Blog

 • Suzana Basri 15 Feb 2018 1873

  ​Pentas permainan baru untuk Malaysia

  Sudah bersedia untuk saksikan wakil negara di Sukan Olimpik musim sejuk yang sedang hangat berlangsung di Pyeongchang? Malaysia selaku negara beriklim khatulistiwa cukup bertuah kerana dapat turut serta dalam kemeriahan temasya ini buat julung kalinya dengan mempertaruhkan dua peluncur ais, Julian Yee dan Jeffrey Web, yang akan bersaing dalam acara

 • Suzana Basri 14 Feb 2018 3733

  Apa itu hatrik sempurna?

  Saingan bola sepak antarabangsa minggu lalu dihiasi terma "perfect hattrick" atau hatrik sempurna. Hatrik itu sendiri bukan sesuatu yang mudah untuk dihasilkan kerana pemain perlu mencari tiga gol dalam masa 90 minit permainan.  

 • Suzana Basri 14 Feb 2018 3324

  Kenapa asyik Balotelli

  Sampai bila isu perkauman akan membelenggu dunia sukan? Persoalan yang sebenarnya masih belum terjawab, walaupun kita dikatakan berada dalam dunia serba moden dan memiliki mentaliti kelas A.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 191

  Permulaan baik Liverpool sayang...

  Ringkas status sosial media salah seorang rakan baik saya pagi ini. Cukup untuk menjelaskan betapa dia senang dengan kejayaan kelab kesayangannya yang membuktikan nilai sepasukan lebih berharga berbanding individu, walaupun mempunyai pasaran beratus juta pound.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 157

  Tenis Terbuka Australia dibuka dengan panas

  Apa kriteria yang membolehkan seseorang atlet itu menerima penghormatan dengan dinamakan sesebuah stadium atau gelanggang itu sempena namanya? 

 • Suzana Basri 14 Jan 2018 436

  Akhyar bawa Malaysia "on fire"

  Saya memilih Muhammad Akhyar Rashid sebagai pemain terbaik untuk aksi kedua Skuad B23 negara,menentang Jordan di Stadium Changsu bagi saingan Kejohanan AFC, semalam dan saya yakin anda juga akan bersetuju dengan huraian lanjut dibawah.

 • Suzana Basri 11 Jan 2018 105

  Klise pun tidak mengapa Liverpool...

  Liverpool perlu melupakan kisah berkaitan Philippe Coutinho. Seperti melupakan bekas kekasih yang sudah menjalinkan ikatan bersama pasangan baru. Lagi cepat lagi bagus. Biar cerita sang pengganti pula meniti daripada bibir ke bibir.

 • Suzana Basri 16 Dis 2017 116

  Bagaimana Formula 1 tanpa Malaysia

  Peminat Formula 1 pastinya tidak akan melupakan detik manis dan kenangan yang terpahat pada penganjuran terakhir Malaysia pada 1 Oktober lalu dimana rata-rata pengunjung tempatan yang hadir ke Sepang merasa puas dan bangga dengan keseluruhan penganjuran kali ini. 

 • Suzana Basri 16 Dis 2017 110

  Ranking tidak bebani Serena Williams ​

  Siapa tidak kenal Serena Williams. Pemain tenis legenda yang masih aktif mencetak kejayaan demi kejayaan.

 • Suzana Basri 14 Dis 2017 122

  Teknologi video ganggu kerancakan Piala Dunia Kelab

  Tahniah Real Madrid, sekali lagi melangkah ke pentas akhir Piala Dunia Kelab dengan kali ini mempertahankan kejuaraan 2016.