapa nama besar seperti Real Madrid, PSG, Bayern Munich dan Borussia Dortmund tersingkir kepada lawan mereka.

 • Burn Thevandran 6 Mac 2019 496

  Inilah masanya buat Cheng Hoe, Kim Swee

  Piala AirMarine 2019 yang akan berlangsung pada 20 dan 23 Mac ini akan menjadi medan terbaik buat skuad bola sepak senior negara untuk memperbaiki ranking FIFA selain masa paling tepat buat jurulatih negara, Tan Cheng Hoe, mengumpul semula pemain-pemain terbaik di liga tempatan untuk mewakili negara.

 • Burn Thevandran 27 Feb 2019 3792

  Pengorbanan seorang yang berketurunan raja

  Tular di media sosial baru-baru ini mengenai sebuah coretan dari pemilik pasukan di selatan tanah air dimana ianya berbunyi seolah-olah Tunku Mahkota Johor (TMJ) adalah masalah terbesar di dalam pasukan JDT. Namun setelah membaca secara keseluruhan, isinya ternyata berbeza. Atau mungkin JDT lah yang berada dalam masalah besar andai tiadanya TMJ.

 • Burn Thevandran 21 Feb 2019 815

  Dua tonggak pertahanan kecewakan Juventus

  Saingan Liga Juara Juara Eropah di antara Atletico Madrid dan Juventus menyaksikan kejutan berlaku apabila skuad bimbingan Massimiliano Allegri  tewas mengejut 2- 0 dalam perlawanan yang berlangsung di Madrid. Ironiya, dua gol buat Atletico Madrid hadir dari dua tonggak pertahanan utama Atletico Madrid, Jose Gimenez dan Diego Godin yang juga merupa

 • Burn Thevandran 12 Feb 2019 645

  Sampai bila pun tak akan selesai

  Setiap kali ada panggilan untuk mewakili skuad kebangsaan di saat liga sedang berlangsung sama ada untuk skuad senior atau belia, pasti timbul isu di mana pasukan negeri atau kelab tidak melepaskan pemain kerana khidmat mereka diperlukan untuk mengharungi saingan kompetitif tempatan.