Blog

 • Hasnizam Uzir 17 Okt 2018 635

  Kyrgyzstan ambil kesempatan

  Sedikit kesilapan yang dilakukan pemain tengah Malaysia memberi ruang kepada Edgar Bernhardt untuk mengawal bola dengan selesa dan dapat memalingkan badannya melihat ke arah gol Malaysia sebelum melepaskan rembatan padu itu memberi ruang kepada Kyrgyzstan untuk mendahului Malaysia melalui jaringan Sagynbaev Bekzhan pada minit ke-67 apabila rembatan

 • Hasnizam Uzir 30 Sept 2018 2610

  Mourinho terus tertekan

  Kekalahan kepada West Ham United (3-1) terus memberi tekanan kepada pengurus pasukan Manchester United Jose Mourinho. Ini bukan mudah untuk Mourinho mengembalikan pasukannya berada pada landasan yang baik apatah lagi kemelut bersama Paul Pogba masih lagi berterusan. Jaringan awal West Ham United pada minit ke 5 daripada Felipe Anderson yang meneri

 • Hasnizam Uzir 22 Sept 2018 1390

  Terengganu Menang Bergaya

  Kemenangan Terengganu FC 2-1 ke atas Felda United FC dalam perlawanan pertama dalam saingan Suku Akhir Piala Malaysia memberi kelebihan kepada pasukan kendalian Irfan Bakti.

 • Hasnizam Uzir 21 Sept 2018 12154

  Malaysia B-16 mula berputik

  Selepas Pelan Pembangunan Bolasepak Negara (PPBN) dilancarkan pada 2014 oleh Menteri Belia dan Sukan ketika ini, Khairy Jamaluddin, maka bermulalah ‘revolusi’ hala tuju bola sepak negara yang baru berpaksikan pada satu sistem pembangunan akar umbi yang dibukukan mengikut sistem yang telah dibuat. 

 • Hasnizam Uzir 17 Sept 2018 6621

  MIFA berputih mata

  Kekalahan MIFA kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) di laman sendiri (0-3) telah memusnahkan harapan mereka untuk mencipta sejarah sendiri untuk layak ke saingan suku akhir Piala Malaysia buat kali pertama. 

 • Hasnizam Uzir 25 Ogos 2018 903

  Penyokong JDT protes?

  Kemerosotan kehadiran penonton ke Stadium Tan Sri Dato' Hj. Hassan Yunos,Larkin, Johor Bahru kebelakangan ini menyebabkan Johor Darul Ta'zim kehilangan dua penaja tahun hadapan, sudah pastilah dengan kekurangan dana akan memberi kesan kepada perancangan pengurusan JDT untuk  kemajuan pasukan JDT dalam membangunkan bola sepak di negeri Johor, apatah

 • Hasnizam Uzir 19 Ogos 2018 561

  Pendidikan berguna dalam Kem Bola Lanjutan

  Bertempat di sekolah Matrix Global Antarabangsa, Sendayan, Negeri Sembilan, seramai 72 peserta Kem Bola Lanjutan ditempatkan. Daripada jumlah itu, 48 peserta dari Malaysia, 12 dari Singapura dan 12 lagi dari Filipina.

 • Hasnizam Uzir 18 Ogos 2018 8171

  Korea Selatan terkedu

  Dua jaringan Safawi Rasid pada separuh masa pertama membolehkan skuad Malaysia B-23 tahun mencipta kemenangan ke atas juara bertahan Sukan Asia Korea Selatan setelah 44 tahun, dimana kali terakhir skuad negara menewaskan Korea Selatan di temasya Sukan Asia 1974 di Theran.

 • Hasnizam Uzir 16 Ogos 2018 12561

  Malaysia menjadi 

  Jaringan penalti pada minit ke-38 daripada Muhammad Safawi Rasid hasil daripada kombinasi serta persefahaman yang baik bersama Muhammad Akhyar Abdul Rahsid dengan hantaran satu dua membawa kepada terjahan keras daripada pemain pertahanan Kyrgyzstan yang sebelum itu menunjukan permainan yang baik sehingga menyukarkan pemain-pemain hadapan negara mem

 • Hasnizam Uzir 31 Jul 2018 794

  Kem Bola Mencungkil Bakat

  Setelah menjelajah tiga negeri iaitu Teregganu, Kedah dan Johor dalam pemilihan Kem Bola Astro Kasih, penulis rasa begitu teruja dengan sambutan yang diberikan oleh ibu bapa dan peserta-peserta yang mengikuti sesi pemilihan ini.