Blog

 • Dayne Azmin 11 Mei 2016 50

  Bagi ruang Manzoor bernafas

  Diberi peranan kendali pasukan di saat pasukan berada dalam keadaan nazak selain tiada pengalaman membimbing pasukan senior, nyata segalanya sukar buat Manzoor Azwira.

 • Dayne Azmin 4 Mei 2016 37

  T-Team... Leicester City Malaysia?

  Seantero dunia masih berbicara perihal kejayaan kelab kerdil, Leicester City muncul juara Liga Perdana Inggeris (EPL) tanpa perlu membawa masuk pemain-pemain berkelas dunia.

 • Dayne Azmin 14 Jan 2016 40

  Ayuh Jang! Jangan membongak lagi..

  Penulis bukanlah berasal dari Negeri Sembilan tetapi sebagai seorang pengamal media yang sentiasa ikuti perkembangan semua pasukan, penulis mahu lihat skuad Hobin Jang Hobin kembali bangkit di Liga Malaysia.

 • Dayne Azmin 31 Dis 2015 42

  KL padam imej `Hidup Segan, Mati Tak Mahu'

  Saban tahun, tiada siapa ambil tahu persiapan Kuala Lumpur kerana beranggapan pasukan yang terletak di ibu negara ini selalunya sekadar cukup makan untuk bersaing di Liga Malaysia.

 • Dayne Azmin 25 Dis 2015 45

  Pahang yang penuh misteri

  Tiga musim memperlihatkan skuad Tok Gajah cukup gemilang dan sering kali dicemburui lawan kerana punyai jurulatih serta pemain berkaliber.

 • Dayne Azmin 7 Dis 2015 51

  Gomo Devan Gomo...

  Bukan sedikit yang terperanjat, malahan ada yang tercengang apabila Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) buat kejutan ketika kerancakan separuh akhir Piala Malaysia apabila melantik bekas jurulatih Selangor dan Negeri Sembilan, K. Devan.

 • Dayne Azmin 2 Dis 2015 41

  Mokhtar, lajulah sikit...

  Cerita dan hebahan mengenai pemilihan jurulatih baru skuad kebangsaan dan bawah 23 tahun sudah didengari sejak September lalu tetapi sehingga bulan Disember, belum ada sebarang keputusan daripada Jawatankuasa Tugas Khas FAM.

 • Dayne Azmin 21 Nov 2015 43

  Dua bintang Thailand intai Liga Malaysia?

  Messi J, Yooyen lahirkan minat beraksi di Liga Malaysia.

 • Dayne Azmin 1 Nov 2015 39

  Bukan semudah petik jari

  Mulai musim depan, Liga Malaysia 2016 pasti berbeza kerana bakal diuruskan sepenuhnya Kerjasama Liabiliti Bola Sepak Malaysia Berhad (FMLLP) tetapi adakah pengurusan di peringkat persatuan bola sepak negeri atau kelab sedia lakukan transformasi sepenuhnya?

 • Dayne Azmin 21 Okt 2015 28

  Rolland Courbis intai jawatan jurulatih kebangsaan?

  Makin panas...Pemilihan siapa jurulatih skuad Harimau Malaya makin sengit dengan kehadiran jurulatih berprofil tinggi, Rolland Courbis, yang kemukakan permohonan secara rasmi kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia(FAM) minggu lalu.