Blog

 • Hasnizam Uzir 11 Jul 2019 54

  FAM terus Proaktif

  Demi pembangunan dan kemajuan bola sepak Negara terus bersaing diperingkat tertinggi dimasa hadapan, Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sebagai badan induk bola sepak negara yang bertanggungjawab dalam menentukan hala tuju bola sepak Malaysia terus mengorak langkah dalam memyusun strategi dan penyelarasan sistem dalam membentuk corak permainan bola

 • Hasnizam Uzir 10 Jul 2019 2554

  Datuk Peter arkitek kejayaan Sabah

  Dua puluh tiga tahun itulah masa yang dinanti-nantikan oleh peminat-peminat bola sepak Sabah untuk melihat kebangkitan dan kejayaan yang dicipta oleh pasukan kesayangan mereka.

 • Hasnizam Uzir 26 Jun 2019 4748

  Mana Futsal Johor?

  Ketika Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sedang sibuk merencana dan melaksanakan peta hala tuju bola sepak Malaysia (F:30) mengikut fasa yang telah ditetapkan demi kemajuan bola sepak Malaysia, namun masih ada lagi ahli-ahli gabungan FAM yang tidak menyambut baik apa yang telah diusahakan FAM. Salah satunya penyertaan dalam Malaysia Premier Futsal

 • Hasnizam Uzir 24 Jun 2019 2512

  Kedah perlu kreatif

  Kegagalan jentera serangan Kedah menyempurnakan peluang-peluang yang dimiliki ketika bermain di laman sendiri bertemu Felda United dalam perlawanan pertama peringkat separuh akhir Piala FA 2019 mengundang kegelisahan dalam kalangan penyokong mereka setelah hanya mampu membawa bekalan ke Jengka hanya dengan satu jaringan.

 • Hasnizam Uzir 8 Jun 2019 3048

  Harimau Malaya raya sakan

  Kerisauan Tan Cheng Hoe di barisan serangan sebelum pertemuan menentang Timor Leste akhirnya terjawab semalam apabila sentuhan penyudah yang begitu tajam dipamerkan Harimau Malaya dengan jumlah jaringan yang besar (7-1). 

 • Hasnizam Uzir 3 Jun 2019 830

  Harimau Malaya dalam mood terbaik

  Pertemuan menentang Nepal merupakan ujian sebenar kepada Tan Cheng Hoe untuk menguji keserasian dan persefahaman yang mantap selain dapat mempraktikkan strategik dan taktikal yang diterapkan kepada anak buahnya, sebagaimana yang semua maklum terdapat beberapa muka baru disenaraikan oleh pengendali itu seperti Corbin Ong.

 • Hasnizam Uzir 25 Mei 2019 19232

  Tenang Bro!

  Jaringan sendiri pada minit ke-90 oleh ketua pasukan Selangor, K. Sarkunan, memusnahkan rekod tanpa kalah Selangor di tempat lawan apabila kecundang kepada pasukan tuan rumah, Terengganu. Ini sedikit menghalang Selangor untuk terus memburu kedudukan kedua carta Liga Super apabila sekadar mengutip satu mata daripada dua perlawanan terakhir.

 • Hasnizam Uzir 13 Mei 2019 370

  Guardiola penuh karisma

  Pelbagai rintangan dan halangan dihadapi Manchester City di awal musim 2018-2019 sebelum berjaya memintas Liverpool di pusingan kedua Liga Perdana Inggeris. 

 • Hasnizam Uzir 9 Mei 2019 11038

  Falsafah Ajax makan diri

  Kejutan demi kejutan yang berlaku dalam arena bola sepak eropah minggu ini apabila pasukan yang disangkakan sudah tidak mampu layak ke perlawanan akhir Piala Juara-juara Eropah akhirnya berjaya bangkit mencipta kemenangan.

 • Hasnizam Uzir 6 Mei 2019 149

  Suparimau FAM iktiraf akademi komuniti akar umbi

  4 Mei 2019 adalah hari yang penuh bersejarah kepada akademi-akademi bola sepak komuniti akar umbi di seluruh Malaysia apabila Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) telah melancarkan satu piagam untuk akademi komuniti akar umbi ini yang diberi nama “Piagam Suparimau FAM”.