Blog

 • Suzana Basri 13 Nov 2018 688

  Kepuasan jinakkan 'The Living Legend'

  Sudah lama Kei Nishikori tidak mengecapi kepuasan sebenar di gelanggang. Tarikh 12 November nampaknya beri tuah buat pemain yang mengisi ranking kesembilan dunia ini apabila berjaya tundukkan juara 4 edisi ATP finals, Roger Federer.

 • Suzana Basri 13 Nov 2018 8645

  Mat Yo hanya nak jaringkan gol

  Melangkah ke pentas Piala Suzuki AFF buat kali kelima - bukan lagi tentang jaringkan gol dan jadi popular tetapi jaringkan gol dan berasa puas kerana berjaya lunaskan tanggungjawab kepada negara.

 • Suzana Basri 16 Okt 2018 1315

  No.7 Manchester United

  Siapa yang tidak kenal dengan figura bernama Eric Cantona - penyerang kelahiran Perancis yang mengecap kemasyhuran ulung bersama Manchester United sebelum bersara pada 1997 untuk beralih ke bidang lakonan.

 • Suzana Basri 10 Okt 2018 25288

  Tukar "gelanggang" UFC     

  Sudah tiba masanya pertarungan terhebat sukan seni bela diri campuran, MMA yang dikenali sebagai Ultimate Fighting Championship (UFC) tampilkan satu lagi evolusi dalam meningkatkan imej kejohanan ini agar lebih berprestij.

 • Suzana Basri 4 Okt 2018 1009

  Siapa yang perlu dipuaskan individu bernama Jose Mourinho

  Persoalan ini seringkali menjurus kepada pengurusan pasukan atau penyokong. Sebab musababnya mungkin berkaitan tetapi apa yang dipertimbangkan kelab dan peminat setia boleh jadi berbeza.

 • Suzana Basri 2 Okt 2018 2737

  Harapan buat Sarri, Sarriball

  Manchester City kembali selaku juara bertahan, Liverpool mengidam kejuaraan sejak sekian lama dan Chelsea tampil dengan gaya baharu - penulis lebih tertarik untuk menyentuh permulaan kerjaya jurulatih dari Itali, Maurizio Sarri, bersama The Blues berbanding dua lagi pasukan yang masih mengekekalkan rekod tanpa kalah dalam tujuh aksi pertama Liga Pe

 • Suzana Basri 1 Okt 2018 1502

  Strategi 'kitar semula' Mercedes

  Ketika mengetahui Lewis Hamilton meraih kemenangan kelapannya musim ini atas ihsan rakan sepasukan, Valtteri Bottas, penulis terus teringat nasib bekas pemandu Mercedes, Nico Rosberg. 

 • Suzana Basri 14 Sept 2018 509

  Wajah baharu Program Podium?

  Tiada topik lain yang lebih menarik dari lagu 'Bobo dimana?' selain keberkesanan Program Podium yang sedang hangat diperkatakan.

 • Suzana Basri 14 Sept 2018 5146

  Wanita, sukan dan seksi 

  "Jangan kaitkan jantina dalam kes membabitkan perilaku buruk seseorang"

 • Suzana Basri 13 Sept 2018 10447

  Tenis bukan bola sepak

  Kenapa jurulatih tidak dibenarkan memberi bantuan kepada pemain diatas gelanggang? Pemain bola sepak "okay je" jurulatih jerit-jerit beri arahan dari tepi padang."