Blog

 • Hasnizam Uzir 30 Nov 2017 123

  Sokong TMJ dalam membuat perubahan  

  Kegagalan skuad Harimau Malaya mencipta sebarang kemenangan di bawah kendalian Nelo Vingada dalam saingan kelayakan Piala Asia dan perlawanan persahabatan, mengundang kegelisahan peminat-peminat bola sepak tanah air.

 • Hasnizam Uzir 22 Nov 2017 988

  JDT sasar Liga Juara-Juara AFC 2018

  Sekembalinya Jorge Pereyra Diaz dan Luciano Figueroa ke pangkuan Johor Darul Ta'zim (JDT), sudah pasti akan mengembirakan peminat-peminatnya kerana kedua-dua pemain ini mempunyai sejarah dan sentuhan yang begitu rapat di jiwa peminat-peminat JDT.

 • Hasnizam Uzir 21 Nov 2017 662

  Kedah FA hancurkan hati pemain-pemain

  Kegagalan Kedah bertanding dalam Piala AFC tahun depan merupakan tamparan hebat kepada pengurusan Kedah FA. Dengan pengumuman yang telah dibuat oleh Setiausaha FAM Dato Hamidin tempoh hari pasti meranapkan dan menghancurkan hati setiap  peminat-peminat Kedah apatah lagi pemain-pemain Kedah sendiri kerana Piala AFC adalah tempaf mereka ingin menguji

 • Hasnizam Uzir 31 Okt 2017 139

  FMLLP perlu perbaiki kelemahan

  Tirai Liga Super 2017 telah pun dilabuhkan minggu lalu, dengan Johor Darul Ta'zim (JDT) berjaya memenangi kejuaraan selama empat tahun berturut-turut – satu pencapaian luar biasa yang harus dicemburui.

 • Hasnizam Uzir 29 Okt 2017 94

  Kuala Lumpur juara ehsan Terengganu

  Kegagalan Terengganu mencipta kemenangan ketika perlawanan terakhir Liga Premier 2017 memberi ruang kepada Kuala Lumpur untuk muncul juara Liga Premier 2017 walaupun Kuala Lumpur tewas kepada Johor Darul Ta'zim II pada perlawanan terakhir. Persaingan yang begitu sengit diantara kedua-kedua pasukan itu sehingga ditentukan pada perlawanan terakhir.

 • Hasnizam Uzir 21 Okt 2017 118

  Kenyataan Khairy tepat

  170, itu angka terkini yang dimiliki skuad Harimau Malaya dalam kedudukan ranking dunia yang dikeluarkan Persekutuan Bolasepak Antarbangsa (FIFA) baru-baru ini.

 • Hasnizam Uzir 9 Okt 2017 106

  Semangat kerja berpasukan perlu ada dalam FAM

  'Jangan disangka air yang tenang tiada buaya' adalah perumpamaan yang paling sesuai kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

 • Hasnizam Uzir 30 Sept 2017 134

  Pengurusan KLFA, PBSNT berjaya

  Kerancakan saingan Liga Perdana dalam perebutan tempat pertama semakin menarik kerana keputusan itu akan ditentukan dalam  perlawanan terakhir di antara pasukan Kuala Lumpur dan Terengganu kerana kedua-dua pasukan ini mengumpul jumlah mata yang sama dan cuma dibezakan oleh jaringan.

 • Hasnizam Uzir 30 Sept 2017 149

  Iktibar daripada kekalutan

  Pertukaran gelanggang perlawanan di saat-saat akhir saingan Liga Super di antara Felda United FC dan Johor Darul Ta'zim (JDT) oleh Perkongsian Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia (FMLLP) tidak mengganggu fokus dan mentaliti pemain-pemain tuan rumah, Felda United.

 • Hasnizam Uzir 16 Sept 2017 107

  Selangor longgar

  Kemenangan di tempat lawan bukan sesuatu yang mudah terutama dalam saingan peringkat suku akhir.