Blog

 • Suzana Basri 14 Mac 2018 8075

  Nilai sebenar Manchester City 

  Menjelang pengesahan Manchester City selaku juara Liga Perdana Inggeris musim 2017/2018 yang ketika artikel ini ditulis hanya menantikan tiga lagi kemenangan liga, mari kita singkap sejarah penubuhan kelab bola sepak Inggeris yang berusia 124 tahun sejak mengguna pakai nama Manchester City.

 • Suzana Basri 14 Mac 2018 3613

  Jose Mourinho minta dikecam?

  Persoalan timbul mengenai bagaimana seorang pengurus pasukan yang bereputasi hebat boleh mengeluarkan kenyataan yang berbunyi pelik dan tidak masuk akal? Kalau sudah namanya Jose Mourinho pastinya tidak ada yang mustahil kerana dia terkenal dengan kebijaksanaannya menukar tumpuan.

 • Suzana Basri 15 Feb 2018 11223

  Permainan pun kena jual

  Tuntutan hidup pada zaman serba moden ini menyaksikan semakin ramai ahli sukan bijak mencari sumber penambahan rezeki. Usaha ini wajar diberikan pujian kerana menyokong saranan kerajaan agar tidak bergantung kepada bantuan semata-mata tetapi apa yang menyedihkan, ada di antara atlet yang membiarkan diri mereka dieksploitasi oleh pihak yang tidak be

 • Suzana Basri 15 Feb 2018 1829

  ​Pentas permainan baru untuk Malaysia

  Sudah bersedia untuk saksikan wakil negara di Sukan Olimpik musim sejuk yang sedang hangat berlangsung di Pyeongchang? Malaysia selaku negara beriklim khatulistiwa cukup bertuah kerana dapat turut serta dalam kemeriahan temasya ini buat julung kalinya dengan mempertaruhkan dua peluncur ais, Julian Yee dan Jeffrey Web, yang akan bersaing dalam acara

 • Suzana Basri 14 Feb 2018 3677

  Apa itu hatrik sempurna?

  Saingan bola sepak antarabangsa minggu lalu dihiasi terma "perfect hattrick" atau hatrik sempurna. Hatrik itu sendiri bukan sesuatu yang mudah untuk dihasilkan kerana pemain perlu mencari tiga gol dalam masa 90 minit permainan.  

 • Suzana Basri 14 Feb 2018 3304

  Kenapa asyik Balotelli

  Sampai bila isu perkauman akan membelenggu dunia sukan? Persoalan yang sebenarnya masih belum terjawab, walaupun kita dikatakan berada dalam dunia serba moden dan memiliki mentaliti kelas A.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 150

  Permulaan baik Liverpool sayang...

  Ringkas status sosial media salah seorang rakan baik saya pagi ini. Cukup untuk menjelaskan betapa dia senang dengan kejayaan kelab kesayangannya yang membuktikan nilai sepasukan lebih berharga berbanding individu, walaupun mempunyai pasaran beratus juta pound.

 • Suzana Basri 15 Jan 2018 116

  Tenis Terbuka Australia dibuka dengan panas

  Apa kriteria yang membolehkan seseorang atlet itu menerima penghormatan dengan dinamakan sesebuah stadium atau gelanggang itu sempena namanya? 

 • Suzana Basri 14 Jan 2018 334

  Akhyar bawa Malaysia "on fire"

  Saya memilih Muhammad Akhyar Rashid sebagai pemain terbaik untuk aksi kedua Skuad B23 negara,menentang Jordan di Stadium Changsu bagi saingan Kejohanan AFC, semalam dan saya yakin anda juga akan bersetuju dengan huraian lanjut dibawah.

 • Suzana Basri 11 Jan 2018 86

  Klise pun tidak mengapa Liverpool...

  Liverpool perlu melupakan kisah berkaitan Philippe Coutinho. Seperti melupakan bekas kekasih yang sudah menjalinkan ikatan bersama pasangan baru. Lagi cepat lagi bagus. Biar cerita sang pengganti pula meniti daripada bibir ke bibir.