Blog

 • Dayne Azmin 20 Sept 2016 84

  Siapa ke Liga Perdana?

  Selepas umum mengetahui Johor Darul Ta'zim (JDT) muncul sebagai juara Liga Super, segala perhatian terarah kepada persaingan di zon penyingkiran yang sehingga kini, sukar untuk diramalkan.

 • Dayne Azmin 18 Sept 2016 74

  Malaysia lawan Pasukan 3 Hari Rehat

  Sejak mendapat jadual perlawanan Kejohanan AFF Bawah 19 tahun sebelum tiba membuat liputan di Hanoi, Vietnam, penulis memang berasa sedikit hairan dengan susunan yang dilihat sedikit berat sebelah buat pasukan negara.

 • Dayne Azmin 31 Ogos 2016 73

  Sentuhan sulung M-C-G menjadi

  Demam yang sekian lama menyelubungi peminat Liga Perdana Inggeris (EPL) akhirnya kebah pada 13 Ogos lalu dan setelah tiga perlawanan berlalu, segala ramalan awal nampaknya jadi kenyataan.

 • Dayne Azmin 26 Jul 2016 73

  Tolonglah bersuara Tengku Abdullah

  Diam, diam dan terus mendiamkan diri... itulah reaksi Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah, yang masih membisu seribu bahasa tentang segala apa yang dilontarkan Penaung Diraja Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

 • Dayne Azmin 20 Jul 2016 80

  Siapa menang...Siapa Kalah?

  Bermula kenyataan mengapa empat kebangsaan bersara, pendedahan maklumat sulit yang segalanya terkandung dalam pendrive, kini akhirnya Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim sedia bersemuka dengan exco dan pegawai tertinggi FAM.

 • Dayne Azmin 14 Jul 2016 101

  Bersara atau boikot?

  Logik atau tidak masuk akal? Sukar difahami mengapa Safiq Rahim yang pada minggu lalu mahu kembali merebut tempat dalam skuad kebangsaan, secara tiba-tiba umumkan persaraan.

 • Dayne Azmin 11 Jul 2016 76

  Mampukah Thiago buat Kedah tersenyum?

  Menjelang beberapa hari sahaja jendela perpindahan kedua pemain akan berakhir, kejutan demi kejutan terus berlaku.

 • Dayne Azmin 29 Jun 2016 126

  Relakan Azrif ke JDT

  Tanpa berselindung lagi, pertahanan kanan Selangor, Mohd. Azrif Nasrulhaq, akhirnya secara jujur mahu beraksi ke Johor DT secepat mungkin.

 • Dayne Azmin 28 Jun 2016 82

  Ingat lemah sangat pasukan benua Oceania?

  Penulis berasa gembira kerana diberi peluang membuat liputan berita perlawanan persahabatan terakhir Jelajah Oceania antara pasukan negara dan Fiji pada 26 Jun lepas.

 • Dayne Azmin 20 Jun 2016 82

  Import Palestin mula jadi pilihan?

  Selepas kedatangan Matias Hadwa bersama PKNS pada awal musim, nampaknya satu persatu import dari Palestin mula memeriahkan Liga Malaysia.

5 TVs Giveaway Everyday

when you subscribe to Astro Sports Package

Join Now End 30 September 2018