Blog

 • Lukman Salleh 30 Mei 2019 483

  Layanan saksama untuk semua atlet

  Minggu kebelakangan ini peminat sukan tanahair disajikan dengan ‘drama minggu’ ini membabitkan atlit karate-do, Syakilla Salni Jefry Krishnan dengan masalah berat badan dan kelayakan ke Sukan Olimpik 2020. 

 • Lukman Salleh 26 Apr 2019 446

  Manusia tiada keterbatasan

  "No human is limited!"

 • Lukman Salleh 30 Ogos 2018 375

  Sepak takraw -- Permulaan baru?

  SEKALUNG tahniah buat skuad sepak takraw negara yang meraih pingat emas acara regu individu dengan kemenangan penuh dramatik ke atas Indonesia sekaligus menamatkan penantian 24 tahun emas di Temasya Sukan Asia. Rangkain Mohd Syahir Rosdi, Muhammad Zulkifli Abdul Razak, Muhamad Norhaffizi Abd Razak dan Farhan Adam dan Mohamad Azlan Alias akhirnya be

 • Lukman Salleh 27 Ogos 2018 220

  Badminton harungi zaman kemerosotan?

  Kegagalan skuad badminton negara untuk memenangi sebarang pingat dalam Sukan Asia ke-18 di Jakarta/Pelembang amat mendukacitakan dan mengecewakan. 

 • Lukman Salleh 12 Ogos 2018 195

  Sukan Asia: Program Podium jadi tumpuan 

  Kontinjen Malaysia berjumlah hampir 421 atlet kini sedikit demi sedikit berangkat ke Jakarta- Palembang untuk beraksi di Sukan Asia ke-18 yang bakal bermula seminggu dari sekarang.

 • Lukman Salleh 28 Jun 2018 145

  Die Mannschaft pasti bangkit!

  Ketika artikel ini ditulis saya sedang meratapi kesedihan kekalahan serta penyingkiran Jerman dalam Kejohanan Piala Dunia di Russia.

 • Lukman Salleh 6 Jun 2018 113

  Sukan Asia: Bukan tempat timba pengalaman 

  Majlis Olimpik Malaysia (MOM) sudah melakukan pemilihan atlit untuk ke Sukan Asia 2018 di Jakarta / Palembang. Kali ini tampak syarat pemilihan lebih ketat dengan jawatankuasa pemilihan MOM serta Majlis Sukan Negara (MSN) meletakkan tahap kelayakan ialah catatan tempat keempat temasya lalu atau ranking tempat keempat di Asia untuk dipertimbangkan k

 • Lukman Salleh 25 Mei 2018 166

  Piala Thomas: Penyingkiran Malaysia tidak mengejut

  SKUAD Piala Thomas Malaysia menamatkan cabaran di Bangkok tersingkir di peringkat suku akhir, sekaligus gagal capai sasaran separuh akhir yang diletakkan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) di bawah pimpinan Datuk Seri Norza Zakaria.

 • Lukman Salleh 29 Apr 2018 356

  Majlis Olimpik Malaysia – Penyerahan baton…

  BUAT kali pertama dalam tempoh 20 tahun, Majis Olimpik Malaysia (MOM) bakal menyaksikan Presiden baru menerajui badan tertinggi sukan negara susulan keputusan Tunku Tan Sri Imran Tuanku Ja’afar untuk mengundur diri.

 • Lukman Salleh 23 Apr 2018 391

  Haluan Program Podium, ke arah mana?

  KEBELAKANGAN ini isu mengenai program sukan elit, Program Podium di bawah Institut Sukan Negara (ISN) menjadi topik yang begitu hangat diperkatakan.