Blog

 • Hasnizam Uzir 29 Sept 2019 195

  MPFL: FAM berjaya

  Sepanjang 18 minggu Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) 2019 berlangsung, hari ini ia menutup tirainya.

 • Hasnizam Uzir 22 Sept 2019 652

  Terengganu gagal sekat Diogo

  Kegagalan benteng pertahanan Terengganu mengawal pergerakan Diogo Santo pada minit ke-22 mengundang padah apabila penyerang itu mengawal situasi dengan baik apabila beliau menggunakan pengalamannya untuk memperdayakan lawan dengan ketenangan diri serta keputusan yang pantas dengan melakukan voli dari luar kawasan penalti untuk memperdayakan Wan Azr

 • Hasnizam Uzir 16 Sept 2019 652

  MPFL: Selangor menang bergaya

  Kemenangan menentang Terengganu (5-1) sudah pasti melegakan skuad Selangor kerana dengan kemenangan itu akan mengekalkan kedudukan mereka di tangga teratas carta Liga Futsal Perdana Malaysia (MPFL) dengan meninggalkan Pahang ditangga ke dua dengan jurang mata yang agak besar. Walaupun kelebihan perlawanan memihak kepada Pahang, namun agak sukar kep

 • Hasnizam Uzir 14 Sept 2019 34581

  Benjamin Mora pening kepala

  Ketiadaan Diogo Santo dalam skuad Johor Darul Ta’zim ketika menentang PJ City semalam di peringkat Kumpulan B saingan Piala Malaysia tidak menjadi halangan kepada JDT untuk mencipta kemenangan ditempat lawan kerana JDT masih lagi ada penyerang yang mampu mengalas tugas itu.

 • Hasnizam Uzir 28 Ogos 2019 342

  FAM, JFA jalin kerjasama

  Selepas empat bulan Perjanjian Persefahaman (MOU) dicapai di antara Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dan Persatuan Bolasepak Jepun (JFA) di Pejabat Perdana Menteri Malaysia yang disaksikan oleh Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, serta Presiden FIFA, Gianni Infantino, kini ia sudah menampakkan hubungan dua hala semakin baik da

 • Hasnizam Uzir 22 Ogos 2019 446

  Selangor tertekan

  Keputusan seri 2-2 ketika menentang Polis DiRaja Malaysia (PDRM) malam tadi kembali memberi tekanan kepada Selangor untuk memastikan tempat ke suku akhir kerana semakin mencabar. 

 • Hasnizam Uzir 15 Ogos 2019 1316

  #saveLTK atau #savebolasepakmalaysia?

  Sejak disiarkan berita bahawa kontrak Lim Teong Kim sebagai pengarah teknikal Akademi Mokhtar Dahari (AMD) tidak akan dilanjutkan, netizen menyambutnya dengan negatif.

 • Hasnizam Uzir 11 Ogos 2019 354

  Man City gah...

  Juara bertahan Liga Perdana Inggeris, Manchester City, memulakan kempen liga dengan kemenangan besar 5-0 ke atas West Ham United. 

 • Hasnizam Uzir 22 Jul 2019 17592

  FAP bersandiwara?

  Ketika penyokong Pulau Pinang masih lagi meraikan kejayaan pasukan kesayangan mereka layak ke saingan Liga Super selepas menewaskan PDRM (2-1) dalam perlawanan terakhir Liga Perdana di tempat lawan, tiba-tiba keraian itu disentap dengan keputusan pemotongan enam mata daripada Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA).

 • Hasnizam Uzir 16 Jul 2019 249

  FAM tanggungjawab Hamidin

  Setahun menerajui Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) sebagai presiden, Datuk Hamidin Mohd Amin sudah melaksanakan pelbagai perancangan dan program dengan jayanya.