Blog

 • Dayne Azmin 22 Dis 2016 283

  Lain macam nafsu Perak, Melaka, Pahang....

  Wowww, betul-betul serius ni nak kejuaraan...itu reaksi sulung ramai peminat bola sepak bila ketahui Perak, Melaka dan Pahang berjaya memancing ramai bintang tempatan.

 • Dayne Azmin 20 Dis 2016 143

  Tak malu ke tarik diri?

  Mula-mula Kelantan, berjangkit ke Perlis dan terbaharu, sebuah lagi pasukan yang penuh dengan tradisi, Selangor, pula buat kenyataan mahu menarik diri daripada saingan Liga Malaysia musim depan.

 • Dayne Azmin 5 Dis 2016 172

  Menang jadi arang, kalah jadi abu

  Sehingga saat ini, masih belum ada sebarang petanda masalah membabitkan Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) dan kerajaan negeri yang turut mengheret PKNS ke dalam kancah permasalahan antara dua pihak.

 • Dayne Azmin 30 Nov 2016 181

  Kejutan RB Leipzig

  Mungkin perhatian yang terlalu lebih diberikan kepada Liga Perdana Inggeris (EPL) buatkan ramai tidak ketahui apa yang terjadi di saingan Liga Jerman, Bundesliga.

 • Dayne Azmin 24 Okt 2016 476

  Tuah angka 22 buat Pulau Pinang

  Perlawanan Liga Super yang ke-22 pada 22 Oktober, 22 mata yang dipungut oleh Pulau Pinang menyaksikan mereka terselamat untuk satu musim lagi di saingan Liga Super.

 • Dayne Azmin 30 Sept 2016 148

  Kejutan di Shah Alam

  Aksi separuh akhir pertama Piala Malaysia membabitkan Selangor dan T-Team dijangka akan menjadi perlawanan paling curi tumpuan walaupun ramai melihat The Red Giants sekali lagi mampu melangkah ke perlawanan akhir.

 • Dayne Azmin 20 Sept 2016 167

  Siapa ke Liga Perdana?

  Selepas umum mengetahui Johor Darul Ta'zim (JDT) muncul sebagai juara Liga Super, segala perhatian terarah kepada persaingan di zon penyingkiran yang sehingga kini, sukar untuk diramalkan.

 • Dayne Azmin 18 Sept 2016 143

  Malaysia lawan Pasukan 3 Hari Rehat

  Sejak mendapat jadual perlawanan Kejohanan AFF Bawah 19 tahun sebelum tiba membuat liputan di Hanoi, Vietnam, penulis memang berasa sedikit hairan dengan susunan yang dilihat sedikit berat sebelah buat pasukan negara.

 • Dayne Azmin 31 Ogos 2016 132

  Sentuhan sulung M-C-G menjadi

  Demam yang sekian lama menyelubungi peminat Liga Perdana Inggeris (EPL) akhirnya kebah pada 13 Ogos lalu dan setelah tiga perlawanan berlalu, segala ramalan awal nampaknya jadi kenyataan.

 • Dayne Azmin 26 Jul 2016 146

  Tolonglah bersuara Tengku Abdullah

  Diam, diam dan terus mendiamkan diri... itulah reaksi Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, yang masih membisu seribu bahasa tentang segala apa yang dilontarkan Penaung Diraja Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim.